ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ελευθερώστε τη Σοφία” – Το Χαϊδάρι “στο πόδι” για έναν όμορφο σκοπό

Ο αγώνας να περπατήσει μόνη της η Σοφία έγινε ήδη υπόθεση πολλών. Και τώρα, χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση της κοινωνίας του Χαϊδαρίου η προσπάθεια κλιμακώνεται και το καλό τέλος της ιστορίας είναι πιο ορατό από ποτέ. Με σύνθημα “ελευθερώστε τη Σοφία”, οργανώνεται μια μεγάλη ανθρωπιστική εκδήλωση για τη συγκέντρωση όλου του ποσού που απαιτείται για την εγχείριση σε ελληνικό νοσοκομείο (εγκεφαλική παράλυση τύπου σπαστικής τετραπληγίας), ώστε να σπάσουν τα δεσμά της αναπηρίας, το παιδί να μπορεί να κινηθεί, να παίξει και να ζήσει μια αυτόνομη και ελεύθερη ζωή, μια και αυτό είναι στην περίπτωσή της εφικτό.

Φιλανθρωπικό τουρνουά, κινητοποίηση των συλλόγων

Αληθινή ευτυχία είναι να κάνεις άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους. Με αυτή την αρχή ο Σύλλογος Παλαιμάχων Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει μια μεγάλη εκδήλωση και ταυτόχρονα να καλέσει όλους τους συλλόγους της πόλης, για να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται ώστε να γίνει η εγχείριση και να να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αποκατάστασης. Ο κ. Γιώργος Παπαχαρίσης μάς ανακοίνωσε εκ μέρους της ομάδας ότι θα διοργανωθεί φιλανθρωπικό τουρνουά τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, ώρα 7 μμ., με τη συμμετοχή των Ενώσεων Παλαιμάχων Αθήνας και Πειραιά, με στόχο της ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού για τη Σοφία Π.

Ο κ. Παπαχαρίσης έχει έρθει σε επαφή με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κ. Φώτη Θεοδωρακόπουλο, και την αντιδήμαρχο Αθλητισμού, κ. Ελένη Μπέλλα, που δήλωσαν τη διάθεση του Δήμου να βοηθήσει την κινητοποίηση. Στην εκδήλωση και την ερανική προσπάθεια ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Σύλλογοι Ηπειρωτών, Χιωτών, Θεσσαλών, Μακεδόνων, Ποντίων, το Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού, ο Σύλλογος Δάσους, ο ΑΟ Ιπποκράτης, ο Σύλλογος του Δαφνίου, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι επαφές και με άλλους συλλόγους και σωματεία της πόλης. Συμμετέχει επίσης η ομάδα “Αρχή Διαλόγου”, που ανέλαβε την ευρύτερη βοήθεια της οικογένειας. Ακόμα, όπως μας είπε η διευθύντρια του σχολείου της Σοφίας, κ. Ελένη Μούκα, η σχολική κοινότητα βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής χρημάτων. Μπορούν αντίστοιχα να πάρουν μέρος και όσα άλλα σχολεία το επιθυμούν για τη μικρή συμμαθήτριά τους.

Το περασμένο Σάββατο έγινε έξω από το Δημαρχείο η πρώτη γνωριμία των ανθρώπων που ανέλαβαν την πρωτοβουλία με την Σοφία και την οικογένειά της. Στη συνάντηση ήρθε η αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Ελένη Μπέλλα, που ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου διαθέτει το γήπεδο “Τάκης Χαραλαμπίδης” για τη διεξαγωγή της αθλητικής -και όχι μόνο- εκδήλωσης. Στη συνάντηση πήραν μέρος ο συμπολίτης Γιώργος Χατζηδάκης, εκ μέρους της Ένωσης Συλλόγων Παλαιμάχων Αθηνών και ο κ. Κανέλλος Τσίρμπας, της αντίστοιχης Ένωσης Πειραιά.

Ο κ. Κανέλλος Τσίρμπας, πρόεδρος της Ένωσης Παλαιμάχων Πειραιά, εξηγεί στο “Χαϊδάρι Σήμερα” τη συμμετοχή στο φιλανθρωπικό τουρνουά:

Για πληροφορίες, διευκρινίσεις και δηλώσεις συμμετοχής στην εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Γιώργο Παπαχαρίση, 6977347373.

Μια “μεγάλη ιδέα” για τη μικρή μας πόλη

Όλα ξεκίνησαν από την έκκληση της οικογένειάς της μέσω της εφημερίδας μας σε όποιον έχει τη διάθεση να βοηθήσει, με κατάθεση σε Ατομικό Ερανικό Τραπεζικό Λογαριασμό. Το “Χαϊδάρι Σήμερα” μίλησε με τον πατέρα της Σοφίας, Δημήτρη Π., και την μητέρα της, Φλωρεντίνα, που μας έδειξαν τον ιατρικό φάκελο της μικρής και την ανάγκη να εγχειριστεί στα πόδια, προκειμένου να μπορεί να βαδίσει μόνη της. Έχουν επίσημη άδεια για έρανο σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, του οποίου τα έσοδα μπορούν να κατευθυνθούν μόνο στην εγχείρηση και τις θεραπείες. Συγκεκριμένα, στην απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναγράφεται ότι “Το συγκεντρωθέν ποσό αναλαμβάνεται πάντα μετά από αίτημα της δικαιούχου με απόφαση της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης και χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για τη νοσηλεία, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του παιδιού”. (Ολόκληρη η απόφαση από τη Διαύγεια στο τέλος)

Οι γονείς παρακαλούν, όποιον μπορεί και με όποιο ποσό μπορεί, να συνδράμει την προσπάθεια για να εγχειριστεί η Σοφία. Μας έδωσαν όλα τα στοιχεία του ιατρικού φακέλου (είναι στη διάθεση της εφημερίδας), τα στοιχεία της οικογενειακής τους κατάστασης για ευνόητους λόγους, καθώς και την έγκριση για την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας της Σοφίας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button