ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ελπιδοφόρα συνεργασία: Όλοι μαζί οι Σύλλογοι της πόλης, για να περπατήσει η Σοφία

Την θεραπεία της κινητικής αναπηρίας της 8χρονης Σοφίας, με κοινή προσπάθεια όλων, την είχαμε χαρακτηρίσει σαν “μεγάλη ιδέα της μικρής μας πόλης”. Τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να μετράμε διαδοχικές δηλώσεις συμμετοχής σε αυτή την κοινωνική δράση. Συγκεκριμένα, σύλλογοι της πόλης, που κινητοποιήθηκαν από τον κ. Γιώργο Παπαχαρίση, πρόεδρο της ομάδας παλαιμάχων της Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου που ανέλαβε τη συντονιστική πρωτοβουλία, με δηλώσεις τους καλούν μέλη, φίλους και όλη την πόλη να ενισχύσουν τον ειδικό ερανικό λογαριασμό, ώστε να μπορέσει το παιδάκι να εγχειριστεί (περισσότερες πληροφορίες εδώ: Η Σοφία χρειάζεται τη βοήθειά μας για να περπατήσει).

Η κοινωνική πρωτοβουλία που έγινε κύμα

Κορύφωση της προσπάθειας θα είναι μία μεγάλη αθλητική εκδήλωση που διοργανώνουν οι Παλαίμαχοι της Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου την Δευτέρα 22 Ιουνίου, με την συμμετοχή των Ενώσεων Συλλόγων Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Αθήνας και Πειραιά. (Περισσότερα εδώ: “Ελευθερώστε τη Σοφία” – Το Χαϊδάρι “στο πόδι” για έναν όμορφο σκοπό).

Από όσο θυμόμαστε εμείς, δεν έχει υπάρξει ανάλογης έκτασης προσπάθεια, που να έγινε κτήμα τόσων συλλόγων και φορέων. Τελικά ίσως να έχει δίκιο ο κ. Παπαχαρίσης, που πιστεύει ότι αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος από την “υπόθεση της μικρής Σοφίας”, πέρα από το να περπατήσει το κορίτσι: Μαθαίνουν να εργάζονται όλοι μαζί οι Σύλλογοι για λύσουν σύνθετα και απαιτητικά κοινωνικά προβλήματα και ασφαλώς αυτό μπορεί να κάνει την πόλη καλύτερη.

Ακολουθούν οι δηλώσεις – προσκλήσεις των Συλλόγων της πόλης. Εννοείται ότι και όποιος άλλος σύλλογος το επιθυμεί, με τον οποίο δεν έγινε δυνατή η επικοινωνία, μπορεί να συμμετέχει. Επίσης είναι όλοι καλεσμένοι στην κοινή συνέντευξη Τύπου, της Τετάρτης 17 Ιουνίου, ώρα 7 μμ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου.

Μαρία Μπρη-Παπαμακάριου, Σύλλογος Πυργούσων Αττικής «Το Πυργί της Χίου: « Υποστηρίζουμε αυτή την κοινωνική προσπάθεια για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της μικρής μας συνδημότισσας. Καλούμε όλα τα μέλη μας, όλους τους Χιώτες του λεκανοπεδίου και φυσικά όλους τους συνδημότες να στηρίξει ενεργά αυτή την προσπάθεια και να παραβρεθούν την άλλη Δευτέρα 22 Ιουνίου στο φιλανθρωπικό αγώνα που θα δώσουν οι παλαίμαχοι της Δάφνης-Δάσους Χαϊδαρίου για αυτό το  σκοπό».

Δημήτρης Σούκης, αντιπρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, “Δωδωναίον φως”: Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου συμμετέχει ολόψυχα στην κοινή προσπάθεια της πόλης να βοηθήσουμε την μικρή Σοφία να καταφέρει να περπατήσει ελεύθερη. Καλούμε τα μέλη μας, αλλά και όλους τους Χαϊδαριώτες να κάνουν δική τους υπόθεση την ενίσχυση του ειδικού ερανικού λογαριασμού, στη λογική ότι πολλοί μαζί, με ένα μικρό ποσό ο καθένας, μπορούμε να πετύχουμε το θαύμα να δούμε το παιδάκι να τρέχει μαζί με τους φίλους του και να ζει ανεξάρτητο σε όλη την ζωή του.

Γιώργος Καλογράνας, Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού Δυτικής Αττικής: «Ο σύλλογος μας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα αυτού του μικρού παιδιού. Άλλωστε εδώ και χρόνια έχουμε μια ευαισθησία απέναντι σε τέτοιου είδους ζητήματα. Όσο μπορούμε και  με τα λίγα πενιχρά έσοδα που διαθέτει ο σύλλογος μας,  θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε σε αυτό τον καλό  σκοπό. Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια που γίνεται από όλους τους φορείς του Χαϊδαρίου. Πιστεύουμε πως θα έχει μια ευτυχή κατάληξη και το κοριτσάκι θα μπορέσει να σταθεί όρθιο στα πόδια του».

Απόστολος Καραπέτρος, Ένωση Μακεδόνων και Θρακιωτών Δυτικής Αττικής «Μέγας Αλέξανδρος»: «Καλούμε όλους τους Μακεδόνες και Θρακιώτες της πόλης μας να συμμετάσχουν σε αυτή την κοινωνική πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει οι Παλαίμαχοι Δάφνης- Δάσους. Η ένωση μας θα συμμετάσχει ενεργά σε αυτή την ιερή πράξη και ο καθένας μας θα συμβάλει όσο μπορεί,  σε αυτή την προσπάθεια».  

Κώστας Τσιώρας, Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη»: «Ο σύλλογος μας  απαρτίζεται από γονείς, θείους, γιαγιάδες και παππούδες. Δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητοι και  χωρίς να βοηθήσουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης του χρηματικού ποσού,  που είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση της μικρής Σοφίας. Οι μικρές κυρίες και οι μικροί κύριοι του συλλόγου μας εύχονται σύντομα να παίξουν με την Σοφία,  σε κάποια από τις όμορφες πλατείες του Δήμου μας.

Βασίλης Λούκος, Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου «Η ποντιακή λύρα»: «Θα σταθούμε  δίπλα στη μικρή Σοφία. Θα είμαστε υποστηρικτές στη μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση της υγείας ενός παιδιού, που  σκοπό έχει να μπορέσει να περπατήσει αυτόνομο και να παίξει όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Καλούμε όλους τους φορείς και τους κατοίκους του Χαϊδαρίου να συμπαρασταθούν και να σταθούν δίπλα σε αυτό το πρόβλημα».

Γιάννης Μεΐμέτης, Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δαφνίου Χαϊδαρίου «Δαφναίος Απόλλων”:  «Ενώνουμε  τις δυνάμεις μας μαζί με την εφημερίδα το «Χαϊδάρι Σήμερα»  και τους υπόλοιπους συλλόγους της πόλης στην κοινή προσπάθεια για την αποκατάσταση της υγείας της μικρής μαθήτριας της Β΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου Σοφίας Παναγιώτου: “Ελευθερώστε τη Σοφία” – Το Χαϊδάρι “στο πόδι” για έναν όμορφο σκοπό. Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας και όχι μόνο να συμβάλλουν σε αυτή την όμορφη  προσπάθεια».

Φώτης Δημήτρουλας, ακτιβιστής – μέλος της Αρχής του Διαλόγου, που ήδη έχει ενισχύσει την οικογένεια της μικρής Σοφίας με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης: «Η συμμετοχή μας δεν έχει φιλανθρωπικό σκοπό. Για μας είναι θέμα αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής. Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή αλληλέγγυα. Δεν το κάνουμε από φιλανθρωπία. Σκοπός μας είναι η κοινωνική συνοχή όταν ένας συνάνθρωπος μας έχει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα. Η ανταπόκριση όλων μας με ανιδιοτέλεια, είναι το κύριο σύνθημά μας. Θεωρώ ότι καλούμαστε να βοηθήσουμε και σε αυτή την περίπτωση, γιατί δεν υπάρχει πρόνοια ούτε από το κράτος, αλλά και ούτε από το Δήμο. Για αυτό το λόγο προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε ένα ποσό προκειμένου να περπατήσει και πάλι ένα παιδάκι. Είναι αυτονόητο πως σε ένα οργανωμένο κράτος κάτι τέτοιο θα γινόταν από μόνο του και δεν θα χρειαζόταν η παρέμβασή μας. Εμείς με τη σειρά μας θα κάνουμε μια ανάλογη δράση στην Πλατεία Ηρώων, με σκοπό τη συλλογή χρημάτων και τροφίμων για την οικογένεια της μικρής Σοφίας, όπως κάναμε στην περίπτωση του Παναγιώτη-Ραφαήλ. Η απόδειξη των χρημάτων που θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό, θα δοθεί στη δημοσιότητα, προς ενημέρωση όλων. Αυτό το κάνουμε προκειμένου ο κόσμος να αντιληφθεί πως το ποσό των 18.000 ευρώ που χρειάζονται για τη χειρουργική επέμβαση ενός  παιδιού, με λίγη προσπάθεια και με την καλή θέληση όλων μας μπορεί να μαζευτεί».

Συμμετοχή στην προσπάθεια έχει δηλώσει και το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χαϊδαρίου, που θα παραστεί στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης 17/6.

Ήδη η κ. Ελένη Μούκα, διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, όπου είναι μαθήτρια η Σοφία, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Διδασκόντων απηύθυνε “έκκληση σε όλους τους φορείς και τους ιδιώτες που μπορούν να βοηθήσουν να το κάνουν άμεσα για να γίνει η χειρουργική επέμβαση όσο το δυνατόν γρηγορότερα”.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button