ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας: “Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις γυναίκες που μιλάνε για την κακοποίηση και τον βιασμό”

Με αφορμή περιστατικό έμφυλης βίας που δημοσιεύσαμε σήμερα (Καταγγελία 27χρονης: Ξύλο και απειλές, επειδή του ζήτησε να χωρίσουν) η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση για το “ολοένα αυξανόμενο φιανόμενο της βίας κατά των γυναικών, το απόστημα της πατριαρχίας και την τοξική αρρενωπότητα που λειτουργεί ιδιοκτησιακά στο θηλυκό σώμα”.

Πιο αναλυτικά:

Άλλο ένα περιστατικό έμφυλη βίας έρχεται να προστεθεί στη λίστα του ολοένα και αυξανόμενου φαινομένου της βίας κατα των γυναικών. Αυτή τη φορά το περιστατικό συνέβη στη δυτική Αθήνα με τον 23χρονο δράστη να ασκεί βία στην 27χρονη σύντροφό του όταν του ζήτησε να τερματίσουν τη σχέση τους. Η επιζήσασα δεν φοβήθηκε, μίλησε και η υπόθεση ακολουθεί τον δρόμο της δικαιοσύνης αυτή τη στιγμή.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις γυναίκες που μιλάνε δημόσια και ανοιχτά για την κακοποίηση και τον βιασμό. Είναι αυτές που βάζουν το λιθαράκι στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας και την πατριαρχία που γεννά αυτά τα φαινόμενα. Όμως, τι γινεται με τις γυναίκες που δεν μίλησαν; Με τις γυναίκες που δεν πρόλαβαν να μιλήσουν ή με τις γυναίκες που ακόμα και αν μίλησαν δεν τις άκουσε κανείς;

Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε και να δράσουμε για να σπάσουμε το απόστημα της πατριαρχίας που θέτει τις γυναίκες σε μειονεκτική θέση, να τελειώνουμε με την τοξική αρρενωπότητα που λειτουργεί ιδιοκτησιακά στο θηλυκό σώμα, να σταματήσει η επιλογή ρούχων να κρίνει το “ναι” και το “όχι” των γυναικών.

Ο αγώνας για την καταπολέμηση φαινομένων έμφυλης βίας και η μάχη για την ανατροπή της πατριαρχίας κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Καμία ανοχή. Καμία μόνη. Καμία λιγότερη.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button