ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η γλυκιά γεύση της νίκης – Μπράβο στη μικρή μας πόλη που έδειξε το δρόμο της αλληλεγγύης

Η καλοκαιρινή μπόρα δεν χάλασε ούτε την εκδήλωση ούτε τη διάθεση χτες στο γήπεδο “Τάκης Χαραλαμπίδης”. Αντίθετα, κάτω από τις ομπρέλες έβλεπες χαμόγελα και ωραία συναισθήματα. Γιατί είναι σπουδαίο να δίνεις προοπτική ζωής σε ένα παιδάκι. Ήταν μια γιορτή αφιερωμένη στη γλυκύτατη 8χρονη πρωταγωνίστρια της κινητοποίησης, αλλά και την άλλη μεγάλη νικήτρια, την κοινωνική αλληλεγγύη. Η προσπάθεια ενός μήνα πέτυχε! Έτσι την Παρασκευή το απόγευμα η Σοφία Π. έχει ραντεβού με τον γιατρό της και η επέμβαση για την ασθένεια που “δένει” τα ποδαράκια της δρομολογείται χάρη στην ευαισθησία της μικρής μας πόλης, αλλά και Ανθρώπων (όχι τυχαία το Α κεφαλαίο) από όλη την Ελλάδα.

Η αθλητική – πολιτιστική – κοινωνική εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί με πρωτοβουλία των παλαιμάχων της Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου και την πρόθυμη συμμετοχή των Ενώσεων Παλαιμάχων Αθήνας και Πειραιά, έγινε κανονικά παρά την καταιγίδα. Ήταν εκεί και εκπρόσωποι εθνικοτοπικών συλλόγων του Χαϊδαρίου, που είχαν από καιρό δηλώσει συμμετοχή και έδωσαν κύρος στην προσπάθεια, αλλά και η δημοτική αρχή, μία βουλευτίνα, η Λαϊκή Συσπείρωση και άλλοι. Για τις παρουσίες, πιο αναλυτικά, δείτε τις φωτογραφίες.

Η γλυκιά γεύση της νίκης - Μπράβο στη μικρή μας πόλη που έδειξε το δρόμο της αλληλεγγύης 3
Από αριστερά: Ειρήνη Γεωργιάδη, Γραμματέας Χιωτών, Απόστολος Καραπέτρος – πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων – Θρακιωτών, Μαρία Μπρη Παπαμακάριου, πρόεδρος των Χιωτών, Ελένη Μπέλλα – αντιδήμαρχος, Γιώργος Παπαχαρίσης – πρόεδρος παλαιμάχων Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου, Κώστας Τσιόρας – πρόεδρος Θεσσαλών. Δήλωσαν στην εφημερίδα μας ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι από την κοινή προσπάθεια και είναι έτοιμοι να στηρίξουν και άλλες ανάλογες κινήσεις με όπλο τη συλλογικότητα.

Δεν χρειάστηκε πάντως εχτές όλοι αυτοί να καταθέσουν χρήματα στον Ατομικό Λογαριασμό της Σοφίας, παρόλο που ήρθαν γι’ αυτό, καθώς το προϋπολογισμένο ποσό για την εγχείρηση (18.000 ευρώ) είχε υπερκαλυφθεί, φτάνοντας εχτές το πρωί στο ύψος των 43.000 ευρώ περίπου (!) (ελέγχεται από τη Διεύθυνση Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας). Οι φυσικοθεραπέιες της Σοφίας και γενικότερα οι ενέργειες όσο το δυνατόν πληρέστερης αποκατάστασης θα διαρκέσουν χρόνια. Ενδεικτικό της κοινωνικής δυναμικής που αναπτύχθηκε είναι ότι, πέρα από το ποσό που αναφέρθηκε, εχτές επρόκειτο να καταθέσει και το σχολείο της Σοφίας ποσό άνω των 1.000 ευρώ, αλλά και άλλοι φορείς. Στον λογαριασμό κατατέθηκαν ποσά από 3 ευρώ και ίσως αυτά έχουν τη δική τους αξία, γιατί ήρθαν από το υστέρημα κάποιων ανθρώπων. Μπράβο σε όλο το Χαϊδάρι, λοιπόν, που έδειξε ότι μπορεί να στηρίξει ανθρώπους σε ανάγκη και ότι κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος και απελπισμένος στο χτύπημα της μοίρας.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι την ερανική προσπάθεια για τη Σοφία βοήθησε με δημοσίευμά του το ηλεκτρονικό “Πρώτο Θέμα”, καθώς και με ρεπορτάζ του το κανάλι Star.

Εχτές το βράδυ, επίσης υπό βροχήν, η ομάδα Αρχή Διαλόγου διοργάνωσε στην Πλατεία Ηρώων δράση αλληλεγγύης για την μικρή Σοφία και την οικογένειά της. Αρκετοί συμπολίτες αψήφησαν τα καιρικά φαινόμενα και έσπευσαν να βοηθήσουν! Το ποσό που μαζεύτηκε (330 €) καθώς και τα τρόφιμα δόθηκαν στην μητέρα της Σοφίας. Η Αρχή Διαλόγου, αφού το ποσό για την εγχείρηση συγκεντρώθηκε, στηρίζει την άπορη οικογένεια και καλεί όποιον έχει την επιθυμία να το κάνει και αυτός. Γιατί ακόμη και η πορεία για την εγχείρηση, πέρα από το καθαρά ιατρικό κομμάτι, έχει έξοδα που η οικογένεια δεν μπορεί να καλύψει.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” είχε προγραμματίσει για τη χτεσινή εκδήλωση ζωντανή μετάδοση, αλλά λόγω του καιρού αναγκαστήκαμε να τη ματαιώσουμε. Ωστόσο μπορείτε να παρακολουθήσετε το πολύ ωραίο video – ρεπορτάζ του Στάθη Γιάππαπα για την εφημερίδα peiraiotika.gr, τον οποίο ευχαριστούμε για την ευγενική διάθεση του υλικού:

Για την ιστορία εχτές έγιναν τρεις ημίωροι αγώνες παλαιμάχων, με εφήβους παίχτες έως 70 ετών. Τα αποτελέσματα: Ένωση Αθηνών – Ένωση Πειραιά 0-0, Ένωση Πειραιά – Δάφνη Δάσους 1-1, Ένωση Αθηνών – Δάφνη Δάσους 2-0.

Παλαιμαχοι Δαφνη-Δασους Χαιδαριου

Αισθανόμαστε πραγματικά πολύ συγκινημένοι που καταφέραμε οι Παλαίμαχοι Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου και η εφημερίδα Χαϊδάρι Σήμερα, να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τον μεγαλύτερο ως τώρα Αγώνα μας, αυτόν για τη μικρή Σοφία. Είναι αδιανόητο το ποσό που συγκεντρώθηκε από την αγάπη του κόσμου.

Αποδείχτηκε πως υπάρχει ελπίδα, άνθρωποι άγνωστοι συνεισέφεραν για να φτάσουμε ένα ποσό που καμία άλλη ομάδα ως σήμερα δεν συγκέντρωσε.

43.000 ευρώ για την επέμβαση της Σοφίας κατατεθειμένα σε ερανικό λογαριασμό και προορισμένα ένα μέρος αυτών για την επέμβασή της. Τα υπόλοιπα πάνε στο ταμείο του Υπουργείου Πρόνοιας και έτσι μ’ αυτό που έγινε θα βοηθηθεί και άλλος κόσμος.

Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για τους απλούς πολίτες που κατέθεσαν χρήματα από το υστέρημά τους, τους Συλλόγους του Χαϊδαρίου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, τα σχολεία που διοργάνωσαν εράνους, τις δύο Ενώσεις Αθηνών και Πειραιά που συμμετείχαν στη διεξαγωγή και σηματοδότηση του αγώνα αλληλεγγύης, τον δήμαρχο Χαϊδαρίου κο Β. Ντηνιακό που ήταν κοντά μας, όπως και η αντιδήμαρχος Αθλητισμού η κα Μπέλλα, τον πρώην δήμαρχο κο Σελεκο και τον Θ. Σπηλιόπουλο που βοήθησαν με τον τρόπο τους. Από τους συλλόγους τον Σύλλογο Χιωτών, Ηπειρωτών, Θεσσαλών, Μακεδόνων, Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού, Ποντίων, Νεοφωκααίων, τον κο Δημήτρουλα και την κίνηση Αρχή Διαλόγου, την Αίθουσα Φίλων Μουσικής για την αμέριστη συμπαράσταση τους. Η πιο μεγάλη μέρα του θερινού ηλιοστάσιου ίσως είναι και η πιο μεγάλη μέρα για τη ζωή ενός παιδιού.
Ο καιρός ήταν βροχερός, ποδόσφαιρο παίχτηκε, αλλά το σημαντικότερο ήταν πως μετά την καταιγίδα όλοι αντικρίσαμε ένα μοναδικό φαινόμενο για τον αττικό ουρανό. Ένα τεράστιο ουράνιο τόξο αποκαλύφθηκε, σημάδι του Θεού πως όλα θα πάνε καλά!!!!
Ευχαριστούμε κ πάλι…

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button