ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά. Οικογένειες και πολλά παιδιά

Σήμερα το μεσημέρι στις 2 μμ. έφτασαν από το λιμάνι του Πειραιά στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Σκαραμαγκά οι πρώτοι πρόσφυγες για να καταλύσουν στα σπιτάκια που έχουν ετοιμαστεί. Κύριο χαρακτηριστικό των 120 που έφτασαν πρώτοι ότι στη συντριπτική πλειοψηφία είναι γυναίκες με παιδιά, πολλά από τα οποία στην αγκαλιά. 

Στον χώρο βρισκόταν αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, που επιβλέπει την εγκατάσταση των προσφύγων, και ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος με στελέχη της δημοτικής αρχής.

Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά. Οικογένειες και πολλά παιδιά 2
Ο Μ. Σελέκος ανταλλάσσει χειραψία με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας. 

Στα πρόσωπα των περισσότερων προσφύγων διακρινόταν μάλλον η ανακούφιση, αφού οι μητέρες διαπίστωσαν ότι η εγκατάσταση, αν και υπό κατασκευή ακόμη, έχει προδιαγραφές πολύ καλύτερες από αυτές υπό τις οποίες διέμεναν στον Πειραιά.

Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά. Οικογένειες και πολλά παιδιά 4
Μεταφραστής εξηγεί στους νεοφερμένους τον τρόπο
με τον οποίο θα γίνει η κατανομή των οικογενειών στα σπιτάκια.

Το πρώτο λεωφορείο μετέφερε πρόσφυγες της φυλής των Γεζίντι, οι οποίοι υπέστησαν σκληρότατες διώξεις από τους ισλαμιστές του ISIS. Εκπρόσωπός τους ζήτησε να μην τοποθετηθούν στον ίδιο χώρο με Αφγανούς, ώστε να μην υπάρχουν ρήξεις, όπως στον Πειραιά. Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού του μετέφερε ότι η ενημέρωση που έχει είναι πως στον Σκαραμαγκά θα έρθουν μόνο Σύροι πρόσφυγες, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της πόλης μας.

Ο Μ. Σελέκος δήλωσε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ότι ζήτησε από την κυβέρνηση να έρθουν μόνο οικογένειες. Η εκτίμηση της εφημερίδας μας είναι ότι αυτό είναι πολύ πιθανό, αφού ο διαχωρισμός (Σύροι – Αφγανοί – Ιρακινοί κτλ) θα συντελέσει στην αποφυγή επεισοδίων, ανάλογων με αυτά στον Πειραιά.

Σήμερα υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στον Σκαραμαγκά περίπου 300 πρόσφυγες. Έχουν ήδη εγκατασταθεί 120 οικίσκοι των 8 ατόμων, με πλήρη παροχή νερού, ρεύματος, κλιματισμού και αποχέτευσης. Ο δήμαρχος μάς είπε ότι θα αναπτυχθούν 200, σε πρώτη φάση, ενώ γίνεται συζήτηση από την κυβέρνηση για 200 οικίσκους ακόμα μελλοντικά (χοντρικά δηλαδή για 3.000 άτομα), αλλά η δημοτική αρχή επιμένει ότι ο αριθμός αυτός είναι μεγάλος.

Ήδη γίνεται η κατανομή των οικογενειών στα σπιτάκια, με τη φροντίδα των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που είναι αρμόδιο για τη λειτουργία της δομής στον Σκαραμαγκά.

Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά. Οικογένειες και πολλά παιδιά 6 Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά. Οικογένειες και πολλά παιδιά 8 Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά. Οικογένειες και πολλά παιδιά 10 Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά. Οικογένειες και πολλά παιδιά 12 Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά. Οικογένειες και πολλά παιδιά 14 Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά. Οικογένειες και πολλά παιδιά 16 Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά. Οικογένειες και πολλά παιδιά 18 Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά. Οικογένειες και πολλά παιδιά 20 Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά. Οικογένειες και πολλά παιδιά 22 Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά. Οικογένειες και πολλά παιδιά 24 Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά. Οικογένειες και πολλά παιδιά 26

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button