ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Μάχη της κεραίας” στην οδό Φαβιέρου

Μία νέα κεραία κινητής τηλεφωνίας ετοιμάζεται για στήσιμο στη Γρηγορούσα, στην οδό Φαβιέρου, και το γεγονός έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους της περιοχής, που έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως μαθαίνουμε, σε αναβρασμό για τον ίδιο λόγο βρίσκονται και κάτοικοι του Δάσους, κοντά στη Λ. Αθηνών. Σημειώνουμε πως σήμερα στο Χαϊδάρι λειτουργούν 42 κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Η κεραία της Γρηγορούσας θα τοποθετηθεί σε κτήριο της οδού Φαβιέρου, το ίδιο όπου είχε επιχειρηθεί και πάλι το 2005, αλλά με παρέμβαση της τότε δημοτικής αρχής και του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, κατέβηκε. Τώρα όμως το νομοθετικό πλαίσιο είναι πιο “ελαστικό” και, όπως αναφέρθηκε, οι ιδιοκτήτες έχουν εξασφαλίσει την προβλεπόμενη άδεια.

“Τη βάζουν… και φεύγουν” 

Η συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου (9 Απριλίου) έγινε μέσα σε έντονο κλίμα, καθώς στην αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της Γρηγορούσας, που ζήτησαν από το Δήμο να μπει μπροστάρης στον αγώνα τους και να αποτρέψει το νέο εγχείρημα. Εκ μέρους των κατοίκων το λόγο πήραν οι κύριοι Διονύσης Παγάνης, Μαρία και Αθηνά Σαρρή.

Υποστήριξαν πως πολύ κοντά σε αυτό το κτήριο λειτουργούν σχολεία και πως δεκάδες περίοικοι πάσχουν από χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας. Όπως ισχυρίστηκε κάτοικος της περιοχής, οι ιδιοκτήτες μέχρι σήμερα διαμένουν στη Γρηγορούσα, ήδη όμως δρομολογούν να μετακομίσουν σε άλλη περιοχή του Λεκανοπεδίου.

“Αν έχουν υπογράψει συμβόλαιο να το ακυρώσουν”

Διονύσης Παγάνης

Ο κ. Παγάνης προσκόμισε μια απόφαση από δικαστήριο της Πάτρας, που όχι μόνο απαγόρευσε ανάλογο στήσιμο κεραίας, αλλά επέβαλε

σημαντικό χρηματικό πρόστιμο για κάθε μέρα παράνομης λειτουργίας, αν συνεχίσει να εκπέμπει.  Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι ζήτησαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση και να διεκδικήσουν μια διαταγή προσωρινής διακοπής της. «Να προσπαθήσουμε να προλάβουμε την εγκατάστασή της», είπε η κ. Αθηνά Σαρρή. Από την πλευρά της η κ. Μαρία Σαρρή ζήτησε  ο Δήμος να πιέσει την ιδιοκτήτρια να μην υπογράψει την άδεια ή αν έχει υπογράψει ήδη συμβόλαιο να το ακυρώσει.

“Χαϊδάρι – πάρκο κεραιών”

Δημήτρης Καστανάς

 

Ο Δημήτρης Καστανάς, κάτοικος άλλης περιοχής χαρακτήρισε το Χαϊδάρι σαν πάρκο κεραιών. «Να ενώσουμε όλοι μαζί τη φωνή μας και να κάνουμε τα δέοντα», προέτρεψε τους συγκεντρωμένους.

Σε παρέμβαση που έκανε ο τέως δημοτικός σύμβουλος, κ. Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, σημείωσε πως η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη και ζήτησε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να αποτρέψει το νέο εγχείρημα. «Ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό», υπογράμμισε.


“Δίπλα σας στο δικαστήριο και στο πεζοδρόμιο

Ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος δήλωσε πως η συμπαράσταση του Δήμου θα είναι δεδομένη. Θα ξεκινήσει άμεσα ένας συνδυασμός δικαστικών και αγωνιστικών δράσεων για την αποτροπή του σχεδίου. Μεταξύ άλλων θα κινητοποιήσουν τα σχολεία της περιοχής, όλους τους περιοίκους και τους φορείς της Γρηγορούσας. Θα αναρτήσουν δεκάδες πανό διαμαρτυρίας στην περιοχή. Στους ιδιοκτήτες θα ασκήσει πίεση προκειμένου να μη λειτουργήσει η κεραία ούτε για μια μέρα. Σε αντίθετη περίπτωση θα παραστεί σε όλα τα δικαστήρια που θα ακολουθήσουν. Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν απέναντι στους κατοίκους με τη σειρά τους όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Ήδη οι κάτοικοι συγκρότησαν μια επιτροπή αγώνα, που έρχεται σε καθημερινή επαφή με το δήμαρχο. Σε ημερήσια βάση συγκεντρώνονται έξω από το «επίμαχο» κτήριο, προκειμένου να κινητοποιήσουν και τους άλλους κατοίκους. Ο δήμαρχος προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες, αλλά δεν του απαντάει κανείς.

Λεωνίδας Γιαννακόπουλος

 

 
Αθηνά Σαρρή

 

 
Μαρία Σαρρή

 


Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button