ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Δήμος απαντά για την ποιότητα του νερού στο Κολυμβητήριο – Ο σχεδιασμός που ήδη υλοποιείται

Απάντηση του Δήμου Χαϊδαρίου σε δημοσιεύματα της εφημερίδας μας σχετικά με το Δημοτικό Κολυμβητήριο. Σε εξέλιξη εργασίες στην κεντρική πισίνα και το στέγαστρο.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου απαντά σε δημοσιεύματα της εφημερίδας μας σχετικά με την ποιότητα του νερού της κεντρικής πισίνας, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει πρασινωπό χρώμα και θολότητα, χωρίς πάντως οι μετρήσεις να δείχνουν ότι ενέχει επικινδυνότητα για τους χρήστες του. Στην απάντηση αναφέρεται ότι οι εργασίες αποκατάστασης, σε δύο “μέτωπα”, είχαν ξεκινήσει εχτές 15 Νοεμβρίου, που δημοσιεύτηκε η τελευταία επιστολή αναγνώστη μας. Είναι πράγματι κάτι που θα έπρεπε να έχουμε ερευνήσει. Με την ευκαιρία πάντως του διαλόγου αυτού, επισκεφθήκαμε σήμερα το Κολυμβητήριο για να δούμε τις εργασίες, από όπου και οι φωτογραφίες.

Ο Δήμος απαντά για την ποιότητα του νερού στο Κολυμβητήριο - Ο σχεδιασμός που ήδη υλοποιείται 1
Η κεντρική πισίνα αδειάζει, προκειμένου να αντικατασταθεί το νερό.

Ολόκληρη η απάντηση του Δήμου:

Στην κεντρική πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητήριου Χαϊδαρίου πραγματοποιούνται συνεχώς εργαστηριακοί έλεγχοι οι οποίοι πιστοποιούν ότι το νερό είναι υγειονομικά ασφαλές. Η πράσινη απόχρωση του νερού το τελευταίο διάστημα, που δεν συνιστά επικινδυνότητα για τους κολυμβητές, μπορεί να αντιμετωπιστεί αρχικά  με την αντικατάσταση του νερού της πισίνας και σε μονιμότερη βάση με την γενική συντήρηση του μηχανοστασίου και την αντικατάσταση εξαρτημάτων που έχουν φθαρεί.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου υλοποιεί ήδη και τις δυο επιλογές. Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, που δημοσιεύτηκε σχετική επιστολή δημότη στην εφημερίδα σας, η κεντρική πισίνα του Κολυμβητήριου είχε ήδη κλείσει για να πραγματοποιηθούν αντικατάσταση του νερού, καθαρισμός της πισίνας αλλά και εργασίες συντήρησης και βαψίματος στο στέγαστρο των κερκίδων μετά από πολλά χρόνια, γεγονός που οφείλατε να είχατε πληροφορηθεί. Σημειωτέον ότι η μικρή πισίνα για τα παιδιά εξακολουθεί να λειτουργεί, καθώς σε αυτήν δεν έχει εμφανιστεί αντίστοιχο πρόβλημα.

Ο Δήμος απαντά για την ποιότητα του νερού στο Κολυμβητήριο - Ο σχεδιασμός που ήδη υλοποιείται 3
Σκαλωσιές στις κερδίκες, για να συντηρηθεί και να βαφεί το στέγαστρο.

Η κεντρική πισίνα θα ανοίξει πάλι για το κοινό σε λίγες μέρες και η διαύγεια του νερού θα έχει αποκατασταθεί πλήρως. Στη συνέχεια, η πισίνα θα κλείσει πάλι την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν θα είναι διαθέσιμα για εγκατάσταση τα καινούργια μηχανήματα και εξαρτήματα που έχουν ήδη παραγγελθεί, με τα οποία θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Είναι λοιπόν προφανές ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει καταστρώσει και υλοποιεί έναν συνολικό σχεδιασμό για την εκτέλεση των εργασιών που θα διασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία του Κολυμβητήριου από κάθε πλευρά. Αυτό μάλιστα  πραγματοποιείται άμεσα παρά το κόστος αυτών των παρεμβάσεων (μηχανήματα, γενικές εργασίες βαψιμάτων και συντήρησης, αντικατάσταση 2.500 κυβικών μέτρων νερού) που προστίθεται στο  συνολικό κόστος λειτουργίας του Κολυμβητήριου, το οποίο έχει διογκωθεί υπέρμετρα φέτος λόγω του πολλαπλασιασμού της τιμής του φυσικού αερίου.

Με τον προγραμματισμό αυτό από την πλευρά του Δήμου, αποφεύγεται το κλείσιμο του Κολυμβητήριου για ένα συνεχόμενο δίμηνο, κάτι το οποίο θα συνεπαγόταν σημαντική εξοικονόμηση δαπανών για τον Δήμο αλλά θα ήταν πολύ αρνητικό και για τους κατοίκους που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του και ακόμη περισσότερο για τους αθλητές  που προπονούνται σε αυτό.

Ο Δήμος απαντά για την ποιότητα του νερού στο Κολυμβητήριο - Ο σχεδιασμός που ήδη υλοποιείται 5

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button