ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Καλλιάνος: Τι προκύπτει από την ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του στο “Αττικόν”

Σωστοί στο σύνολό τους οι χειρισμοί των γιατρών του Νοσοκομείου Αττικόν στην αντιμετώπιση του αποθανόντος πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, σύμφωνα με την ΕΔΕ. Δεν προέκυψαν πειθαρχικά παραπτώματα.

Ολοκληρώθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες νοσηλεύτηκε από τις 6 έως τις 25 Απριλίου ο πατέρας του βουλευτή της ΝΔ και μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου, στο Νοσοκομείο «Αττικόν», ο οποίος κατέληξε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ δεν προκύπτουν πειθαρχικά παραπτώματα για τους γιατρούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλλιάνος είχε κάνει τον Απρίλιο γνωστή την κατάσταση της υγείας του πατέρα του, με σοβαρή καταγγελία για το ΕΣΥ και συγκεκριμένα για το Νοσοκομείο «Αττικόν».

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο κ. Καλλιάνος περιέγραφε την περιπέτεια υγείας του πατέρα του, αναφέροντας πως θέλει «να ξεμπροστιάσει το σύστημα» για τον τρόπου που διαχειρίστηκαν την κατάσταση του πατέρα του.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247.gr από την ΕΔΕ που διατάχθηκε στις 25 Απριλίου και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, δεν προκύπτουν πειθαρχικά παραπτώματα για τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Τι προκύπτει από την ΕΔΕ για το θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις στις οποίες όσα υποστήριξε ο κ. Καλλιάνος έρχονται σε αντίθεση με τις καταθέσεις μαρτύρων. Πιο συγκεκριμένα:

Τι ανέφερε ο κ. Καλλιάνος για τα απειλητικά μηνύματα προς γιατρό

Ο κ. Καλλιάνος ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δεν έστειλε απειλητικά μηνύματα σε γιατρό και ότι τα μηνύματα ανέφεραν ότι «είναι ντροπή αυτό που έγινε […] και δεν είναι λογικό για την καριέρα σας κ.λπ. να γίνονται αυτά τα πράγματα».

Τι ανέφερε το μήνυμα που έδειξε ο γιατρός στην ΕΔΕ

Το μήνυμα του κ. Καλλιάνου που έλαβε και παρουσίασε καθηγητής στο πλαίσιο της ΕΔΕ, ήταν απειλητικό κατά μία έννοια, καθώς του έγραφε ότι θα φροντίσει να βάλει τέλος στην καριέρα του.

Επίσης, δεν κατατέθηκε κανένα μήνυμα στην ΕΔΕ στο οποίο ο γιατρός ανέφερε ότι ο πατέρας του ήταν καλά, όπως είχε υποστηρίξει ο κ. Καλλιάνος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Αττικόν: Ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής απαντά στις κατηγορίες Καλλιάνου

Καλλιάνος: Ο πατέρας μου δεν εκτιμήθηκε ποτέ από γιατρό άλλης ειδικότητας

Σε ανάρτηση που έκανε ο κ. Καλλιάνος στα δημόσια προφίλ του στο Facebook (26/4/2024) ανέφερε ότι «Ο πατέρας μου δεν εκτιμήθηκε ποτέ από επιμελητή άλλης ειδικότητας παρά μόνο από ειδικευόμενους άλλων ειδικοτήτων. Πολλοί από αυτούς ήταν απλοί φοιτητές».

Τι αναφέρει το πόρισμα της ΕΔΕ

Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ και τις μαρτυρίες, τον εκλιπών είχαν εξετάσεις περισσότερες από 10 ιατρικές ειδικότητες, όπως παθολόγος, λοιμωξιολόγος, νεφρολόγος κ.ά..

Για τον ακρωτηριασμό του δακτύλου σε θάλαμο νοσηλείας

Ο κ. Καλλιάνος στα δημόσια προφίλ του στο Facebook (26/4/2024) ανέφερε ότι «ακρωτηρίασαν το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του πατέρα μου, ενός ανθρώπου που ανά πάσα στιγμή κινδύνευε η ζωή του, σε μια απλή κλίνη, τραβώντας απλά μια κουρτίνα δίπλα σε έναν άλλο νοσηλευόμενο και όχι στο χειρουργείο που θα ήταν πλήρως αποστειρωμένο το περιβάλλον. Ακρωτηριασμός γάγγραινας σε απλή κλίνη μέσα; Είμαστε σε πόλεμο;», θεωρώντας ότι έγινε λάθος την ιατρική πράξη.

Τι αναφέρει το πόρισμα της ΕΔΕ

Περισσότεροι από 6 ειδικοί κατέθεσαν στην ΕΔΕ ότι η συγκεκριμένη πρακτική είναι συνήθης σε πολλές Αγγειοχειρουργικές Κλινικές, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Επιπροσθέτως των μαρτυρικών καταθέσεων, στην ΕΔΕ προσκομίστηκε διεθνής ιατρική βιβλιογραφία, σύμφωνα με τις οποίες ο ακρωτηριασμός μεμονωμένων δακτύλων παρά την κλίνη του ασθενή αποτελεί την «ιδανική θεραπεία» και μπορεί να γίνει ακόμη και από διαβητολόγους.

Για τον ακρωτηριασμό του δακτύλου χωρίς συγκατάθεση

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Καλλιάνου στο Facebook (26/4/2024), «δεν ζητήθηκε από τον πατέρα μου, που είχε πλήρη διαύγεια, να υπογράψει τη συγκατάθεσή του για να γίνει ένα χειρουργείο μέσα σε μία απλή κλίνη. Ζητήθηκε μήπως η συγκατάθεση κάποιου άλλου συγγενικού του προσώπου; Όχι»

Τι αναφέρει το πόρισμα της ΕΔΕ

Στο έντυπο πορείας νόσου της υπογραμμίζεται ότι υπήρξε προφορική συναίνεση τόσο από τον αποθανόντα, όσο και από τη σύζυγό του.

Γιατί δεν εισήχθη στη ΜΕΘ πριν διασωληνωθεί

Σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις στην ΕΔΕ ο ασθενής μέχρι ένα σημείο δεν πληρούσε τα κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ, κάτι που έκριναν και οι γιατροί του συνεκτιμώντας διάφορες καταστάσεις.

Για τη σήψη

Ο κ. Καλλιάνος σε ανάρτηση στα δημόσια προφίλ του στο Facebook (26/4/2024) ανέφερε ότι «Ο πατέρας μου μπήκε με σήψη από το Ασκληπιείο Βούλας στο “Αττικόν” αλλά οι ιατροί δεν έδωσαν κάποια ιδιαίτερη σημασία και έλεγαν ότι είναι μια χαρά οι εξετάσεις του. Μια χαρά οι εξετάσεις του με ανεβασμένους δείκτες σήψης που θα έπρεπε να είχε μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση;»

Τι αναφέρει το πόρισμα της ΕΔΕ

Ο ισχυρισμός του κ. Χρήστου Καλλιάνου ότι ο ασθενής Δημήτριος Καλλιάνος ήταν σηπτικός, δεν ευσταθεί, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα των εξετάσεών του.

Παρόμοια Άρθρα

Εγγραφή
Notify of
guest
0 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Δημοφιλέστερα
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Back to top button
0
Πάρτε μέρος στη συζήτηση!x