ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Κατάληψη για να διώξουν συμμαθητή με μαθησιακές δυσκολίες – Τι λέει ο πατέρας του

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα, με μαθητές εναντίον μαθητή. Συμβαίνουν στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, όπου οι μαθητές έφτασαν σε σημείο να κάνουν ακόμη και κατάληψη με αίτημα να απομακρυνθεί 12χρονος συμμαθητής τους με μαθησιακές δυσκολίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο 12χρονος έχει σύνδρομο εκ γενετής και αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες. Αποτέλεσμα είναι η ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον να είναι δύσκολη.

Από την πλευρά τους, οι μαθητές που έκαναν κατάληψη του σχολείου υποστηρίζουν ότι ο 12χρονος αποτελεί κίνδυνο τόσο για μαθητές όσο και για καθηγητές. Επίσης καταγγέλλουν ότι έχει καταστρέψει περιουσία. Το πιο σοβαρό, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον 12χρονο.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν είχε υπάρξει μέριμνα από τους αρμόδιους για να διασφαλιστεί η σχολική ειρήνη. Αλλά και η προστασία τόσο των μαθητών που διαμαρτύρονται, όσο και του 12χρονου μαθητή. Το αποτέλεσμα είναι η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο.

«Έβαλαν χαρτί στην καγκελόπορτα που τον κατονόμαζαν»

Ο πατέρας του 12χρονου κάνει λόγο για «πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας». Όπως αποκαλύπτει στην στην εφημερίδα «Μακεδονία», οι μαθητές «ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου ανακοίνωση όπου κατονόμαζαν τον μαθητή. Επίσης ανέφεραν βαριές συκοφαντίες ως αιτίες της απαγόρευσης παραμονής του στο σχολείο. Το χαρτί βρισκόταν κρεμασμένο τουλάχιστον έως τις 11:00 και η διεύθυνση του σχολείου δεν προέβη σε καμία κίνηση αποκατάστασης της τάξης και προφύλαξης διασυρμού ενός παιδιού. Είναι θλιβερή και άθλια η κατάσταση που βιώνουμε. Το έχουν τρελάνει το παιδί μου. Φοβάμαι τα χειρότερα», ανέφερε ο πατέρας του, που διαμηνύει ότι θα καταγγείλει το περιστατικό στο υπουργείο Παιδείας και στις αρμόδιες Αρχές.

Τη διενέργεια έρευνας ζήτησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Το περιστατικό καταγγέλθηκε και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, ο οποίος ζήτησε άμεσα να διενεργηθεί έρευνα και να κατέβει το χαρτί, από την καγκελόπορτα του σχολείου.

«Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν μαθητές ή γονείς, τέτοιες αναρτήσεις εις βάρος παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ή άλλα προβλήματα», τόνισε ο κ. Ανανιάδης στο thestival, ενώ η διευθύντρια του γυμνασίου αρνήθηκε μέχρι στιγμής να τοποθετηθεί για το θέμα.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button