ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Μας έκλεισαν με κρατική εντολή, αλλά χωρίς αποζημίωση”

Η κ. Ελευθερία Κωνσταντινίδου εργάζεται στο κατάστημα “Κήπος” που βρίσκεται στον Διομήδειο Κήπο. Με επιστολή της επισημαίνει ότι, ενώ με κρατική εντολή το μαγαζί έμεινε κλειστό μεγάλο μέρος του Αυγούστου, δεν λήφθηκε καμία μέριμνα για το προσωπικό, που βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες μας στον “Κήπο” εργάζονται 38 άτομα.

Πιο αναλυτικά, η κ. Κωνσταντινίδη γράφει:

Επικοινωνώ μαζί σας σε μια προσπάθεια ενημέρωσης από μέρους μου, αλλά και για λογαριαμό πολλών συναδέλφων, που βρεθήκαμε στην πολύ δυσάρεστη θέση να μην εργαστούμε για τρεις εβδομάδες. Ονομάζομαι Κωνσταντινίδου Ελευθερία και εργάζομαι ως μάγειρας στο εστιατόριο “Κήπος”, που στεγάζεται στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι.

Το εστιατόριο έκλεισε με κρατική εντολή στις 6/8/21, για τον λόγο ότι βρίσκεται μέσα σε δασική έκταση και υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Από τότε παραμένει κλειστό και θα παραμείνει έως τις 3/9/21 σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Το κλείσιμο της επιχείρησης σημαίνει πως οι εργαζόμενοι δεν πληρωνόμαστε όλον αυτό τον καιρό και έχουμε βρεθεί σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομικά θέση.

Καταλαβαίνω απόλυτα τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την προφύλαξη των δασικών περιοχών. Πιστεύω όμως πως εγώ και οι συνάδελφοί μου δικαιούμαστε κάποια χρηματική αποζημίωση, μιας και δεν εργαζόμαστε έπειτα από κυβερνητική εντολή.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Επίσης θεωρώ πως είμαστε έμμεσα «πυρόπληκτοι» και ίσως θα έπρεπε να ενταχθούμε σε αυτήν την κατηγορία. Υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Θα ήθελα ευγενικά να ζητήσω την συμβολή σας για την επίλυση του ζητήματος.

…………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Έφοδος της Αστυνομίας σε δύο καταστήματα στο Χαϊδάρι

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button