ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταγγελία για hot spot Σκαραμαγκά: “Τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά και καίγονται”

Μια σοβαρή καταγγελία έρχεται από το Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά και αφορά την καθαριότητα του χώρου. Η “ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΟΑΕΔ – ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ” μας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας που στοχοποιεί ευθέως τον Δήμο Χαϊδαρίου γιατί “αφήνει τα σκουπίδια να σχηματίζουν βουνά ή να καίγονται”.

Η κατάσταση περιγράφεται σαν “υγειονομική βόμβα που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία όλου του Δήμου μας, αλλά και όλης της Δυτικής Αττικής, ειδικά τώρα με τον κορωνοϊό” και πράγματι οι φωτογραφίες (χτεσινές, 11-9-20290) που συνοδεύουν την καταγγελία δείχνουν όγκους σκουπιδιών και καμένους κάδους.

Σύμφωνα με την ομάδα, ο Δήμος εισπράττει περίπου 300.000 ευρώ το χρόνο για τη λειτουργία της Δομής στα όριά του με την υποχρέωση της καθαριότητας σε αυτήν. (Βλέπε και “Ζεστό χρήμα στο ταμείο του Δήμου Χαϊδαρίου, λόγω προσφυγικού”).

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” είναι στη διάθεση του Δήμου Χαϊδαρίου για να παρουσιάσει τη θέση του απέναντι στο πρόβλημα που θέτουν οι επιστολογράφοι μας. Στο παρελθόν προσπαθήσαμε να μπούμε στη Δομή Σκαραμαγκά για ρεπορτάζ, αλλά αποδείχτηκε αδύνατο. Μόνο την πρώτη μέρα που ήρθαν οι πρόσφυγες καταφέραμε να μπούμε, τον Απρίλιο του 2016. Από τότε αποτελεί ένα “άβατο” στην πόλη μας.

Καταγγελία για hot spot Σκαραμαγκά: "Τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά και καίγονται" 3

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας για την καθαριότητα στο hot spot Σκαραμαγκά:

Είμαστε εργαζόμενοι μέσα στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά και σας στέλνουμε φωτογραφίες από τη σημερινή κατάσταση του Hotspot. Τόνοι σκουπιδιών αμάζευτα εδώ και μήνες, κατεστραμμένοι κάδοι απορριμμάτων και ένας Δήμος Χαϊδαρίου που είναι απών. Ο Δήμος για κάθε διαμένοντα στη δομή εισπράττει από το κράτος ανταποδοτικά τέλη 15€ τον μήνα ανά άτομο. Συνολικά δηλαδή εισπράττει 300.000 ευρώ το χρόνο για να παρέχει ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας μέσα στη Δομή, όμως η υπηρεσία καθαριότητάς του είναι άφαντη κι αφήνει τα σκουπίδια να σχηματίζουν βουνά ή να καίγονται. Επειδή η κατάσταση είναι μια υγειονομική βόμβα που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία όλου του Δήμου μας, αλλά και όλης της Δυτικής Αττικής, ειδικά τώρα με τον κορωνοϊό, σας στέλνουμε τις φωτογραφίες και παρακαλούμε να κάνετε σχετικό ρεπορτάζ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button