ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κραυγή αγωνίας!

 

Η κ. Άννα Παπαγεωργίου – Σωτηροπούλου απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες Χαϊδαριώτες για να βοηθήσουμε την Μαρία Αναγνώστου, νέα γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών, που βρίσκεται σε στάδιο θεραπείας από βαριά ασθένεια και αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Δυστυχώς η Πολιτεία και ο Δήμος, υπηρετώντας μια στυγνή γραφειοκρατική αντίληψη, μένουν σε απόσταση από μεγάλα ανθρώπινα προβλήματα. Εμείς ας κρατηθούμε δίπλα στον συνάνθρωπο! Κι αν κάποιος πει “μα είναι πολλοί αυτοί που έχουν ανάγκη”, η απάντηση είναι “ναι, αλλά οι υπόλοιποι είναι πολύ περισσότεροι και με λίγα ο καθένας μπορούμε να κάνουμε θαύματα”. Δραστήρια κοινωνία = υγιής κοινωνία.

Η επιστολή της κ. Παπαγεωργίου:

Όταν άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από πείνα, από αρρώστιες, όταν άνθρωποι της διπλανής πόρτας βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί το δίκαιο, η συμμετοχή στις κοινωνικές παροχές του Δήμου μας είναι προνόμιο των λίγων, όταν η φρίκη της αποξένωσης και η εγκατάλειψη στην μοναξιά είναι κραυγαλέα πραγματικότητα για για εκατοντάδες συμπολίτες μας, τότε το καθήκον και η συναίσθηση ευθύνης είναι βασικό χρέος όλων μας!

Είναι βέβαια γνωστό ότι κανένα κοινωνικό πρόβλημα δεν λύνεται με ιδιωτική πρωτοβουλία ή με την προσπάθεια μεμονωμένων ατόμων, αλλά με συλλογική προσπάθεια. Μπορούν τα μεμονωμένα άτομα να επιστήσουν την προσοχή του κοινού, των πολιτών ή μπορεί να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα, όμως μόνο συλλογικά, όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα.

Πράγματι, δεν είναι λίγες οι φορές που η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας, θέλοντας να τηρήσει τον γραπτό νόμο, γίνεται τροχοπέδη στην εξασφάλιση της κοινωνικής μέριμνας και ευρυθμίας! Ο νόμος ασφαλώς και πρέπει να εφαρμόζεται, αλλά αποδεικνύεται ελλιπής τις περισσότερες φορές. Γι’ αυτό, χωρίς τον νόμο της συνείδησης δεν μπορεί να νοηθεί ανθρώπινη κοινωνία!

Ας ανταποκριθούμε λοιπόν τις Άγιες αυτές μέρες στην υποθήκη του Ιησού: Εντολήν καινήν δίδωμι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους!

Ας αφήσουμε τις αναστολές και τις παρεξηγήσεις και ας κοιτάξουμε τον συνάνθρωπο με λαγαρό, αγνό βλέμμα σαν πανομοιότυπο του εαυτού μας! Ας επιστρατέψουμε μέσα μας όλες τις δυνάμεις του καλού και της αλληλεγγύης και να δώσουμε λίγη χαρά και κουράγιο στην συμπολίτισσά μας Μαρία Αναγνώστου, αλλά και σε κάθε ανήμπορο και χειμαζόμενο συνδημότη μας!

Τελικά, ας είναι η Μαρία μας η ΑΡΧΗ μέσα από την δημοσιότητα που πήρε ο πόνος της, να αλλάξουμε όλοι συμπεριφορά, πολίτες, άρχοντες και αρχόμενοι, και να αναδείξουμε την πραγματική, την ανθρώπινη πλευρά του εαυτού μας.

Αρθ. λογ. Alpha Bank 288- 002101- 106317

lBAN: GR. 35- 0140-2880- 2880- 0210- 1106317.

Άννα Παπαγεωργίου – Σωτηροπούλου

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button