ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το Δημαρχείο, στο έλεος των γκράφιτι

 
Είπαμε ρε παιδιά, εκφραστείτε ελεύθερα! Αλλά μην φτάνετε στο σημείο να εξοργίζετε τους πολίτες και να δίνετε το δικαίωμα να σας κατηγορούν για βανδαλισμό της δημόσιας περιουσίας…
 
Το Δημαρχείο, στο έλεος των γκράφιτι 2
 
 
Ένα σπρέι στο χέρι και “ό,τι πάρει ο χάρος”. Πολλοί ανώνυμοι, μικροί και μεγάλοι, γράφουν σε κάθε τοίχο της πόλης μας συνθήματα ή μυστικά μηνύματα. Τα αμφιβόλου αισθητικής γκράφιτι γεμίζουν το οπτικό πεδίο, όπου και να κοιτάξεις! Αν προσθέσεις και τα μισοδιαλυμένα πανό των κομμάτων και τις λιωμένες αφίσες στις κολώνες, η κατάσταση γίνεται αποκαρδιωτική. Η αισθητική ρύπανση πληγώνει το βλέμμα μας σε κάθε μας βήμα.
 
Σε κάποιες περιπτώσεις τα συνθήματα είναι ακόμη και υβριστικά ή άσεμνα, όπως συνέβη πρόσφατα σε τοίχο δημοτικού σχολείου! Τέτοιες συμπεριφορές, χωρίς αμφιβολία αντικοινωνικές, καταστρέφουν  την εικόνα ιδιωτικών και δημόσιων κτηρίων της πόλης μας. Χτυπητό παράδειγμα οι τοίχοι του Δημαρχείου.
 
Το Δημαρχείο, στο έλεος των γκράφιτι 4
 
 
Μ. Σελέκος: “Το σβήσιμο κοστίζει πανάκριβα”
 
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Βαρυτιμιάδης ανέφερε πως η Τεχνική Υπηρεσία θα προμηθευτεί κατάλληλο υλικό, το οποίο όταν εφαρμοστεί στον τοίχο, αφού πρώτα καθαριστεί αυτός, ό,τι και να γράψει κανείς θα σβήνεται πια εύκολα.
 
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος τόνισε πως οι επιφάνειες με γραμμένα συνθήματα είναι πάρα πολλές και το κόστος του σβησίματος ανέρχεται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. «Πληρώνεις και ξαναγράφουν! Το ότι θα σβήνονται υβριστικά συνθήματα σε δημόσια κτήρια ή στα μνημεία της πόλης, είναι δεδομένο. Στο Δημαρχείο καθαρίσαμε κάποια από αυτά, αλλά τις επόμενες μέρες, ξαναγράψανε!», κατέληξε ο δήμαρχος.
 
Αγγελική Γκανά-Ρηγάκη: “Θέμα παιδείας”
 
Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η κ. Αγγελική Γκανά-Ρηγάκη. Η δημοτική
σύμβουλος της παράταξης “Όραμα Δημιουργίας” υποστήριξε πως δεν είναι
μόνο θέμα αισθητικής, αλλά και ηθικής.
Επίσης δεν τιμάει κανέναν να τα βλέπει αυτά, ειδικά σε σχολειά, ούτε να περνάει
κάποιος έξω από το Δημαρχείο και να διαβάζει ένα υβριστικό σύνθημα. Έκρινε
πως όλα είναι θέμα παιδείας.
 
Το Δημαρχείο, στο έλεος των γκράφιτι 6
 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button