ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Λυπητερή” από την Περιφέρεια Αττικής σε μεγάλο κρεοπωλείο στο Περιστέρι

“Απαγορεύεται στους λιανοπωλητές να διατηρούν και να εκθέτουν για πώληση έτοιμο μη προσυσκευασμένο κιμά, κομμένο εκ των προτέρων, από νωπό ή κατεψυγμένο κρέας… Οι λιανοπωλητές υποχρεούνται να κόβουν τον κιμά από κομμάτι κρέατος με οστά ή χωρίς οστά, που διαλέγει ο καταναλωτής και η κοπή να γίνεται πάντα μπροστά στον καταναλωτή” αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο 20 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ το οποίο παραβίασε μεγάλο κρεοπωλείο στο Περιστέρι.

Σε αγορανομικό έλεγχο που έγινε από επιθεωρητές της Περιφέρειας σε επιχείρηση του κλάδου στις 6 Φεβρουαρίου, διαπιστώθηκε έκθεση προς πώληση κιμά κομμένου εκ των προτέρων για τα είδη i) κοτόπουλο και ii) λάπα βόειο, κατά παράβαση του άρθρου 20§1 της Υπ. Απόφασης 91354/2017 (ΦΕΚ 2983/Β΄/30-08-2017) που τιμωρείται με πρόστιμο χίλια ευρώ (1.000 €) ανά παράβαση.

Στην ίδια επιθεώρηση διαπιστώθηκε και έλλειψη ανηρτημένης ετικέτας με τα πλήρη στοιχεία για τη γέννηση, εκτροφή και σφαγή (ταυτότητας ζώου) στο σημείο πώλησης για τα είδη i) βόειο Γαλλίας, ii) βόειο Ελλάδας, κατά παράβαση του άρθρου 16§1 της Υπ. Απόφασης 91354/2017 (ΦΕΚ 2983/Β΄/30-08-2017) που τιμωρείται με πρόστιμο χίλια ευρώ (1.000 €) ανά σφάγιο ή τεμάχιο κρέατος. Το συνολικό πρόστιμο στο κρεοπωλείο είναι 4.000 ευρώ και βεβαιώθηκε σήμερα από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Τον Δεκέμβριο είχε επιβληθεί πρόστιμο για τον ίδιο λόγο  και στο σουπερμάρκετ BAZAAR στα Βριλήσσια καθώς βρέθηκε στη βιτρίνα του ψυγείου του κρεοπωλείου έτοιμος προς πώληση κιμάς, κομμένος εκ των προτέρων, από νωπό (βόειο/χοιρινό) κρέας.

Πηγή: cibum.gr

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button