ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μόσχος Χουδελούδης: «Αυτά πετύχαμε στην Καθαριότητα»

«Τους τελευταίους μήνες έχει αλλάξει εντελώς η κατάσταση στην καθαριότητα της πόλης, κάτι που συμβαίνει μετά από πάρα πολλά χρόνια. Αυτό μας μεταφέρουν και οι δημότες και καταστηματάρχες». Αυτό δήλωσε στο «Χαϊδάρι Σήμερα», γεμάτος ικανοποίηση, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Μόσχος Χουδελούδης. Το σημαντικό αυτό άλμα -κατά τον κ. Χουδελούδη- οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον νέο μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου.

Μόσχος Χουδελούδης: «Αυτά πετύχαμε στην Καθαριότητα» 1
Η νέα μηχανική σκούπα επί το έργον.

Όπως μας είπε, αυτή τη στιγμή στη μάχη της καθαριότητας μετέχουν 7 απορριμματοφόρα, 3 φορτηγά και 2 φορτωτές JCB. Από τα παραπάνω, τα περισσότερα είναι από τα νέα οχήματα, που προμηθεύτηκε ο Δήμος μετά από 20 και πλέον χρόνια.

«Αγωνιζόμαστε για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην καθαριότητα»

Μόσχος Χουδελούδης: «Αυτά πετύχαμε στην Καθαριότητα» 3
Μοσχος Χουδελούδης, αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Ο κ. Χουδελούδης τόνισε πως το μόνιμο προσωπικό του Δήμου είναι ελάχιστο και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που εργάζονται σήμερα στην καθαριότητα απολύτως απαραίτητοι, για να μπορεί η πόλη να είναι σε ένα καλό επίπεδο.

«Στηρίζουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους για να παραμείνουν στη δουλειά. Αγωνιζόμαστε για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην καθαριότητα. Άλλωστε εκκρεμεί και ο δικαστικός αγώνας, προκειμένου να μετατραπούν οι συμβάσεις των παρατασιούχων σε αορίστου χρόνου», πρόσθεσε. Η καθοριστική συμβολή και η στάση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Μ. Σελέκου, που στέκεται στο πλάι τους, μας κάνει αισιόδοξους ότι θα τα καταφέρουμε.

Ο νέος στόλος καθαριότητας, εξοπλισμένος με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, σε συνδυασμό και με την εκπαίδευση που έχει κάνει τη χρήση τους πιο ασφαλή από τους εργαζόμενους, στοχεύοντας στην πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων που έχουμε δει να αυξάνονται το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα.

“Ο κόσμος δείχνει ικανοποιημένος από την καθαριότητα των τελευταίων μηνών. «Ευτυχώς βλέπουμε τα νέα απορριμματοφόρα στους δρόμους. Σας συγχαίρουμε για την αγορά του νέου στόλου καθαριότητας λένε οι συνδημότες μας», υποστηρίζει ο κ. Χουδελούδης

«Προγραμματίζουμε την προμήθεια νέων κάδων διαφόρων χρήσεων»

Την περίοδο που διανύουμε υπάρχει σε εξέλιξη από τον Δήμο η διαδικασία για την προμήθεια 108 κάδων για σύμμεικτα απορρίμματα, ενώ για την ανακύκλωση περιμένουν 45 μπλε κάδους. Ακόμα η δημοτική αρχή ήδη έχει υπογράψει σχετική σύμβαση για την προμήθεια κάδων για την περισυλλογή ενδυμάτων, ενώ υπάρχει σε εξέλιξη και διαδικασία για καφέ κάδους για οργανικά απόβλητα. Πρόσφατα έγινε χαρτογράφηση σε περιοχές του Δήμου όπου υπάρχουν καταστήματα μαζικής εστίασης, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα, σχολεία και παιδικοί σταθμοί, ώστε να τοποθετηθούν στα κατάλληλα σημεία.

«Μηδενίστηκαν τα τηλέφωνα καταγγελιών στην υπηρεσία καθαριότητας»

Ο Δήμος μας προετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια οργανωμένη καμπάνια σε συνεργασία με τα σχολεία και άλλους φορείς, προκειμένου να πετύχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στην ανακύκλωση και το σεβασμό στο περιβάλλον και την καθαριότητα της πόλης. Κατά τον κ. Χουδελούδη οι κάτοικοι του Χαϊδαρίου σέβονται την πόλη, υπάρχουν όμως -κατά την άποψή του- ακόμα κάποιοι επιτήδειοι που αφήνουν εσκεμμένα απορρίμματα, έξω από τους κάδους.

Επαναλαμβάνει πως ο κόσμος δείχνει ικανοποιημένος από την καθαριότητα των τελευταίων μηνών. «Ευτυχώς βλέπουμε τα νέα απορριμματοφόρα του Δήμου Χαϊδαρίου στους δρόμους. Σας συγχαίρουμε για την αγορά του νέου στόλου καθαριότητας λένε οι συνδημότες μας», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο κ. Χουδελούδης. Ταυτόχρονα δείχνει ιδιαίτερη ικανοποίηση από το γεγονός πως η υπηρεσία δεχόταν καθημερινά περίπου 250 τηλεφωνά από κατοίκους, ενώ σήμερα, αυτός ο αριθμός έχει μειωθεί αισθητά και αφορούν κυρίως νοικοκυριά που θέλουν να αποθέσουν ογκώδη απορρίμματα, κλαδιά ή κάποιες παλιές ηλεκτρικές συσκευές.

«Καθημερινά μαζεύουμε ξεχωριστά τα ανακυκλώσιμα και τα σύμμεικτα»

Στο σημείο αυτό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος διέψευσε ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα απορριμματοφόρα μαζεύουν ταυτόχρονα ανακυκλώσιμα και σύμμεικτα υλικά, αναμειγνύοντας τα.

Αντίθετα είπε πως σε πολλές περιπτώσεις οι δημότες πετάνε τα οικιακά απορρίμματα τους στους μπλε κάδους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις πετάνε σκουπίδια ακόμα και στις μπλε καμπάνες που προορίζονται μόνο για γυαλί. Σε καθημερινή βάση στους δρόμους βγαίνουν δύο αυτοκίνητα της ανακύκλωσης για να μαζέψουν μόνο ανακυκλώσιμο υλικό από τους μπλε κάδους. «Υπάρχει αυτή η κακή νοοτροπία δυστυχώς, αλλά εντοπίζουμε σε πολλές περιπτώσεις και σκοπιμότητα», τόνισε ο κ. Χουδελούδης.

«Όποιος έχει ασκήσει διοίκηση στο Δήμο, γνωρίζει τις χρονοβόρες διαδικασίες προμήθειας απορριμματοφόρων»

Θέλησε μάλιστα να απαντήσει και σε όλους εκείνους που κατηγορούν τη σημερινή διοίκηση του Δήμου, πως προεκλογικά αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά του νέου στόλου καθαριότητας.

Υποστήριξε πως οι διαδικασίες ξεκίνησαν από τα τέλη του 2015 και ολοκληρώθηκαν με την παραλαβή τους στα τέλη του 2018, κάτι που εύκολα διαπιστώνει κάποιος από τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο. «Όποιος είναι ενήμερος και έχει ασκήσει διοίκηση στο Δήμο, γνωρίζει πώς γίνονται οι διαδικασίες και πόσο χρειάζεται να γίνει ένας διεθνής διαγωνισμός. Κάποιοι όμως σκόπιμα μας κατηγορούν».

Κλείνοντας τη συζήτηση που είχα μαζί του τον ρώτησα:

– Αν οι δημότες ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη δημοτική σας αρχή, τι να περιμένουν σε ότι αφορά το ευαίσθητο κομμάτι της καθαριότητας;

Πλέον έχουν μπει οι βάσεις για να είναι η εικόνα της πόλης σε εντελώς διαφορετική κατάσταση, ενώ αποφύγαμε σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο της ιδιωτικοποίησης που θα σήμαινε νέα χαράτσια για τον κόσμο.

Είμαστε σίγουροι ότι οι συμπολίτες μας ξέρουν πως έφτασε η πόλη σε αυτό το σημείο και ποιοι έχουν ευθύνη για αυτό, όπως ξέρουν κάτω από ποιες συνθήκες και δυσκολίες, με εντιμότητα, εργατικότητα και ανιδιοτέλεια προσπαθήσαμε να λύσουμε αυτό το κρίσιμο θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ανανέωση της εμπιστοσύνης σε αυτή τη δημοτική αρχή θα σημαίνει ότι δεν θα γυρίσουμε πάλι πίσω, αλλά θα προχωρήσουμε μπροστά. Γιατί πλέον μπορούμε σε συνεργασία με τους κατοίκους και το προσωπικό του Δήμου, να κρατήσουμε καθαρή τη πόλη και να μπορούμε σε καθημερινή βάση να δίνουμε τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button