ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μ. Χρυσοχοΐδης: “Αυτό που συμβαίνει απόψε στο Χαϊδάρι είναι πρωτοφανές”

Μια μεγάλη συγκέντρωση επιφύλαξαν στον πρώην υπουργό και υποψήφιο βουλευτή στη Δυτική Αθήνα, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οι φίλοι του. Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης το βράδυ της Κυριακής 7/5 είχαν ο Αποστόλης Θεοφίλης και ο Λεωνίδας Παπαδάκος.

Μ. Χρυσοχοΐδης: "Αυτό που συμβαίνει απόψε στο Χαϊδάρι είναι πρωτοφανές" 3

Σε μια αποστροφή του λόγου του και εντυπωσιασμένος από την προσέλευση του κόσμου στον πεζόδρομο της Ηρώων Πολυτεχνείου, ο πρώην υπουργός είπε ότι “αυτό που συμβαίνει απόψε στο Χαϊδάρι είναι πρωτοφανές. Το Χαϊδάρι, το Δάσος μίλησε”. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε και ο υποψήφιος βουλευτής, Μπάμπης Καραθάνος.

Όσον αφορά τα θέμα της περιοχής μας, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι “για χρόνια η Δυτική Αθήνα δεν έλαβε τη προσοχή που της έπρεπε” και εστίασε σε παρεμβάσεις που μπορούν να αλλάξουν άρδην την κατάσταση.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην ανάπλαση της Λεωφόρου Αθηνών που χωρίζει στα δύο το Χαϊδάρι και επιβαρύνει την κυκλοφορία. Η ανάπλαση που πρότεινε ο ομιλητής προβλέπει υπογειοποίηση, με στόχο στην επιφάνεια να δημιουργηθούν κοινόχρηστοι χώροι. Στο υπόλοιπο τμήμα προβλέπει την ανακατασκευή των πεζοδρομίων στο κάθε ρεύμα με τη προσθήκη πρασίνου και βελτίωση των πεζοδρομίων.

Μ. Χρυσοχοΐδης: "Αυτό που συμβαίνει απόψε στο Χαϊδάρι είναι πρωτοφανές" 5

Επίσης τόνισε τη σημασία μιας νέας Γραμμής 5 του Μετρό, η οποία ξεκινά από το Αττικό Νοσοκομείο και καταλήγει στον Άλιμο. Η γραμμή θα ενώνει το Χαϊδάρι και το νότιο Περιστέρι με το Κέντρο της Αθήνας ενώ παράλληλα, θα παρέχει πρόσβαση σε μια σειρά υπερτοπικών δραστηριοτήτων, όπως το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, κ.ά., μειώνοντας σημαντικά και τον κυκλοφοριακό φόρτο της Λ. Αθηνών.

Ακόμη εστίασε στην ανάγκη φροντίδας του Ποικίλου Όρους που αποτελεί βασικό πνεύμονα της περιοχής, η οποία πάσχει από έλλειψη πρασίνου. Το σχέδιο προβλέπει την εκτενή δεντροφύτευσή του καθώς και δίκτυο υδροδότησης και πυροπροστασίας, κατά τα πρότυπα των παρεμβάσεων που γίνονται στον Υμηττό.

Μ. Χρυσοχοΐδης: "Αυτό που συμβαίνει απόψε στο Χαϊδάρι είναι πρωτοφανές" 7

Μ. Χρυσοχοΐδης: "Αυτό που συμβαίνει απόψε στο Χαϊδάρι είναι πρωτοφανές" 9

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button