ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μόρφη Σάββα: «Καταφέραμε να κρατήσουμε την πόλη καθαρή»

“Παρά την υπερφόρτωση του ΧΥΤΑ Φυλής και τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν εκεί στις μέρες των γιορτών, η αποκομιδή των απορριμμάτων έγινε κανονικά στην πόλη μας”, δήλωσε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” η αντιδήμαρχος καθαριότητας Μόρφη Σάββα.

Υποστήριξε πως τα συνεργεία του Δήμου εργάστηκαν εντατικά όλα τα προηγούμενα 24ωρα, εκτός από ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μας είπε πως με μέριμνα των υπηρεσιών ξεπεράστηκαν τα μικροπροβλήματα που παρατηρήθηκαν στο Λεκανοπέδιο, λόγω συνωνστισμού απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΑ Φυλής και στα εργοστάσια της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Εκτός από αυτό, σημείωσε πως από τις 30 Δεκεμβρίου έως και την 1η Ιανουαρίο ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό δεν λειτουργούσε και παρέμεινε κλειστός.

Μόρφη Σάββα: «Καταφέραμε να κρατήσουμε την πόλη καθαρή» 3

«Και τα μαζέψαμε και τα αδειάσαμε»

Όπως εξήγησε η αντιδήμαρχος, στις γιορτές, λόγω της υπερκατανάλωσης, αυξάνεται ο όγκος των απορριμμάτων στους κάδους από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Συνηθισμένο φαινόμενο εκείνες τις μέρες είναι να σχηματίζονται ατελείωτες ουρές από απορριμματοφόρα όλων των Δήμων του Λεκανοπεδίου στον ΧΥΤΑ Φυλής. Όμως χάρη στην προνοητικότητα των υπευθύνων, σύμφωνα με την κ. Σάββα, τα απορριμματοφόρα του Δήμου Χαϊδαρίου έφτασαν εγκαίρως στο χώρο και κατάφεραν να αδειάσουν τα φορτία τους χωρίς καθυστερήσεις. “Ευχαριστώ πολύ όλους τους υπαλλήλους της υπηρεσίας καθαριότητας και του πρασίνου που με αυτές τις αντίξοες καιρικές συνθήκες προσπάθησαν να διατηρήσουν το Χαϊδάρι μας καθαρό αυτές τις Άγιες μέρες”, συμπλήρωσε η αντιδήμαρχος. 

«Κάναμε και έκτακτα δρομολόγια»

Η κ. Σάββα διευκρίνισε πως τις καθημερινές εκτελούνται δρομολόγια των απορριμματοφόρων κατά τις νυχτερινές ώρες και συγκεκριμένα μετά τις 11 το βράδυ. Λόγω των ημερών όμως τροποποιήθηκε το πρόγραμμα των δρομολογίων, με σκοπό την καλύτερη περισυλλογή των σκουπιδιών. Επίσης κάθε μέρα, συνήθως γύρω στις 11 το πρωί, βγαίνουν τα απορριμματοφόρα της ανακύκλωσης. Αν χρειαστεί όμως, τα οχήματα κάνουν και έκτακτο δρομολόγιο, που ξεκινά γύρω στις 7 το απόγευμα. «Καταφέραμε να συμμαζέψουμε και να κρατήσουμε το Χαϊδάρι καθαρό, σε μια περίοδο αιχμής. Δεν είχαμε παράπονα από συνδημότες μας», κατέληξε η αντιδήμαρχος.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button