ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΜΚΟ σε σχολικούς λαχανόκηπους και καθαρισμούς γκράφιτι

Τη συμμετοχή του Δήμου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του Πράσινου Ταμείου, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο, πιο συγκεκριμένα, αφορά δυο προγράμματα που προτείνουν Μη Κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ).

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός στη συνεδρίαση της 13ης Φεβρουαρίου, οι δύο ΜΚΟ “Γη” και “ΕΟΠ” πρόκειται να συνεργαστούν με Δήμους στη δημιουργία σχολικών λαχανόκηπων και καθαρισμούς με αντιγκράφιτι σε δημόσια κτήρια, αντίστοιχα. Ο δήμαρχος διευκρίνισε πως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει αν οι συγκεκριμένες ΜΚΟ μπορούν να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα, ενώ  η τελική απόφαση για τη συνεργασία μαζί τους ή όχι, θα ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση. 

Αντιρρήσεις – επιφυλάξεις – αποδοχή 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι περισσότερες από τις παρατάξεις της μειοψηφίας κατέκριναν τη διοίκηση, γιατί δεν υπήρχε εισηγητικό για τη συγκεκριμένη πρόταση.
«Με όλα αυτά που συμβαίνουν με τις ΜΚΟ δεν έχουμε το δικαίωμα να ψηφίσουμε μια πρόταση εν λευκώ, χωρίς να ξέρουμε το περιεχόμενό της», ήταν η απάντηση του Μιχάλη Σελέκου.
Στο ίδιο μήκος κινήθηκε η παράταξη Θεοφίλη, που καταψήφισε την πρόταση λόγω της
περιρρέουσας ατμόσφαιρας που επικρατεί με τις ΜΚΟ.
Η Ελευθερία Τοκατλίδη θεώρησε ότι είναι σαν να προσφέρονται χρήματα σε δυο άγνωστες ΜΚΟ, που δεν ξέρει το Σώμα τι έχουν υλοποιήσει. Για αυτό το λόγο και κάτω υπό αυτές τις προϋποθέσεις το καταψηφίζει.
Αντίθετα ο Κώστας Φωτεινάκης υποστήριξε πως στο πρόγραμμα των «Πολιτών σε Δράση», περιλαμβάνονται 17 στόχοι με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπου συμπεριλαμβάνουν τη συνεργασία με διάφορους φορείς και με ΜΚΟ. Με το σκεπτικό πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν αφαιρεί κάποια αρμοδιότητα από τον Δήμο και δεν παίρνει δουλειά από κάποια υπηρεσία του, η παράταξή τους ψηφίζει θετικά. Πρόσθεσε πως στο επόμενο διάστημα που οι δύο ΜΚΟ θα καταθέσουν τις προτάσεις τους, θα αξιολογήσουν αν τηρούν όρους και προϋποθέσεις.
Τέλος ο Κώστας Ασπρογέρακας λόγω σοβαρών επιφυλάξεων επέλεξε να ψηφίσει λευκό.

Τελικά η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button