ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοϊός – σούπερ μάρκετ: Έρχονται αποφάσεις για τον συνωστισμό

Ένα από τα επικίνδυνα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν σήμερα, πρώτη μέρα των μέτρων αυξημένων απαγορεύσεων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού ήταν οι εικόνες πολύ αυξημένης κίνησης και συνωστισμού στα σούπερ μάρκετ.

Μετά και από αυτή την κατάσταση, σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου στην ημερήσια σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισής του, συζητήθηκε το θέμα και η λήψη μέτρων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της εφαρμογής από τους πολίτες των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί. Τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωσή τους, ώστε να αποφεύγουν το συνωστισμό και να τηρούν τις αποστάσεις σε χώρους των οποίων δεν έχει διακοπεί η λειτουργία, όπως τα super markets και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία πρέπει να λειτουργούν με το 50% των επιβατών.

«Μην τρέχετε στα σούπερ μάρκετ. Είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά. Ανοιχτές θα παραμείνουν και οι υπαίθριες αγορές (λαϊκές). Να ενημερώνεστε μόνο από τις επίσημες ανακοινώσεις» τόνισε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που εξετάζεται να εφαρμοστεί είναι σύστημα παρόμοιο με αυτό που ακολουθήθηκε και στην Ιταλία και άλλες χώρες του εξωτερικού. Αυτό προβλέπει αυστηρή τήρηση αποστάσεων στα ταμεία, διαχωριστικά, πιθανόν ελεγχόμενη είσοδο πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά του κάθε καταστήματος, αλλά και διευρυμένο ωράριο. Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, εκτός απροόπτου.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button