ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλη μέρα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Μπήκε σήμερα το πρώτο πλοίο για επισκευές

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου είναι μια σημαντική μέρα στην ιστορία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς σήμερα το πρωί μπήκε το πρώτο εμπορικό πλοίο για επισκευές μετά από πολλά χρόνια.

Σε λειτουργία μπήκαν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, σηματοδοτώντας ένα ιστορικό ξεκίνημα υπό τη νέα ιδιοκτησία του Γιώργου Προκοπίου.

Το πρώτο πλοίο έσπασε το ρόδι σήμερα. Είναι ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών, το Alfa Sea (φωτό) της εταιρείας ΕΝΕΑ Management των οικογενειών Πετράκη, Πλούσιου και Κεγγίτση.

Μπήκε για εργασίες στη Δεξαμενή 4 (μόνιμη δεξαμενή μήκος 325 μ., πλάτος 72, βάθος 11 μ.), η οποία συντηρήθηκε – επισκευάστηκε πρόσφατα. Η ακόμα μεγαλύτερη Δεξαμενή 5 παραμένει ανενεργή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακολουθεί πλοίο της εταιρείας Liner -κολοσσού MSC. Έχουν πολλά να γίνουν ακόμα σε επανεξοπλισμό και πρόσληψη προσωπικού, αλλά… η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Περιμένουμε επίσημη ανακοίνωση της Nafs, διαχειρίστριας εταιρείας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, για το πλάνο της επένδυσης, μια και ο Γιώργος Προκοπίου έχει αναφερθεί σε φιλόδοξα σχέδια, όπως προώθηση ενός κέντρου πράσινης ανάπτυξης και τεχνολογικής καινοτομίας, με προσανατολισμό στη θάλασσα, αλλά και κατασκευή drones.

Περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά:
Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το σούπερ γιοτ Dream – Μετά όμως, τι;

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button