ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ντηνιακός: Έβαλαν λουκέτο σε κοινωνική δομή του Δήμου – Σελέκος: fake news, έχεις την ευθύνη

“Πόλεμος” ανακοινώσεων μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και διοίκησης του Δήμου με φόντο μία κοινωνική δομή που δραστηριοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια στο Χαϊδάρι με αρκετή επιτυχία και έκλεισε πρόσφατα.

Η ανταλλαγή πυρών ξεκίνησε με χτεσινή ανακοίνωση του Βαγγέλη Ντηνιακού που αναρτήθηκε στην προσωπική του σελίδα, στην οποία κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου ότι έβαλε λουκέτο στην κοινωνική Δομή Haidari Social Hub.

Εν συντομία, η συγκεκριμένη υπηρεσία πρωτολειτούργησε το 2022 με σκοπό να συμπληρώσει και να διευρύνει τις δυνατότητες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα μέσω του ΑΣΔΑ. Στεγαζόταν στη Στέγη Πολιτισμού. (Βλέπε Μια μεγάλη κοινωνική δομή γεννήθηκε στο Χαϊδάρι, με εντυπωσιακή γκάμα δραστηριοτήτων).

“Η δημοτική αρχή Σελέκου, έβαλε λουκέτο”

Πιο συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Ντηνιακός έγραψε:

Ο Μάρτης ξεκίνησε με μια δυσάρεστη είδηση. Δυστυχώς η επιτυχημένη κοινωνική δομή που δημιουργήσαμε μέσα από το ΕΣΠΑ, το Haidari hub, δεν πήρε παράταση από τη δημοτική αρχή Σελέκου, της έβαλε λουκέτο. Εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά και εκατοντάδες ωφελούμενοι, πολλοί από αυτούς ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στερούνται πλέον τις πολύτιμες υπηρεσίες της.#haidarihub#espa#louketo

Αντίστοιχα ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά”, Βασίλης Καρατζαφέρης, διατύπωσε την άποψη ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με “διαδηλώσεις στους δρόμους”:

Η διοίκηση Σελέκου προχώρησε σε μια απρόσμενη κίνηση κλείνοντας μια δομή που προσέφερε υπηρεσίες και βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες αλλά και σε όλους του Δημότες. Ως αντιπολίτευση όλα είναι εύκολα. Δεν λύνονται όμως όλα στους δρόμους με διαδηλώσεις. Όταν αναλαμβάνεις διοίκηση φαίνονται πια οι προτεραιότητες που δίνεις. Λύσεις υπάρχουν αρκεί να αγωνιστείς να τις βρεις. Εάν το επιθυμείς βέβαια. Θα πρέπει να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση και να ξαναλειτουργήσει η Δομή που ξεκίνησε επί των ημερών μας. Μήπως ήταν αυτή η αιτία της παύσης τελικά;

Το ποσό που ορίσατε
στον προϋπολογισμό του 2024 ήταν “0”

Η δημοτική αρχή απάντησε στα παραπάνω με σημερινή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η διοίκηση Ντηνιακού άφησε “στον αέρα”, δηλαδή χωρίς χρηματοδότηση, το Haidari Social Hub, του οποίου το πρόγραμμα έληξε τον Σεπτέμβριο του 2023. Δεσμεύεται ότι θα επιδιώξει συνέχιση του προγράμματος.

Αναλυτικά:

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων αλλά και προς αντιμετώπιση των «fake news», η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου θεωρεί πως οι κάτοικοι της πόλης θα πρέπει να γνωρίζουν το τι έχει συμβεί με το «Haidari Social Hub», το οποίο ανέστειλε την λειτουργία του.

Η δράση «Haidari Social Hub», εντασσόταν στο πλαίσιο του προγράμματος ΒΑΑ/ΟΧΕ Δυτικής Αθήνας (ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιείται μέσω ΑΣΔΑ), στο οποίο εντάχθηκε το 2018, μετά από ενέργειες που είχαν ξεκινήσει το 2016. Όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση ένταξης, η δράση είχε ισχύ 21 μήνες και η προβλεπόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης ήταν 30 Σεπτεμβρίου του 2023.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Βαγγέλη Ντηνιακού προχώρησε σε δίμηνη παράταση της σύμβασης χωρίς να λάβει σχετική χρηματοδότηση και με δέσμευση πως η ίδια θα κάλυπτε τις οικονομικές ανάγκες. Ωστόσο ουδέποτε προέβλεψε στον προϋπολογισμό τα χρήματα που απαιτούνταν για τη συνέχιση της λειτουργίας του Haidari Social Hub.

Για την ακρίβεια, ούτε τον Σεπτέμβριο, ούτε τον Οκτώβριο, ούτε τον Νοέμβριο, ούτε τον Δεκέμβριο του 2023 προχώρησε σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2023 ώστε να προβλεφθούν τα χρήματα για συνέχιση της λειτουργίας του «Haidari Social Hub». Στον προϋπολογισμό που συνέταξε και ψηφίστηκε για το 2024, το ποσό που προβλεπόταν για την δράση ήταν «0». Άρα ο κ. Ντηνιακός (που τώρα κάνει λόγο για «λουκέτο» από τη νέα Δημοτική Αρχή επιρρίπτοντας σε αυτήν τις ευθύνες) ουδέποτε φρόντισε να υπάρχουν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι, έστω για αυτή την παράταση, πόσο μάλλον για την περαιτέρω συνέχισή της, παραδίδοντας ένα χρέος δεκάδων χιλιάδων ευρώ στην τωρινή Δημοτική Αρχή.

Αποκαλυπτικό μάλιστα είναι πως και για κοινωνικές δραστηριότητες γενικότερα, και για πολιτιστικές, και για αθλητικές, η πρόβλεψη στον προϋπολογισμό που έφερε ο κ. Ντηνιακός ήταν «0». Όπως και για πολλές άλλες παροχές και υπηρεσίες του Δήμου.

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η νέα διοίκηση του Δήμου έκανε ενέργειες για να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για τη συνέχιση της δράσης «Haidari Social Hub», τόσο μέσω της Περιφέρειας Αττικής, η οποία δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να τη χρηματοδοτήσει, όσο και μέσω της ένταξης στο νέο Πρόγραμμα ΒΑΑ/ΟΧΕ, το οποίο όμως θα ξεκινήσει να εκτελείται στα μέσα του 2024.

Η Δημοτική Αρχή, παίρνοντας υπόψη ότι μέσω της δράσης «Haidari Social Hub» ωφελούνταν αρκετοί κάτοικοι της πόλης, έχει ήδη εξασφαλίσει την ένταξή τους σε αντίστοιχα προγράμματα των Διευθύνσεων Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας, που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο και ήδη αναπτύσσονται περαιτέρω.

Επίσης, έχει ξεκινήσει επαφές με τον ΑΣΔΑ, τη διαχειρίστρια αρχή της προηγούμενης δράσης, ώστε άμεσα να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα ΒΑΑ/ΟΧΕ αντίστοιχη δράση, όπως άλλωστε είχε κάνει και το 2018.

ΥΓ: Η ίδια η διαχειρίστρια εταιρεία του «Haidari Social Hub» εγγράφως δήλωσε πως η δράση είχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και διαπίστωσε την πρόθεση της τωρινής Δημοτικής Αρχής προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχονται οι συγκεκριμένες υπηρεσίες προς τους Δημότες και να διευρυνθούν, στο πλαίσιο δράσεων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης.

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. ΘΑ ΠΡΌΤΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΝΕΊΜΕΙ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΧΌΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ !!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button