ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μιχάλης Σελέκος: “Κάντε λίγη υπομονή για τα σκουπίδια”

Σήμερα, πρωί Σαββάτου, δεχτήκαμε τηλεφωνήματα αναγνωστών, που ρωτούσαν πότε θα μαζευτούν τα απορρίμματα από τους δρόμους. Παρατηρούσαν ότι στα περισσότερα σημεία της πόλης δεν είχε περάσει ακόμη απορριμματοφόρο, αν και η απεργία έληξε εδώ και δύο ημέρες. Για απαντήσεις στο καυτό θέμα των βουνών των σκουπιδιών, που επιδεινώνεται από τον τρομερό καύσωνα, απευθυνθήκαμε στον δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο. Διαβεβαίωσε ότι τα συνεργεία εργάζονται εντατικά και συνέστησε υπομονή.

Αποδίδει το πρόβλημα στον τεράστιο όγκο σκουπιδιών που συσσωρεύτηκε τις ημέρες της απεργίας. Επισημαίνει πως δεν είναι δυνατό την ώρα που λήγει η απεργία να μαζευτούν ταυτόχρονα όλα τα απορρίμματα που μαζεύτηκαν στην πόλη μας, όλες αυτές τις ημέρες.

Παρατηρήσαμε ότι πολλοί συνδημότες, που κρατούσαν τα σκουπίδια στο μπαλκόνι, τα κατέβασαν με το άκουσμα της λήξης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Καθαριότητα, με αποτέλεσμα να ψηλώσουν ακόμη περισσότερο οι όγκοι στους δρόμους.

Ο δήμαρχος υποστήριξε πως ξεκίνησε εντατικά η αποκομιδή από τη στιγμή που έληξε η απεργία και πως όλα τα απορριμματοφόρα και τα φορτηγά του Δήμου είναι σε δρομολόγια. «Είναι όμως τόσο μεγάλος ο όγκος των σκουπιδιών, που είναι αδύνατον να μαζευτούν σε 1-2 μέρες», υποστήριξε.

Πρόσθεσε πως επίσης μεγάλο πρόβλημα γεννιέται όταν τα οχήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας πηγαίνουν να αδειάσουν στη χωματερή. Εκεί περιμένουν στην ουρά για 5-6 ώρες! Γεγονός που σημαίνει πως δεν μπορούν να γίνουν πάρα πολλά δρομολόγια καθημερινά.

Το προσωπικό από την άλλη δουλεύει εντατικά, σε συνθήκες καύσωνα.

Ο δήμαρχος πιστεύει πως τις επόμενες 2-3 ημέρες θα έχει καθαρίσει πλήρως η πόλη. Κατά την άποψη του, λοιπόν, είναι  αδύνατο να μαζευτούν όλα μαζί τα σκουπίδια, από όλες τις γειτονιές.

Δουλειά όλο το Σαββατοκύριακο

– Τα συνεργεία θα δουλέψουν κανονικά αυτό το Σαββατοκύριακο;

Φυσικά. Μην ξεχνάτε πως το Σάββατο λειτουργούν και τέσσερις λαϊκές αγορές, στο κεντρικό Χαϊδάρι, στα Κουνέλια, στη Γρηγορούσα και στην Πλατεία Ηρώων.

– Πότε βγήκαν για πρώτη φορά τα συνεργεία;

Την Πέμπτη, αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας.

Κλείνοντας ο δήμαρχος ανέφερε πως αντιλαμβάνεται το πρόβλημα του κόσμου και ζήτησε να κάνουν λίγη υπομονή, γιατί είναι τεράστιος ο όγκος τους. «Παράλληλα όπου αδειάζουν οι κάδοι, το σημείο καθαρίζεται εντελώς και με νερό», κατέληξε.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button