ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ιερά Οδός: Σε “πράσινο συγκρότημα” με καταστήματα μετατρέπεται ιστορική βιομηχανία

Μεγάλη ιδιωτική επένδυση μετατρέπει σε “πράσινο συγκρότημα” παλαιά βιομηχανία στο Βοτανικό, ύψους 159,6 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025.

Τον περασμένο χειμώνα κατεδαφίστηκαν τα κτίρια της Softex στο Βοτανικό, ενώ σειρά έχουν οι στατικές ενισχύσεις των 3 κτιρίων που θα διατηρηθούν και αξιοποιηθούν στο ακίνητο.

Σύμφωνα με το bizness.gr, έχει εγκριθεί ήδη η αρχιτεκτονική μελέτη για το έργο ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

πράσινο συγκρότημα
Σε “πράσινο συγκρότημα” μετεξελίσσει η Dimand το κτήριο της Softex

Σύμφωνα με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, η αρχιτεκτονική μελέτη της επένδυσης αφορά την αλλαγή χρήσης 3 υφιστάμενων κτιρίων βιομηχανικών εγκαταστάσεων σε γραφεία, προσθήκη 2 επιπέδων εντός υφιστάμενου κέλυφους και ανέγερση νέου ισογείου κτιρίου συνάθροισης κοινού με πατάρι και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Βλέπε και Βοτανικός: Ανάπλαση στο χάος με δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις πάνω από 700 εκατ. ευρώ

To ακίνητο περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας, στο Βοτανικό, πολύ κοντά στην Ιερά Οδό, τη Λεωφόρο Κηφισού και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το ακίνητο της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας στο Βοτανικό

Η μεγάλη επένδυση για το “πράσινο συγκρότημα”

H Dimand μέσω της θυγατρικής της IQ Athens είχε συνάψει συμβολαιογραφικό προσύμφωνο για την αγορά των εγκαταστάσεων της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας (3 βιομηχανικά κτίρια και θυρωρείο) στο οικοδομικό τετράγωνο 35 του Δήμου Αθηναίων, στην περιοχή του Βοτανικού.

Αυτές βρίσκονται εντός έκτασης με συνολική επιφάνεια 49.34 στρεμμάτων που περικλείεται από τις οδούς Χαρτεργατών, Ιερά Οδός και Αγίου Πολυκάρπου.

Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 14,22 εκατ. ευρώ.

Η πωλήτρια εταιρεία (Αθηναϊκή Χαρτοποιία) είχε αναλάβει να προβεί μέχρι την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου σε συγκεκριμένες ενέργειες που αφορούν σε εκκένωση του ακινήτου, σε άρση βαρών επί αυτού, σε έκδοση αδειών κ.ο.κ. 

Η επένδυση θα δημιουργήσει πράσινο συγκρότημα μικτής χρήσης με γραφεία και καταστήματα μεταξύ άλλων, συνολικής επιφάνειας περίπου 79.827 τ.μ..

Το συγκρότημα θα είναι βιοκλιματικό και θα πιστοποιηθεί με LEED Gold.

Ιερά Οδός: Σε "πράσινο συγκρότημα" με καταστήματα μετατρέπεται ιστορική βιομηχανία 5
H “διπλή ανάπλαση” έχει καταστήσει δημοφιλή προορισμό ιδιωτικών επενδύσεων τον Βοτανικό.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button