ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κώστας Ξυνογαλάς: “Να μην αφήσουμε την Αττική να πέσει στα χέρια αυτών που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας”

γράφει ο Κώστας Ξυνογαλάς, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος “Δύναμη Ζωής”

Κώστας Ξυνογαλάς: "Να μην αφήσουμε την Αττική να πέσει στα χέρια αυτών που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας" 3Η Ρένα Δούρου ολοκληρώνει τη θητεία της στη μεγαλύτερη αυτοδιοικητική περιφέρεια της χώρας με θετικό πρόσημο. Έδωσε το στίγμα για ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, για ένα άλλο μοντέλο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Αττικής.

Το έργο της έβαλε τις βάσεις για την Αττική της επόμενης δεκαετίας, ιεραρχώντας τις ανάγκες των πολιτών, επενδύοντας σε έργα μακράς πνοής, που μπορούν να αλλάξουν ολόκληρες περιοχές,. ‘Εδωσε την εκκίνηση για μια άλλη αντίληψη στον τρόπο παρέμβασης σε ζητήματα που αφορούν σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Στη διάρκεια της θητείας της μπορούν να εγγραφούν με Κεφαλαία γράμματα ενέργειες που δίνουν άλλη όψη στην Αττική. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η ανάπλαση του παράκτιου μετώπου στο Φάληρο, που θα δώσει αέρα ποιότητας ζωής σε όλους τους κατοίκους της Περιφέρειας.

Δεν έδρασε με το συνήθη τρόπο των προηγούμενων διοικήσεων, δηλαδή με αποσπασματικά έργα «βιτρίνας», κάτω από αδιαφανείς, τις περισσότερες φορές, διαδικασίες και με αποκλειστικό σχεδόν σκοπό μια καλή φωτογραφία σε ένα ιλουστρασιόν περιοδικό.

Το έργο της Ρένας Δούρου έβαλε τις βάσεις για την Αττική της επόμενης δεκαετίας, ιεραρχώντας τις ανάγκες των πολιτών, επενδύοντας σε έργα μακράς πνοής, που μπορούν να αλλάξουν ολόκληρες περιοχές.

Αξιοποίησε και το τελευταίο ευρώ, από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους. Αποτέλεσμα να υλοποιήσει έργα, τα οποία στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν φάνταζαν ανεφάρμοστα και ουτοπικά. Απέδειξε, ότι με σοβαρή δουλειά και έμπειρους συνεργάτες μπορείς να διαχειριστείς και να παρέμβεις και σε ζητήματα καθημερινότητας του πολίτη, που δεν ανήκουν στον στενό πυρήνα των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.

Κοινωνικές δομές, ακόμα και εκτός αρμοδιότητας

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμβολή στην ανάπτυξη των Κοινωνικών δομών και του Κράτους Πρόνοιας, ακόμα και όταν ΔΕΝ είναι στις αρμοδιότητες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και ΔΕΝ προβλέπονται -ούτε υπάρχουν- τα αντίστοιχα κονδύλια και οι κωδικοί δαπανών στον Περιφερειακό προϋπολογισμό.

Το απέδειξε ειδικότερα στις περιπτώσεις:

 • Της χρηματοδότησης του ιατροτεχνολογικού και επιστημονικού εξοπλισμού (με 40 εκατ.) των 31 Δημόσιων Νοσοκομείων της Αττικής και των 13 Στρατιωτικών.

 • Του προγράμματος «Ρεύμα για όλους» που αφορούσε την χρηματοδότηση των αναγκών σε ρευματοδότηση 60 χιλιάδων απόρων οικογενειών.

 • Της ενίσχυσης των προνοιακών ιδρυμάτων (και κυρίως του ιδρύματος για το παιδί) με 4 εκατ. από ίδιους πόρους.

Εμβληματικά έργα

Το έργο (υλικό και άυλο) του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» και της Ρένας Δούρου χρειάζεται επίτομο εγκυκλοπαίδεια για να περιγραφεί. Ωστόσο, πέραν των ανωτέρω, εμβληματικό και κολοσσιαίο είναι το έργο που έγινε ή γίνεται ακόμα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

 • Διαμόρφωση του παράκτιου μετώπου (από το Φάληρο και για πολλά χιλιόμετρα) της Αττικής, το αποκαλούμενο και Αθηναϊκή Ριβιέρα.
 • Ακύρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών για τις 4 μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων. Ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Αττικής.

 • Σταδιακή εφαρμογή αποκεντρωμένου συστήματος διαχείρισης. Θα περιλαμβάνει τη σταδιακή μεταφορά δραστηριοτήτων της ΟΕΔΑ Φυλής ή και των εγκαταστάσεών της, καθώς και το οριστικό κλείσιμό της, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου, αυστηρού χρονοδιαγράμματος.

 • Απόδοση του μεγαλύτερου πάρκου της πρωτεύουσας (πεδίον του Άρεως) στους δημότες, με την ολοκληρωτική μετατροπή του σε χώρο άθλησης και αναψυχής, από χώρο διακίνησης ουσιών και τέλεσης κακουργηματικών πράξεων.

 • Αναστροφή της εικόνας εγκατάλειψης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης». Με τη βοήθεια της Περιφέρειας μπαίνουν οι βάσεις για τη λειτουργία του ως πρότυπο Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας.

 • Την ολοκλήρωση σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων σε όλη την Αττική και ιδιαίτερα στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας.

 • Χρηματοδότηση όλων των γηπέδων, σταδίων και γυμναστηρίων της Αττικής για την βελτίωση, ανακαίνιση και επέκταση των αθλητικών υποδομών.

 • Χρηματοδότηση πολιτιστικών δρώμενων με ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.

Μαζί βγάλαμε την Αττική από την κρίση και την παρακμή

Δεν πρέπει να αφήσουμε τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της πατρίδας μας να πέσει στα χέρια όσων την είχαν και την αγνοούσαν, ή στα χέρια του δημάρχου Αμαρουσίου, η υποψηφιότητα του οποίου αποτελεί προϊόν εσωκομματικού εκβιασμού στη ΝΔ.

Μαζί βγάλαμε την Αττική από την κρίση και την παρακμή.

Δεν επιτρέπεται ν΄ αφήσουμε την Αττική να πέσει στα χέρια αυτών

που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας.

Ετοιμαστείτε, Συνεχίζουμε!

 • Για την ολοκλήρωση της μεγάλης μελέτης αντιπλημμυρικής θωράκισης της Δυτικής Αθήνας.

 • Για την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν ξεκινήσει στη Δυτική Αθήνα.

 • Για την ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων υγείας, των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών.

 • Για την υλοποίηση και άλλων σημαντικών παρεμβάσεων στις υποδομές και το φυσικό περιβάλλον του Πάρκου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για τις οποίες έχουν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

 • Για την ολοκλήρωση του έργου ανάδειξης τμήματος της αρχαίας Ιεράς Οδού με την επέκταση παρέμβασης σε όλο το μήκος του από τον σταθμό Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Σκαραμαγκά.

 • Για την χρηματοδότηση και την υλοποίηση παρέμβασης διαμόρφωσης και ανάδειξης της ακτής Σκαραμαγκά, ώστε το Χαϊδάρι να γίνει ξανά παραθαλάσσιος Δήμος, καθώς και την τουριστική, πολιτιστική και οικολογική αξιοποίηση της Δυτικής Πύλης της Αθήνας.

Έλα μαζί για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την επόμενη μέρα.

Κώστας Ξυνογαλάς: "Να μην αφήσουμε την Αττική να πέσει στα χέρια αυτών που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας" 5

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button