ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου: Σε λίγες μέρες κολύμπι σε μια “άλλη” πισίνα

Ολοκληρώνονται οι εργασίες επισκευών και αναβάθμισης του Δημοτικού Κολυμβητήριου Χαϊδαρίου.

Τον Νοέμβριο το Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου έκλεισε προσωρινά για να αλλάξει το νερό, που είχε πάρει ένα πρασινωπό χρώμα (βλέπε Φωνή αγωνίας από αθλούμενους: “Πράσινο και θολό το νερό στο Κολυμβητήριο”). Τότε ο Δήμος είχε εξαγγείλει ότι την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν θα είναι διαθέσιμα για εγκατάσταση τα καινούργια μηχανήματα και εξαρτήματα που είχαν παραγγελθεί, ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα, θα γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες αναβάθμισης (βλέπε Ο Δήμος απαντά για την ποιότητα του νερού στο Κολυμβητήριο – Ο σχεδιασμός που ήδη υλοποιείται). Πράγματι, το έργο ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου. 

Όπως θυμούνται οι παλαιότεροι, το Κολυμβητήριο κατασκευάστηκε από τον Δήμο πριν 33 χρόνια. Οι επιμέρους επισκευές που γίνονταν κατά καιρούς δεν επαρκούσαν για την πλήρη επίλυση των συσσωρευμένων φθορών, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να υπάρχουν προβλήματα τόσο στη θέρμανση όσο και στη διαύγεια του νερού, που ενοχλούσαν πολύ τους αθλούμενους.

Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου: Σε λίγες μέρες κολύμπι σε μια "άλλη" πισίνα 3
Το νερό είναι πια απόλυτα διαυγές.

Όπως μας είπαν από τη Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου, η επιλογή της συγκεκριμένης εποχής για τη διακοπή λειτουργίας του Κολυμβητήριου έγινε για να αξιοποιηθούν οι αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όταν είναι λιγότερες οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών.

Μέσα σε αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη παρέμβαση από κατασκευής του Κολυμβητήριου στη φίλτρανση και θέρμανση της μεγάλης κολυμβητικής δεξαμενής. Συγκεκριμένα:

– Η πισίνα άδειασε και πλύθηκε μετά από τουλάχιστον 15 χρόνια.

– Πραγματοποιήθηκε προμήθεια επιπλέον φίλτρων από το εξωτερικό και συντηρήθηκαν τα υπάρχοντα, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της φίλτρανσης και ιδανικής διαύγειας του νερού.

– Οι παρεμβάσεις στη θέρμανση περιλαμβάνουν προμήθεια επιπλέον αντλιών, επισκευή και συντήρηση των υπαρχουσών, καθώς και τη συντήρηση ολόκληρου του συστήματος θέρμανσης και ανακυκλοφορίας του νερού (εναλλακτών, σωληνώσεων, βανών  κ.λ.π.).

– Παράλληλα εκτελέσθηκαν άλλες εργασίες συντήρησης, όπως ελαιοχρωματισμοί στα στέγαστρα των κερκίδων, που είχαν σκουριάσει, αλλά και στους πυλώνες φωτισμού.

Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου: Σε λίγες μέρες κολύμπι σε μια "άλλη" πισίνα 9

Ο  Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός επισκέφθηκε την Τετάρτη 4/1 τους χώρους του Κολυμβητήριου και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών.

Κατά τη δική μας επίσκεψη σήμερα στο Κολυμβητήριο διαπιστώσαμε ότι το νερό είναι πλέον διαυγές, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Η  θερμοκρασία της πισίνας δεν έχει ακόμη ανέβει στο προβλεπόμενο επίπεδο και αυτός είναι ο λόγος που ο αυριανός Αγιασμός δεν θα έχει τις συμμετοχές που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

Σήμερα το μεσημέρι η θερμοκρασία της πισίνας πλησίαζε τους 20 βαθμούς, άρα είναι πλέον κοντά η έναρξη λειτουργίας του για τους αθλητές και για το κοινό.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button