ΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ζεστό χρήμα στο ταμείο του Δήμου Χαϊδαρίου, λόγω προσφυγικού

Ανταποδοτικά τέλη συνολικού ύψους 2.778.202 ευρώ δόθηκαν στους Δήμους που φιλοξενούν μετανάστες και πρόσφυγες  στα διοικητικά τους όρια για το πρώτο τρίμηνο του 2020, ύστερα από κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης. Σημειώνεται ότι οι Δήμοι αυτοί έχουν λάβει ήδη 9.491.400 ευρώ για το 2019, οπότε μέχρι σήμερα το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 12.269.602 ευρώ. Μεταξύ άλλων ο Δήμος Χαϊδαρίου έλαβε αναδρομικά για το έτος 2019, το ποσό των 365.100 ευρώ για το μεγάλο καμπ στην προβλήτα του Σκαραμαγκά, που λειτουργεί από την άνοιξη του 2016.

Γιώργος Αργυρόπουλος: «Να παγιωθεί για όσο θα είναι εδώ πρόσφυγες»

Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γιώργο Αργυρόπουλο, μας τόνισε πως πρόκειται για ένα ενιαίο τέλος ακίνητης περιουσίας που εισπράττει ο Δήμος για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και τη χρήση του χώρου στον Σκαραμαγκά. Αυτά τα χρήματα εντάσσονται στα γενικά έσοδα του Δήμου και μπορούν ελεύθερα να δαπανηθούν για κοινωνικά έργα, κατά την κρίση της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Οι συγκεκριμένοι πόροι υπολογίστηκαν με βάση των αριθμό των προσφύγων που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας. Το ποσό που έλαβε για το πρώτο τρίμηνο του 2020, είναι περίπου 105.000 ευρώ. Ο κ. Αργυρόπουλος θεωρεί πως πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό και το δίκαιο θα είναι να παγιωθεί, για όσο διάστημα θα λειτουργεί η συγκεκριμένη δομή στα όρια του Δήμου μας.

Κατά το αμέσως προηγούμενο διάστημα αριθμός των φιλοξενουμένων στη Δομή Σκαραμαγκά μειώθηκε κατά 10%, καθώς αρκετοί πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί σε άλλες αντίστοιχες δομές στην επαρχία, ενώ κάποιοι άλλοι κατάφεραν να νοικιάσουν στέγη στα όρια του Δήμου της Αθήνας. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η δύναμη των διαμενόντων από 2.600 που ήταν μέχρι πρόσφατα, κατέβηκε στους 2.350.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button