ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Με την καλλιέργεια του φόβου και τον λαϊκισμό, δεν γίνεται καλύτερη αντιπολίτευση”

Απάντηση του Δήμου Χαϊδαρίου στο άρθρο του Δημήτρη Αλεξάκη (Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου) με τίτλο “Ολέθριο σφάλμα του Δημάρχου της πόλης μας”.

Η ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης Πολίτες σε Δράση Δημήτρη Αλεξάκη για το θέμα της πρόσληψης σχολικών καθαριστριών, το οποίο συζητήθηκε στο πρόσφατο ΔΣ, δίνει μια ψευδή και διαστρεβλωμένη  εικόνα τόσο για τα πραγματικά γεγονότα όσο και για τον τρόπο που εξελίχθηκε η συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ Χαϊδαρίου.

Οι ώρες καθημερινής απασχόλησης προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία της πόλης μας φέτος παραμένουν ακριβώς στα ίδια επίπεδα που ήταν και πέρυσι, τους μήνες που είχαν λειτουργήσει τα σχολεία. Αυτό επιτεύχθηκε παρά τη μείωση της σχετικής χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ένα μέρος του υπερβάλλοντος κόστους καλύπτεται από ίδιους πόρους του Δήμου και το υπόλοιπο από την αξιοποίηση του Προγράμματος του ΟΑΕΔ «55-67», όπου και πάλι ο Δήμος έχει μια συμμετοχή στις δαπάνες.

Μας προξενούν λοιπόν αλγεινή εντύπωση οι εκφράσεις και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί κατά του Δημάρχου ο κ. Αλεξάκης, παραβλέποντας σαν να ήταν ασήμαντο γεγονός την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολείων. Επενδύει στη δικαιολογημένη ανησυχία των μαθητών και των οικογενειών τους για την πανδημία, επιχειρώντας με αφορμή αυτήν να καλλιεργήσει κλίμα γενικότερου φόβου και δυσπιστίας. Με τον τρόπο αυτό, αντί να συμβάλει στην κοινή προσπάθεια όλης της τοπικής  μας κοινωνίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την αποδυναμώνει και προκαλεί επικίνδυνη σύγχυση.

Όσον αφορά ειδικά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ο Δήμος το έχει αξιοποιήσει ήδη σε μεγάλο βαθμό, όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο κ. Αλεξάκης. Η επιμονή του ωστόσο να παρουσιάζει το συγκεκριμένο Πρόγραμμα ως λύση σε όλα τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης είναι εμφανώς υπερβολική, σε βαθμό μάλιστα που είχε  προκαλέσει τα ειρωνικά σχόλια άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμαρχος πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο να ληφθεί μια ομόφωνη απόφαση για την πρόσληψη επιπρόσθετων σχολικών καθαριστριών μέσω του Προγράμματος «55-67», χωρίς όμως τη δέσμευση του ΔΣ οι προσλήψεις να είναι υποχρεωτικά 15 στον αριθμό. Υπενθυμίζουμε ότι βρισκόμαστε στον τελευταίο μήνα του έτους, και οι όποιες προσλήψεις αποφασιστούν θα επιβαρύνουν οικονομικά τον Προϋπολογισμό του 2022, ο οποίος δεν έχει ακόμη καταρτιστεί. Ήταν  απόλυτα λογικό λοιπόν να ληφθεί μια ομόφωνη απόφαση που θα κατοχυρώνει τη βούληση του Δήμου για τις προσλήψεις  καθαριστριών μέσω του Προγράμματος και ο αριθμός τους να εξειδικευτεί  με τον νέο Προϋπολογισμό.

Φαίνεται όμως ότι ο κ. Αλεξάκης δεν ήθελε αυτή την ομοφωνία, αλλά επεδίωκε την σχετική πρόταση να ψηφίσει μόνον η αντιπολίτευση, προφανώς πιεσμένος από τις δικές του παραταξιακές ισορροπίες. Η επιλογή αυτή ήταν δική του και της παράταξής του και θα κριθούν για αυτές από τους δημότες. Δεν θα ασχολούμασταν καν με παρόμοιες μικροπολιτικές κινήσεις, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την ηρεμία και το αίσθημα ασφάλειας των μαθητών και των οικογενειών τους. 

Στο «δια ταύτα», όχι μόνον οι εργασίες καθαριότητας στα σχολεία του Δήμου πραγματοποιούνται με συνέπεια και επάρκεια, αλλά θα εξεταστεί, σύμφωνα με την πρόταση του Δημάρχου στο ΔΣ, η περαιτέρω ενίσχυσή τους αμέσως μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2022.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button