ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Σοφία χρειάζεται τη βοήθειά μας για να περπατήσει


Η 8χρονη Σοφία είναι ένα ζωηρό, γελαστό κοριτσάκι, που χρειάζεται και τη δική μας στήριξη για να μπορέσει να περπατήσει μόνη της. Η οικογένειά της κάνει έκκληση σε όποιον έχει τη διάθεση να βοηθήσει, γιατί δεν έχει τα οικονομικά μέσα για την απαραίτητη εγχείρηση. Το κράτος από την πλευρά του επέτρεψε τη λειτουργία Ατομικού Ερανικού Τραπεζικού Λογαριασμού.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” μίλησε με τον πατέρα της Σοφίας, Δημήτρη Π., και την μητέρα της, Φλωρεντίνα, που μας έδειξαν τον ιατρικό φάκελο της μικρής και την ανάγκη να εγχειριστεί στα πόδια, προκειμένου να μπορεί να βαδίσει μόνη της. Έχουν επίσημη άδεια για έρανο σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, του οποίου τα έσοδα μπορούν να κατευθυνθούν μόνο στην εγχείρηση και τις θεραπείες. Συγκεκριμένα, στην απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναγράφεται ότι “Το συγκεντρωθέν ποσό αναλαμβάνεται πάντα μετά από αίτημα της δικαιούχου με απόφαση της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης και χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για τη νοσηλεία, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του παιδιού”. (Ολόκληρη η απόφαση από τη Διαύγεια στο τέλος)

Η εγχείρηση θα γίνει στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι δεν χρειάζεται μετάβαση στο εξωτερικό, κάνει το συνολικό κόστος προσιτό, περίπου 18.000 ευρώ, από τα οποία 6.000 θα διατεθούν για την εγχείρηση, 6.000 για παπούτσια και ειδικό εξοπλισμό, ενώ θα χρειαστούν με μακροχρόνιες φυσικοθεραπείες. Από αυτά το κράτος διαθέτει τα 1.500 ευρώ και… εδώ έρχεται η ανάγκη της δικής μας βοήθειας.

Οι γονείς παρακαλούν, όποιον μπορεί και με όποιο ποσό μπορεί, να συνδράμει την προσπάθεια για να εγχειριστεί η Σοφία. Μας έδωσαν όλα τα στοιχεία του ιατρικού φακέλου (είναι στη διάθεση της εφημερίδας), τα στοιχεία της οικογενειακής τους κατάστασης για ευνόητους λόγους, καθώς και την έγκριση για την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας της Σοφίας.

Έγκριση λειτουργίας Ατομικού Ερανικού Τραπεζικού Λογαριασμού στο όνομα Π. ΣΟΦΙΑ του Δημητρίου, με σκοπό τη
συγκέντρωση χρημάτων για τη νοσηλεία, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας της

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button