ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κινητοποίηση για ανέγερση νηπιαγωγείου

Πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την ανέγερση νέου κτιρίου, για τη στέγαση του 11ου Νηπιαγωγείου Χαϊδαρίου στη περιοχή του Δαφνίου έχουν αναλάβει ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δαφνίου «Ο Δαφναίος Απόλλων», ο Εξωραϊστικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αφαίας και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου. Καλούν τους πολίτες να υποδεχτούν ή να αναζητήσουν τα μέλη των ΔΣ των συλλόγων για να υπογράψουν το έντυπο της πρωτοβουλίας αυτής, καθώς η περιοχή απαιτεί και δικαιούται σχολικές εγκαταστάσεις που να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας ασφαλές και υγιές σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά. 

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ 11ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ»

Όλοι οι υπογράφοντες στο παρόν έντυπο διεκδικούμε την ανέγερση νέου κτιρίου, για τις ανάγκες στέγασης του 11ου Νηπιαγωγείου Χαϊδαρίου στη περιοχή του Δαφνίου.

Το 11ο Νηπιαγωγείο Χαϊδαρίου από την αρχή της λειτουργίας του συστεγάζεται με το 6ο Δημοτικό Σχολείο, στο κτιριακό συγκρότημα επί της Κομνηνών 39 στο Δαφνί, εξυπηρετώντας τους κατοίκους του Δαφνίου, της Αφαίας και του Σκαραμαγκά. Από το σχολικό έτος 2018-2019 μέχρι και σήμερα λειτουργούν δύο τμήματα καθώς και ολοήμερο νηπιαγωγείο.

Ωστόσο, οι κτιριακές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί το Νηπιαγωγείο δεν συνάδουν με τις προδιαγραφές μιας σύγχρονης σχολικής μονάδας. Συγκεκριμένα, η μία από τις δύο αίθουσες που χρησιμοποιεί είναι πρώην αποθήκη, η οποία δεν δύναται να αεριστεί επαρκώς και δεν διαθέτει εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης ούτε δίκτυο ύδρευσης και νιπτήρα. Οι μαθητές της συγκεκριμένης αίθουσας προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τα wc πρέπει να εξέλθουν στον αύλειο χώρο και να διασχίσουν εξωτερικά σκαλοπάτια, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά θέματα για την ασφάλειά τους. Επιπλέον, δεν υφίστανται οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι (π.χ χώροι εστίασης, ανάπαυσης, υγιεινής νηπίων) και δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε ΑμεΑ. Τέλος στον αύλειο χώρο δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για την ψυχαγωγία των νηπίων (παιδική χαρά).

Παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος δεν έχει καταστεί δυνατόν να επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα.

Ως μόνη και οριστική λύση θεωρούμε την ανέγερση νέου κτιρίου, σε ανεξάρτητο χώρο, που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Δεν δεχόμαστε εν έτει 2020 τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε τέτοια Σχολεία. Καλούμε όλους του αρμόδιους να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να πράξουν τα δέοντα.

Δεσμευόμαστε απέναντι σας σεβόμενοι την ιδιωτικότητά σας και επαγρυπνώντας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, δηλώνοντας ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα θα τεθούν αποκλειστικά στην διάθεση των αρμόδιων αρχών για την επαλήθευση και πιστοποίηση του αριθμού έγκυρων δηλώσεων υποστήριξης που ελήφθησαν για τον παρόν αίτημα.

Όλοι οι υπογράφοντες που εμφαίνονται στο παρόν έντυπο διαθέτουν προσωπικούς αριθμούς ταυτότητας βεβαιώνουν ότι οι πληροφορίες που παρέχουν είναι αληθείς και ότι έχουν υποστηρίξει το παρόν αίτημα μόνο μία φορά. Δεν απαιτείται υπογραφή όταν η σχετική αίτηση έχει κατατεθεί ηλεκτρονικά, χωρίς ηλεκτρονική υπογραφή, στο σύνδεσμο https://forms.gle/c23sPsLE4NsBkVxZA .

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button