ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μουτζούρες στο Δημαρχείο τέλος

 

Μια από τις πιο ενοχλητικές εικόνες στο Χαϊδάρι ήταν τα εντελώς ακαλαίσθητα γκράφιτι που έζωναν περιμετρικά το σπίτι του Δήμου μας. Ωστόσο σήμερα το πρωί του Σαββάτου, 31 Μαρτίου, έγινε προσπάθεια καθαρισμού τους από ειδικό συνεργείο.

“Είπαμε ρε παιδιά, εκφραστείτε ελεύθερα! Αλλά μην φτάνετε στο σημείο να εξοργίζετε τους πολίτες και να δίνετε το δικαίωμα να σας κατηγορούν για βανδαλισμό της δημόσιας περιουσίας…”. Έτσι ξεκινούσε παλιότερο άρθρο μας για το χόμπι “σπρέι στο χέρι και ό,τι πάρει ο χάρος”. Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου στην πόλη, αντικρίζεις τέτοιες εικόνες, σαν αυτή γύρω από το Δημαρχείο.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να σβηστούν συνθήματα από την σκούρα πέτρα που καλύπτει χαμηλά τους τοίχους του, γιατί το υλικό είναι πορώδες και το χρώμα το έχει ποτίσει σε βάθος.  Για κάθε γράμμα χρειάστηκε πάρα πολύ ώρα υδροβολής με πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης της “Νεροτριβής”, αφού προηγουμένως τα χρώματα είχαν διαβραχεί με οικολογικό απορρυπαντικό, που έχει σαν βάση τον ζεόλιθο (ελληνική πατέντα).

Όπως μας είπε η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Γιώτα Παναγιωτάκου, μόλις ολοκληρωθεί ο καθαρισμός οι επιφάνειες θα καλυφθούν με ειδική, διάφανη επίστρωση, ώστε ακόμη και αν κάποιοι επιχειρήσουν να τις ξαναβάψουν, χάρη στο αόρατο φιλμ να είναι πιο εύκολο το σβήσιμο των συνθημάτων.

Ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος δήλωσε στο «Χαϊδάρι Σήμερα» ότι θα γίνει μια ακόμη επέμβαση στο εξωτερικό του Δημαρχείου, καλλιτεχνική αυτή τη φορά. Κάποιες επιφάνειες τοίχων –όχι οι πέτρινες- θα τις ζωγραφίσει μία street atist, ώστε και να ομορφύνουν, αλλά και με την ελπίδα αυτό να αποτελέσει «ασπίδα» στους νεαρούς με τα σπρέι που αφήνουν παντού την υπογραφή τους. «Στα σχολεία αυτό είχε αποτέλεσμα», μας είπε ο δήμαρχος. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Το Δημαρχείο, στο έλεος των γκράφιτι

“Είναι, κ. Σελέκο, το Δημαρχείο μας το πιο καθαρό στη Δυτική Αττική;”

Μουτζούρες στο Δημαρχείο τέλος 3

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. μονο στην είσοδο καθάρισαν , γυρω-γύρω το υπολοιπο δημαρχείο είναι μεσα στις μουτζούρες και οι καδοι στην επαύλεως παντα ξέχειλοι και σκουπίδια , το ιδιο και η πλατεια από τα ταχι και τους επιβάτες από τα ΚΤΕΛ, το ιδιο στους υπολοιπους δρομους, ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ -ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΠΟΛΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button