ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κερασία Σαμαρά προς Δήμο Χαϊδαρίου: Σε τι υστέρησα και με απορρίψατε;

Η συμπολίτισσα ηθοποιός Κερασία Σαμαρά έστειλε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” επιστολή. Την είχε απευθύνει, όλως λέει, στον Δήμο Χαϊδαρίου, αλλά δεν διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αφορά την απόρριψη αίτησης πρόσληψής της ως δασκάλας θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου και επικαλείται έργο τριών ετών στο Θεατρικό Τμήμα Χαϊδαρίου.

Συγκεκριμένα γράφει:

Αξιότιμοι κύριοι

Έχοντας πληροφορηθεί την απόρριψη της αίτησής μου που απέβλεπε στην πρόσληψή μου ως δασκάλας θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου, θα ήθελα έγγραφη απάντηση εκ μέρους σας στο εξής ερώτημα:

σε ποιον από τους παρακάτω τομείς

  • Ακαδημαϊκής  γνώσης
  • Διδακτικής εμπειρίας
  • Επαγγελματικής κατάρτισης
  • Επαγγελματικής προβολής
  • Επαγγελματικού ήθους
  • Προσφοράς πολιτιστικού και φιλανθρωπικού έργου στον Δήμο Χαϊδαρίου, με όχημα την διδακτική διαδικασία
  • Γνώσης του Δήμου Χαϊδαρίου και των πολιτιστικών προσλαμβανουσών του

κρίθηκε αξιότερος ο νεοεκλεγείς καθηγητής και με ποια συγκεκριμένα κριτήρια και τεκμήρια.

Αυτό θα με βοηθήσει στο να κατανοήσω το σκεπτικό με το οποίο ανεστάλη το έργο τριών ετών στο θεατρικό τμήμα Χαϊδαρίου, που περιλαμβάνει

– εξελισσόμενο κώδικα διδασκαλίας με τους μαθητές μου,

– 8 άρτιες παραστάσεις σε τρία μόλις χρόνια (ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Γ’ ΡΑΪΧ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΑΡΑΖΩΝΩ, ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΝΕΙΡΩΝ, ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ, Ο ΓΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΛΑΡΟ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ, ΚΩΜΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΟΦ, ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ).

– φιλανθρωπικού χαρακτήρα παραστάσεις του θεατρικού τμήματός μας σε ιδρύματα του Δήμου μας (ΔΑΦΝΙ, ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ), αλλά κυρίως

– βαθιά και αμοιβαία σχέση εκτίμησης και εμπιστοσύνης με το έμψυχο υλικό του Τμήματος.

Θα με βοηθήσει επίσης στο να κατανοήσω την αντικατάσταση και των υπολοίπων συναδέλφων μου καθηγητών, οι οποίοι επίσης απομακρύνθηκαν από την διδακτική τους έδρα, παρά την ομολογουμένως επιτυχημένη πορεία τους και την συγκέντρωση γύρω τους έμψυχου υλικού που τους εμπιστεύεται και τους αναζητά.

Θα βοηθήσει επίσης στο να έχουμε μεταξύ μας ανοιχτή δίοδο δημόσιου διαλόγου με στόχο την διαφάνεια. Ώστε να μην μπορεί κανείς να αποδώσει στο Δήμο Χαϊδαρίου ως κίνητρο αποφάσεων το ίδιον όφελος ή την πρόχειρη επιλογή μιας γενικής «ανανέωσης», όχι όμως γόνιμης ούτε εμπεριστατωμένης.

Κερασία Σαμαρά

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button