ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η νέα “πανδημία”: Κλοπές καταλυτών

Αυτή τη φορά στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν αγανακτισμένη συμπολίτισσα από την Γρηγορούσα, η οποία ένα από τα πρόσφατα πρωινά διαπίστωσε ότι έλειπε ο ο καταλύτης από το αυτοκίνητό της: “Τη Παρασκευή τα ξημερώματα έκλεψαν τον δικό μου καταλύτη και ο ταξιτζής που πήρα να πάω στη δουλειά μου μου είπε ότι το ίδιο βράδυ έγιναν παρόμοιες κλοές από το Ίλιον έως το Χαϊδάρι. Επίσης και από το αμάξι της ανιψιάς του, που ήταν Γιάρις σαν το δικό μου”.

Πράγματι, πρόκειται για φαινόμενο με χαρακτηριστά… πανδημίας. Όλο και περισσότεροι κάτοχοι αυτοκινήτων διαπιστώνουν κάποιο πρωί ότι και ο δικός ους “έκανε φτερά”. Χαρακτηριστικό και το παράδειγμα συμπολίτη που είχε αφήσει το αυτοκίνητό του για επισκευή σε συνεργείο και εκεί έμεινε το βράδυ έξω, με αποτέλεσμα να κλαπεί ο καταλύτης. Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αναγκάστηκε να παραδεχτεί την ευθύνη του και να τον αποκαταστήσει με δικά του έξοδα.

Οι δράστες κουβαλάνε μαζί τους τεχνικό εξοπλισμό. Αφού σηκώσουν το αυτοκίνητο, με χρήση τροχού κοπής αφαιρούν τον καταλύτη.

Ζητήσαμε την άποψη τεχνικού για τον αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας μας που βρίσκεται στο δρόμο. “Υπάρχουν τρόποι. Ίσως μια καλή λύση θα ήταν η τοποθέτηση ενός συναγερμού με GPS, που ενεργοποιείται με την κίνηση. Έτσι όταν θα επιχειρήσουν να το σηκώσουν, θα αρχίσει να σημαίνει”, μας είπε.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Σήμερα τα ξημερώματα: Χειροπέδες για κλοπή καταλύτη, πληθύνονται τα “κρούσματα”

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button