ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής για “λαθραίους Μικρασιάτες πρόσφυγες”: Εσκεμμένος σάλος από ανιστόρητους

Μια δήλωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή σε τηλεοπτική εκπομπή, σχετική με τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, προκάλεσε σήμερα αμέτρητες δημοσιεύσεις όπως “Απίστευτη δήλωση Κουρουμπλή, οι Μικρασιάτες πρόσφυγες μπήκαν λαθραία στην Ελλάδα”. Ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό τομέα της Αθήνας όμως επανέρχεται, μιλώντας για εσκεμμένο σάλο και κατηγορώντας ως ανιστόρητους όσους τον λοιδορούν. Προτείνει κυβέρνηση και αντιπολίτευση από κοινού να διαμηνύσουν στις Βρυξέλλες ότι “η Ελλάδα έπραξε το καθήκον της και με το παραπάνω και ότι δε μπορεί ο Ελληνικός Λαός μόνος του  να σηκώσει άλλο το βάρος αυτού του παγκόσμιου προβλήματος”.

Η ανακοίνωσή του:

Με αφορμή τον σάλο που εσκεμμένα προκάλεσαν συγκεκριμένα, ανιστόρητα ΜΜΕ σχετικά με τις τοποθετήσεις μου στην εκπομπή WESTERN του Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Kontra Channel, θέλω να τονίσω τα εξής:

Υποστήριξα ότι :

  1. Από τη στιγμή που αποφάσισε η κυβέρνηση να επιτάξει χώρους σε πέντε νησιά έπρεπε να επιτάξει χώρους σε όλους τους δήμους της χώρας. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στη διευθέτηση του ζητήματος και όχι μόνον οι νησιωτικές  κοινωνίες.  Η κυβέρνηση το περιορίζει στα νησιά για ευνόητους μικροκομματικούς λόγους.
  2. ‘Έκανα την παρομοίωση με τους Έλληνες της Μικράς Ασίας  για να δείξω ότι και τους Έλληνες εκείνης της εποχής, που ήταν παππούδες μας και μανάδες μας, οι κρατικοί μηχανισμοί τους αντιμετώπισαν με τον ίδιο ρατσιστικό τρόπο, ο οποίος συνεχίστηκε για πολλά χρόνια και στις  τοπικές κοινωνίες.
  1. Σε ότι αφορά στο Μικρασιατικό, παραπέμπω όλους στο νόμο 2870/1922, που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 1922 και με τον οποίον ζητούσαν, αυστηρά, να έχει νόμιμο διαβατήριο ένας Έλληνας της Μικράς Ασίας, για να μπει  στην Ελλάδα. (Άρθρο 1).
  • Παραπέμπω στην εντολή του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας Πρωτοπαπαδάκη να μην επιτραπεί η έξοδος κανενός Έλληνα από τη Μικρά Ασία προς την Ελλάδα, μετά από πρόταση του Αρμοστή Στεργιάδη.
  • Είναι γνωστό ότι τότε οι Έλληνες της Μικράς Ασίας και σχεδόν μέχρι τη Δικτατορία αποκαλούνταν Τουρκόσποροι και Μετανάστες. Και χωρίς διαβατήριο τι μετανάστες ήταν;

4. Προτείνω: Η κυβέρνηση να συζητήσει με όλη την αντιπολίτευση για το θέμα. Είναι υπόθεση πατριωτικού καθήκοντος. Από κοινού να διαμηνύσουν στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα έπραξε το καθήκον της και με το παραπάνω και ότι δε μπορεί ο Ελληνικός Λαός μόνος του  να σηκώσει άλλο το βάρος αυτού του παγκόσμιου προβλήματος. Ή μεταφέρει η Ευρώπη το ζήτημα της διαδικασίας του ασύλου στην Τουρκία, και τότε η Ελλάδα θα πράξει αυτά που της αναλογούν, ή, όπως οι Ευρωπαίοι κλείνουν τα σύνορα, η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη.

5. Για την ιστορική τεκμηρίωση των λεχθέντων  παραθέτω τους  παρακάτω συνδέσμους:

Α. https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-apayoreese-exodoe-ton-ellenikon-plethesmon-apo-te-mikra-asia_gr_5bb610d4e4b0876eda9be03d?ncid=other_facebook_eucluwzme5k&utm_campaign=share_facebook&fbclid=IwAR3Bud3y_CYiiB_iY-QPdR2WQZjmwTh631oAeMzdGN5WvfRUAtPAlFp0OTw

Β. https://www.facebook.com/agtzidis.vlassis

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button