ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μετρό: Μέχρι Νίκαια θα φτάνει τον Ιούνιο

Μέχρι τη Νίκαια θα φθάνει τον Ιούνιο η Γραμμή 3 του μετρό, καθώς ολοκληρώνονται τρεις σταθμοί της επέκτασης προς Πειραιά. Το υπόλοιπο τμήμα μέχρι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα παραδοθεί περίπου σε δύο χρόνια. Οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό θα συντελέσουν στην σύνδεση Χαϊδαρίου – δυτικής Αθήνας με τις εγγύς συνοικίες του Πειραιά. Όποιος χρειάζεται να κάνει αυτό το δρομολόγιο γνωρίζει ότι μέχρι τώρα ήταν πολύ δύσκολο με τις υπάρχουσες συγκοινωνίες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος, τον Ιούνιο θα δοθούν στην κυκλοφορία οι τρεις πρώτοι σταθμοί. Πρόκειται για Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια που θα εξυπηρετούν χιλιάδες επιβάτες των δυτικών συνοικιών του Πειραιά καθημερινά.

pasxos-tsikno.jpgΓραμμή 4

Ο κ. Μυλόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του μετρό από το Γαλάτσι μέχρι το Γουδή.

Στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η ημερομηνία για τις προσφορές των τριών ομίλων που έχουν προεπιλεγεί και αμέσως μετά θα ξεκινήσει το έργο της Επιτροπής Αξιολόγησης. Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις και προσφυγές, ο ανάδοχος θα ανακηρυχθεί μέσα στο καλοκαίρι. Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου κατέληξαν σε λύση για το θέμα του σταθμού στην πλατεία Εξαρχείων. Αποφασίστηκε να παραμείνει ο σταθμός στην πλατεία, αλλά οι είσοδοί του να είναι στους γύρω δρόμους. Στόχος να μη χαλάσει ο χαρακτήρας της πλατείας. Μία από τις εισόδους θα βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Γι’ αυτόν τον λόγο ο σταθμός θα έχει το όνομα «Εξάρχεια – Αρχαιολογικό Μουσείο».

Θα φτάσει Πετρούπολη

Ο κ. Μυλόπουλος ανέφερε ότι το δεύτερο τμήμα της γραμμής 4 του μετρό από το Γουδή στο Μαρούσι σχεδιάζεται να επεκταθεί δυτικά και να φθάσει στην Πετρούπολη.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι άμεσα η Αττικό Μετρό θα προκηρύξει μελέτη, από την οποία θα προκύψει προς ποιες συνοικίες της πρωτεύουσας είναι απαραίτητο να γίνουν επεκτάσεις του δικτύου.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button