ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Καθαρισμός περιαστικού πρασίνου: Να οργανώνονται κοινές δράσεις συνεργείων του Δήμου Χαϊδαρίου και εθελοντών

Συνεργείο εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου προχώρησε στον καθαρισμό του δρόμου από Ιερά Οδό προς Σχιστό. Καθώς διασχίζει το δάσος, είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο, που χρειάζεται προσοχή. Μιλήσαμε με τους εργαζόμενους, που πρότειναν συντονισμό με εθελοντικές ομάδες πολιτών, που κάνουν το ίδιο έργο, ώστε να φτάσουμε κάποτε σε ένα ανεκτό αποτέλεσμα.

Η εργασία έγινε πριν λίγες μέρες, αφού ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) φρόντισε για την χορτοκοπή στα όρια του δρόμου. Αυτό όμως αποκάλυψε ένα πλήθος σκουπιδιών (πλαστικά, χαρτιά κτλ.), που με τη σειρά τους αποτελούν κίνδυνο για φωτιά, αλλά φυσικά και αισθητική υποβάθμιση. Θυμίζουμε ότι η αντίστοιχη αποψίλωση εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού, στην κοιλάδα του Δαφνιού, αποκάλυψε επίσης τόνους σκουπιδιών. Τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Χαϊδαρίου απομάκρυναν και από εκεί 150 μεγάλες σακούλες με απορρίμματα, αλλά δυστυχώς μένουν πολλά ακόμη.

Εργαζόμενοι της καθαριότητας που πήραν μέρος στις παρεμβάσεις αυτές, εκτός αστικού ιστού, εξέφρασαν στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ένα συγκρατημένο παράπονο, καθώς αισθάνονται, όπως λένε, ότι η κοινή γνώμη της πόλης δεν αναγνωρίζει την προσπάθειά τους. Να τι μας είπε ένας από αυτούς, την ημέρα της καθαριότητας στο δρόμο του Σχιστού. “Δεν είμαστε πολλοί. Αν καθαρίσουμε το δρόμο σας, λέτε ότι είναι βρόμικο το δάσος. Όταν πάμε στο δάσος, παραπονιέστε που είναι λερωμένος ο δρόμος σας και επικίνδυνη η Εθνική Οδός. Δεν τα προλαβαίνουμε όλα”.

Καθαρισμός περιαστικού πρασίνου: Να οργανώνονται κοινές δράσεις συνεργείων του Δήμου Χαϊδαρίου και εθελοντών 1Ο κ. Γιώργος Μπρουσκάκης “βάζει στο τραπέζι” μαι πρόταση συνεργασίας με ομάδες πολιτών που εθελοντικά καθαρίζουν τα περιαστικά δάση: “Αν συντονιστούν τα συνεργεία του Δήμου με τους εθελοντές, μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Και κυρίως έγκαιρα, αν αυτό γίνει Απρίλιο – Μάιο, όταν είναι η πραγματική ανάγκη για καθαρισμό, ώστε να είναι ασφαλές το Δάσος. Ο μηχανισμός και ο εξοπλισμός του Δήμου, σε συνδυασμό με τα περισσότερα χέρια των εθελοντών, μπορούν να κάνουν πολύ καλή δουλειά. Ας πάρουν την πρωτοβουλία η διοίκηση του Δήμου και οι ομάδες τον εθελοντών για να οργανωθεί την επόμενη αντιπυρική περίοδο πιο σωστά η πόλη”.

Έχει κανένας αντίρρηση;

Σχετικό δημοσίευμα: Θεαθήναι – Δυστυχώς τα σκουπίδια είναι πολύ περισσότερα από όσα πιστεύαμε…

Μ.Χ.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button