Οι επινοήσεις του Δημάρχου για να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

γράφει ο Βασίλης Καρατζαφέρης

δημοτικός σύμβουλος, πολιτικός μηχανικός

Κατά τη συζήτηση της ψήφισης του φετινού προϋπολογισμού, η παράταξή μας “Χαϊδάρι Ξανά” έθεσε για μία ακόμα φορά το πρόβλημα της θλιβερής κατάστασης στον τομέα της καθαριότητας. Έκρινε, για παράδειγμα, ανίκανη τη σημερινή δημοτική αρχή να δώσει λύση σε απλά θέματα όπως τα συνθήματα και τα γκράφιτι, που έχουν γεμίσει την πόλη μας σε μνημεία, δημόσια κτήρια και πρωτίστως στο «σπίτι όλων των δημοτών», το Δημαρχείο. Δημιουργείται έτσι μια πολύ αρνητική και αντιαισθητική εικόνα στους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας.

Εδώ και τρία χρόνια έχουμε προτείνει την βαφή με ειδική επικάλυψη των σημείων στο Δημαρχείο όπου γράφονται συνθήματα (πολλές φορές και ρατσιστικά) και γκράφιτι, έτσι ώστε να μην μπορούν να ξαναγραφτούν.

Ο τότε αντιδήμαρχος κ. Βαρυτιμιάδης είχε διαβεβαιώσει ότι δρομολογεί την ενέργεια αυτή, τουλάχιστον για το Δημαρχείο, λόγω του υψηλού κόστους της μπογιάς. Τρία χρόνια μετά τα πράγματα είναι ακριβώς τα ίδια, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει.

Αντιθέτως πλέον, ο κ. Σελέκος λέει ότι το Δημαρχείο μας είναι το πιο καθαρό από πλευράς συνθημάτων από όλα τα δημαρχεία των γύρω Δήμων. Όμως η κοροϊδία έχει και τα όρια της. Σας παραθέτω λοιπόν φωτογραφίες των Δημαρχείων Χαϊδαρίου, Αιγάλεω και Περιστερίου και τα συμπεράσματα δικά σας.

Η Δημοτική Παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά» από τη θέση της αντιπολίτευσης θέλει να βοηθήσει την πόλη μας. Με την στάση όμως αυτή της Δημοτικής Αρχής το Χαϊδάρι συνεχώς υποβαθμίζεται. Μαζί υποβαθμίζεται η τοπική αγορά και η ζωή των Χαιδαριωτών.

Εμείς θα συνεχίζουμε από την πλευρά μας να αναδεικνύουμε τα προβλήματα της πόλης μας και να προσπαθούμε να δώσουμε όραμα στο Χαϊδάρι.

Πάνω το δημαρχείο του Αιγάλεω και κάτω του Περιστερίου. Όσο κι αν ψάξαμε, γκράφιτι δεν είδαμε…

Δημαρχείο Χαϊδαρίου, νότια πλευρά.