ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

«Μικρή Τρούμπα» ο Σκαραμαγκάς

 

«Έχει παραγίνει το κακό με την παράνομη πορνεία, στο Σκαραμαγκά», μας ανέφερε τηλεφωνικά κάτοικος της περιοχής.

Αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Χαϊδαρίου, όπου απευθυνθήκαμε για το πρόβλημα, είπε στην εφημερίδα μας: «Σε κάθε μας περιπολία συναντάμε αλλοδαπές διαφόρων εθνοτήτων, που προσπαθούν να ψαρέψουν πελάτες ακόμα και με ωτοστόπ. Είμαστε αποφασισμένοι να εξαφανίσουμε τέτοια φαινόμενα».

Για του λόγου το αληθές, όπως μας είπε ο ίδιος αξιωματικός, την προηγούμενη Παρασκευή (9/3), μετά από έφοδο ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου για την πάταξη της παράνομης πορνείας στον Σκαραμαγκά, εντοπίστηκαν τέσσερις αλλοδαπές. Εκδίδονταν χωρίς άδεια, κοντά σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής, για 20 ευρώ. Οι δύο ήταν Βουλγάρες και οι άλλες δύο Νιγηριανές, που αποτελούν και τις συνηθέστερες εθνικότητες προέλευσης των εκδιδόμενων στην περιοχή μας. Οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα και σε βάρος τους σχηματίστηκε έκθεση αρχής για πταισματική παράβαση. Λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθερες. 

Πριν περάσουν 24 ώρες οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν νέα έφοδο στο ίδιο σημείο και… εντόπισαν ξανά τις ίδιες κοπέλες να εκδίδονται. Αυτή τη φορά μαζί τους ήταν και μία Αλβανίδα. Οι προβλεπόμενες διαδικασίες επαναλήφθηκαν. Και οι πέντε συλληφθείσες θα κληθούν από τον Δημόσιο Κατήγορο.

Τεράστιοι τζίροι

Είναι γνωστό ότι οι Νιγηριανές εκδιδόμενες γυναίκες διακινούνται από υπερεθνικά δίκτυα trafficking και εκβιάζονται για να έρθουν στην Ελλάδα ακόμη και υπό την απειλή βουντού! Άλλες ξεκινούν με υποσχέσεις για μια καλύτερη ζωή και καταλήγουν φυλακισμένες να πουλούν το κορμί τους, για να ξεπληρώσουν την ελευθερία τους. Το νιγηριανό κύκλωμα σωματεμπορίας είναι ίσως από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα στον κόσμο.

«Μικρή Τρούμπα» ο Σκαραμαγκάς 3Μεγάλη αστυνομική έρευνα και μελέτη πανεπιστημιακών αποδεικνύουν ότι στην περίοδο της κρίσης ο πληρωμένος έρωτας “ανθεί” και η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς οι εκδιδόμενες δεν περνούν από ιατρικό έλεγχο. Υπολογίζεται ότι περισσότερες από 20.000 νέες γυναίκες έρχονται για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα στην Ελλάδα, για να εργαστούν στους παράνομους οίκους ανοχής ή στο δρόμο, καθοδηγούμενες από τεράστια διεθνή κυκλώματα μαστροπών, τα οποία τις εκμεταλλεύονται.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και αποτελεί μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη παραοικονομία, με τεράστια «κέρδη». Στην Ελλάδα ο τζίρος από την πορνεία υπολογίζεται σε ένα δισ. ευρώ!

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button