ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Οι κάτοικοι της Γουχάν επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους

Ο πλανήτης πλήττεται με σφοδρότητα από τον κορωνοϊό, ωστόσο το μήνυμα αισιοδοξίας έρχεται από την ίδια την κοιτίδα της ασθένεια covid-19, την πόλη Γουχάν της Κίνας.

Ο κορωνοϊός ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο από την μεγαλούπολη της επαρχίας Χουμπέι, η οποία δοκιμάστηκε για τα καλά. Εντούτοις, έπειτα από τρεις σκληρούς μήνες αδυσώπητης μάχης και αρκετών απωλειών, φαίνεται πως έχει κερδηθεί η μάχη και οι πολίτες επιστρέφουν σιγά σιγά στην κανονικότητα.

Οι κάτοικοι της πόλης έλαβαν άδεια να επιστρέψουν στις εργασίες τους, ενώ οι δημόσιες συγκοινωνίες ξεκίνησαν να κινούνται κανονικά έπειτα από δύο μήνες. Η άρση των περιορισμών αποφασίστηκε την ώρα που το υπουργείο Υγείας της Κίνας δεν ανακοίνωσε κανένα νέο κρούσμα για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα στην πόλη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων. Ωστόσο εντοπίστηκαν 39 εισαγόμενα κρούσματα σε όλη την Κίνα.
Οι κάτοικοι της Γιουχάν μπορούν να μετακινούνται μέσα στην πόλη, να παίρνουν το λεωφορείο ή το Μετρό εμφανίζοντας την ταυτότητά τους. Μπορούν επίσης να πηγαίνουν στην εργασία τους, εφόσον διαθέτουν τη σχετική άδεια από τον εργοδότη τους. Τέλος μπορούν να ταξιδεύουν σε άλλες περιοχές της επαρχίας Χουμπέι, αν έχουν βρεθεί αρνητικοί στον ιό SARS-CoV-2 και έχουν ιατρική βεβαίωση.
Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα (23/3) εννέα νέους θανάτους λόγω του κορονοϊού, όμως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες. Οι άνθρωποι που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό αποτελούν πρόβλημα και ήδη έχουν αναφερθεί 507 εισαγόμενα κρούσματα.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button