ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Ο κύβος ερρίφθη: Διπλή δικαστική μάχη για την Ακτή Σκαραμαγκά

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός ανακοίνωσε διπλή δικαστική μάχη για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων της πόλης στην Ακτή Σκαραμαγκά. Πιο συγκεκριμένα οι νομικές ενέργειες αφορούν τους δύο διαγωνισμούς που έγιναν πρόσφατα για την πώληση ακινήτων του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Βαγγέλης Ντηνιακός, αύριο Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί η νομική παρέμβαση που κατέθεσε  ο Δήμος, ενάντια στο κύρος του διαγωνισμού του ειδικού διαχειριστή των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. για την πώλησή τους. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, στο διαγωνισμό συμπεριλαμβάνονται τρεις ΚΑΕΚ (κωδικοί αριθμοί Εθνικού  Κτηματολογίου) που ανήκουν στον Δήμο Χαϊδαρίου. Πρόκειται για την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκαραμαγκά και δύο γειτονικούς δημοτικούς δρόμους, κάτι που χαρακτηρίζεται ως εντελώς παράλογο. 

Επίσης την επόμενη εβδομάδα θα ασκηθεί η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από πλευράς Δήμου, κατά της πώλησης της προβλήτας 4, από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Ο νομικός χειρισμός της συγκεκριμένης υπόθεσης έχει ανατεθεί στο δικηγορικό γραφείο του καθηγητή κ. Κοντιάδη.

…………………………………………….

Αναλυτικά το σκεπτικό του Δήμου Χαϊδαρίου: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο Δήμος Χαϊδαρίου για την Ακτή Σκαραμαγκά

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button