ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

«Έργα και ημέρες της δημοτικής αρχής Ντηνιακού»

«Έργα και ημέρες της δημοτικής αρχής Ντηνιακού» 3Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 29/1/2020, ήταν η κορύφωση μιας διαλυτικής εικόνας, πρωτόγνωρης για το Χαϊδάρι, που «κατάφερε» να δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή του Βαγγέλη Ντηνιακού από τους 5 πρώτους μήνες της θητείας της.

Όλα τα Δημοτικά Συμβούλια που έχουν γίνει μέχρι τώρα, γίνονται μέσα σε κλίμα έντασης, έλλειψης σεβασμού, απαξίωσης Δημοτικών Συμβούλων, χαρακτηρισμών, αλαζονείας της Δημοτικής Αρχής και προσπάθειας φίμωσης κάθε αντίθετης άποψης. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα η Δημοτική Αρχή του κ. Ντηνιακού «κατάφερε» να διακόψει τρεις φορές την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να αποχωρήσει από συνεδρίαση γιατί έχασε την πλειοψηφία, να απειλήσει κατοίκους ότι θα τους βγάλει έξω από την αίθουσα και θα καλέσει την αστυνομία, να κουνήσει το δάχτυλο ο Δήμαρχος ότι θα κάνει μήνυση στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο και βέβαια να στείλει εξώδικο για να τρομοκρατήσει το site “ Pitsouni city”, επικεφαλής παράταξης αλλά και Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Η αποκορύφωση όλης αυτής της αντιδημοκρατικής – αυταρχικής συμπεριφοράς, έγινε στην τελευταία συνεδρίαση, όπου με κάθε τρόπο εμπόδισαν την ελεύθερη έκφραση και την ολοκλήρωση τοποθετήσεων Δημοτικών Συμβούλων σε σοβαρά θέματα όπως ήταν η συζήτηση για τα προβλήματα υποδομών των σχολείων και το απειλητικό εξώδικο που έστειλε ο κ. Ντηνιακός.

Αυτή η ανήκουστη τακτική του Δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, οδήγησε σε αποχώρηση την συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι και κατήγγειλαν τη διαδικασία. Η ώρα ήταν ήδη 02:30 μ.μ. και είχε συζητηθεί μόνο το 1ο θέμα από τα 17 της ημερήσιας διάταξης. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε μόνο με 16 παρόντες και 17 αποχωρήσαντες. Ανάμεσα στα άλλα αποφάσισαν τον «τεμαχισμό» της βιβλιοθήκης με την λειτουργία κυλικείου. Προσπάθησαν δηλαδή με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης να υλοποιήσουν την πρότασή τους για το κλείσιμο και μεταφορά της Βιβλιοθήκης για να λειτουργήσει μετά ακόμα μία καφετέρια στο δήμο μας.

Αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα, που δεν έχουν ξαναγίνει στην πόλη μας. Υπήρχαν και στο παρελθόν στιγμές έντασης, αλληλοκατηγορίες ή επικριτικές εκφράσεις, όλα όμως λύνονταν με την ψύχραιμη και νηφάλια στάση του Δημάρχου και του Προέδρου του Δ.Σ., που λειτουργούσαν χωρίς χαρακτηρισμούς, αλαζονεία, έπαρση και εγωισμό.

Ο κ. Ντηνιακός και η νέα Δημοτική Αρχή βάλθηκαν μέσα σε λίγους μήνες να αποδείξουν πόσο φοβούνται τις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις και την κριτική για τις επιλογές τους, τα λάθη, τις παραλείψεις και τα ψέματα. Φοβούνται την αποκάλυψη όλων αυτών και θέλουν να φιμώσουν κάθε αντίθετη άποψη. Οι θυελλώδεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με την συμμετοχή εκατοντάδων συμπολιτών μας που διαμαρτύρονται και εκφράζουν την αντίδραση τους, πηγάζουν από τα θέματα που έρχονται για συζήτηση.

Να επισημάνουμε ορισμένα θέματα που ξεσήκωσαν πολλές αντιδράσεις:

1. Την απόφαση για την εκχώρηση αρμοδιότητας της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτη. Δόθηκαν 24.800 ευρώ, ενώ η καθαριότητα έχει πλέον όλα τα μηχανήματα αποκομιδής και το απαραίτητο προσωπικό.

2. Την μεθόδευση πρόσληψης ημετέρων δασκάλων στον πολιτισμό με αδιαφανείς διαδικασίες, διώχνοντας καταξιωμένους και με πολύχρονη προϋπηρεσία και απόδοση δασκάλους. Ήδη τα πολιτιστικά τμήματα, η ΝΕΛΕ και το πολιτιστικό του Δάσους έχουν ερημώσει, δεν έχουν τη ζωή και τη ζωντάνια που είχαν τα προηγούμενα χρόνια.

3. Ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο εργαζόμενοι συμβασιούχοι που ζητούσαν το αυτονόητο. Μόνιμη και σταθερή δουλειά και η Δημοτική Αρχή τους στέρησε το δικαίωμα να το διεκδικήσουν δικαστικά με την ανάλγητη, αντεργατική στάση της, καταψηφίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους.

4. Συζητήθηκε το θέμα πρόσληψης ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου για να «σερφάρει» στο Facebook. Χιλιάδες ευρώ δηλαδή για να φτιάχνουν το προφίλ του κ. Ντηνιακού. Επίσης η απευθείας ανάθεση συνολικά 39.476 ευρώ, σε εταιρεία που είχε δημιουργήσει το προσωπικό ιστότοπο diniakos.gr και το Haidari agenda. Δηλαδή απευθείας ανάθεση σε εταιρεία που χρησιμοποιούσε προεκλογικά. Σκεφθείτε πόσο «ηθικό» είναι αυτό.

5. Στην περίφημη συζήτηση για τα οικονομικά του Δήμου και τα δήθεν προβλήματα, ο κ. Ντηνιακός ξεμπροστιάστηκε σε 150 κατοίκους. Άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν ελλείμματα για να δικαιολογήσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που θέλει να πάρει κι αφού αυτά τα ψέματα αποκαλύφθηκαν στο Δ.Σ. με στοιχεία άρχισε να αναδιπλώνεται και να λέει ότι «δεν υπάρχουν ελλείμματα, αλλά υψηλό μισθολογικό κόστος». Η πραγματικότητα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ότι η διαχείριση των οικονομικών του Δήμου ήταν πεντακάθαρη, η δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης ξεχρέωσε παλιές υποχρεώσεις, δεν είχε απλήρωτους προμηθευτές, πλήρωσε δικαστικές αποφάσεις και επιπλέον υλοποίησε μέτρα «ανακούφισης» προς όφελος των δημοτών (κατάργηση τροφείων, μειώσεις δημοτικών τελών, μειώσεις συνδρομών σε πολιτισμό – κολυμβητήριο, κοινωνική πολιτική κλπ.).

Επιβεβαιώνεται αυτό που προειδοποιούσαμε, ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα είναι ο τοπικός εκφραστής όλων εκείνων των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζει και η νέα κυβέρνηση. Επιβεβαιώνεται ότι βασική τους επιδίωξη είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, η διάλυση δομών, το χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και πολλά ακόμα, παρά τα όσα υπόσχονταν προεκλογικά.

Γιατί όμως ο κ. Ντηνιακός και η Δημοτική Αρχή αντιδρούν με αυτό τον τρόπο; Η προσπάθεια να υλοποιηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί, είναι που οδηγούν την διοίκηση σε αυταρχισμό, κλίμα πόλωσης και προσπάθεια φίμωσης. Είναι σαφές ότι φοβούνται για τις αντιδράσεις που θα σηκωθούν απέναντι στην πολιτική που ακολουθούν ήδη από τα πρώτα βήματα τους και προσπαθούν με αφαίρεση ή περιορισμό του λόγου, με απειλές και εκβιασμούς, κραδαίνοντας εξώδικα και μηνύσεις να δημιουργήσουν αισθήματα φόβου στους δημοτικούς συμβούλους και σε όσους κάνουν κριτική.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα των Δημοτών, να αποκαλύπτει στο λαό της πόλης μας τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους και να οργανώνει την πάλη εναντίον τους. Με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε την δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την ελεύθερη έκφραση όλων των συμβούλων, των κατοίκων και των εκπροσώπων των μαζικών φορέων, μέσα από ένα γόνιμο, δημιουργικό διάλογο.

Τα προβλήματα της πόλης και του τόπου μας είναι πολλά και εμείς θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις να παίρνονται αποφάσεις που θα δίνουν λύσεις και θα εξυπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: Πόλωση και τυφλές συγκρούσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου      //      “Την κύρια ευθύνη φέρει η δημοτική αρχή και πρωτίστως ο ίδιος ο δήμαρχος”     //     Ώρα μηδέν για το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου     //   Ένας μαθητής σχολιάζει τον πόλεμο στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου      //      “Χαοτική κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου”      //       Απάντηση του Αποστόλη Θεοφίλη για την “απειλή σύρραξης” στο Δημοτικό Συμβούλιο

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button