ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Μπράβο στο χαϊδαριώτικο λαό” – Ένα παιδί όρθιο, μια μεγάλη μέρα για όλους μας

Η μικρή Σοφία, που δεν μπορούσε να κάνει ούτε βήμα χωρίς να την κρατάει η μητέρα της από το χέρι, λόγω σοβαρής πάθησης, το απόγευμα της Πέμπτης 23/7 κατάφερε, παρά την ταλαιπωρία της δίωρης επέμβασης, να κάνει τα πρώτα κατάδικά της βήματα! Ήταν ένα αληθινό θαύμα για την μητέρα και τον πατέρα της, που έζησαν τη μοναδική συγκίνηση να δουν το ανάπηρο -μέχρι πριν λίγες ώρες- παιδάκι τους να στέκεται στα πόδια του, με την ικανότητα της ελεύθερης κίνησης και της ανεξαρτησίας σε όλη της τη ζωή.

Η Σοφία λοιπόν, επέστρεψε νικήτρια στο σπίτι της. Μαζί της νίκησε και η τοπική μας κοινωνία, που κινητοποιήθηκε και κατάφερε να μαζέψει το ποσό της εγχείρησης, αλλά και της μετεγχειρητικής υποστήριξης που θα ολοκληρώσει τη θεραπεία.

Το παιδάκι πήρε αυθημερόν εξιτήριο από το Θεραπευτήριο ΙΑΣΩ Παίδων το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουλίου και το “Χαϊδάρι Σήμερα” ήταν εκεί για να απαθανατίσει τη στιγμή. Η ώρα ήταν γύρω στις 8:30, όταν η Σοφία πέρασε την πύλη εξόδου του Νοσοκομείου συνοδευόμενη από τους γονείς της. Αν και εμφανώς ταλαιπωρημένη από τη δοκιμασία της επέμβασης, η απίστευτη μικρή δεν έχασε το κουράγιο και το χαμόγελό της. Άλλωστε, παρά το τόσο νεαρό της ηλικίας της αδημονούσε για την εγχείρηση “για να μπορεί να τρέξει σαν τα άλλα παιδάκια”, όπως έλεγε. Το προαύλιο του Σχολείου της θα είναι στη διάθεσή της για παιχνίδι από τη νέα σχολική χρονιά…

Μόλις ξύπνησε από το χειρουργείο, δοκίμασε τα πρώτα της βήματα, χωρίς τη βοήθεια κανενός, παρά τον γύψο και τα βάρη που είχαν τοποθετήσει οι γιατροί. «Πάει πάρα πολύ καλά», δήλωσε ο φυσιοθεραπευτής που την παρακολούθησε στο νοσοκομείο, κ. Σκουτέλης. Αμέσως μετά την επέμβαση ο χειρουργός κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος είχε πει στην εφημερίδα μας: «Όλα πήγαν πολύ καλά. Θα προσπαθήσει από σήμερα να κάνει τα πρώτα βήματα μόνη της και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει τις οδηγίες των φυσιοθεραπευτών. Εμείς οι θεράποντες γιατροί θα την ξαναδούμε σε περίπου τρεις εβδομάδες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η πορεία της εξέλιξης της υγείας της».

Οι γονείς της μιλώντας στην κάμερα του «Χαϊδάρι Σήμερα TV» ευχαρίστησαν όλους τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης που στάθηκαν δίπλα στο πρόβλημα υγείας του παιδιού τους και τους στήριξαν ο καθένας με το δικό του τρόπο. Οι καταθέσεις στον ειδικό ερανικό λογαριασμό, που άνοιξε στην Εθνική Τράπεζα υπό την αιγίδα και τον έλεγχο της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας, περιλάμβαναν μικρά και μεγάλο ποσά και έφτασαν στα 54.000 ευρώ! Κάποιες καταθέσεις όμως λίγων ευρώ ήταν πολύ συγκινητικές και βγήκαν από οικονομικό υστέρημα, αλλά και πλούτο ψυχής. Θέλουμε να προσθέσουμε ότι πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια ο κ. Φώτης Δημήτρουλας, κοινωνικός ακτιβιστής και η οργάνωση στην οποία συμμετέχει, Αρχή Διαλόγου, οι οποίοι στήριξαν την άπορη οικογένεια με τρόφιμα και χρήματα. Ακόμη, ένα μεγάλο ποσό έδωσε στην οικογένεια ο κ. Σπύρος Ντάγκας, εκ μέρους του σχολείου Νέα Παιδεία, ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στα μεγάλα τρέχοντα έξοδα μέχρι την εγχείριση. Για εμάς στο “Χαϊδάρι Σήμερα” σημαντική ήταν η συνεργασία με την διευθύντρια κ. Ελένη Μούκα, που ήταν πιο κοντά από τον καθένα μας στο πρόβλημα.

Το κοριτσάκι βρίσκεται πλέον στο σπίτι του, θα υποβάλλεται σε φυσιοθεραπείες, ενώ την πορεία της υγείας του θα παρακολουθούν στενά οι θεράποντες ιατροί που ανέλαβαν την επέμβαση. Η μετεγχειρητική αγωγή θα διαρκέσει αρκετό διάστημα και θα υποστηριχτεί από τα έσοδα του ερανικού λογαριασμού.

Σε κάποιο από τα προηγούμενα δημοσιεύματά μας για την ερανική προσπάθεια υπέρ της εγχείρησης της Σοφίας είχαμε γράψει ότι “αληθινή ευτυχία είναι το να δίνεις ευτυχία στους άλλους ανθρώπους”. Στην πόλη μας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βίωσαν αυτό το συναίσθημα (πέστε το και ανθρωπιά – αλληλεγγύη) χωρίς να περιμένουν κάτι άλλο, εκτός από το να δουν ένα παιδί όρθιο στα πόδια του. Όλα, βαίνουν κατ’ ευχήν: Μια “μεγάλη ιδέα για την μικρή μας πόλη”, που ακούει στο όνομα Σοφία, υλοποιήθηκε και, όπως είπε ο πατέρας της, θα είναι το παράδειγμα για ανάλογες κοινωνικές δράσεις στο Χαϊδάρι. Πάμε γι’ άλλα τώρα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button