ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Ιδρύεται Λαογραφικό Μουσείο στο Χαϊδάρι

 

Την ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου στο Χαϊδάρι εξήγγειλε με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, με “πλούσιο μωσαϊκό παράδοσης”, όπως αναφέρει. Καλεί όλους τους δημότες να συνεισφέρουν με αντικείμενα που μπορούν να πλουτίσουν το νέο Μουσείο.

Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με την κ. υπεύθυνη του Δήμου, κ. Δέσποινα Βαρυτιμιάδη, μας ανέφερε, πως το Μουσείο θα λειτουργήσει και στους δύο ορόφους του κτηρίου Γύζη. Ο χρόνος έναρξης λειτουργίας του είναι κάτι που δεν μπορεί προς το παρόν να προσδιοριστεί. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, μας είπε, μεταξύ αυτών και από την προσφορά των συνδημοτών μας σε εκθέματα.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Ένα μουσείο που έλειπε από την πόλη πρόκειται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα. Το Χαϊδάρι είναι μια πόλη με πλούσιο μωσαϊκό παράδοσης. Οι κάτοικοι της περιοχής μας προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, της Ιωνίας και του Πόντου.

Η Λαογραφία είναι σημαντικό στοιχείο της ταυτότητας ενός λαού.

Καθετί  που μπορεί να αφορά στον Υλικό βίο και την Λαϊκή δημιουργία αλλά και τον Πνευματικό και Κοινωνικό βίο του παρελθόντος μας, συνιστά την ιστορία μας και την ταυτότητα μας. Συνιστά το ξεδίπλωμα του προγονικού πολιτισμού και των εκδηλώσεων του λαού μας.

Το Χαϊδάρι έχει πλούσια ιστορία που πρέπει να αναδειχθεί και να μεταλαμπαδευτεί στις  επόμενες γενιές: Αρχαία Ιερά Οδός, Ιερό Αφροδίτης, Μονή Δαφνίου, Παλατάκι & Κτίριο Γύζη, Σκαραμαγκάς, Μάχη Χαϊδαρίου στις 6-8 Αυγούστου 1826, Δρομοκαείτιο & Ψ.Ν.Α. Δαφνίου, Προφήτης Ηλίας. Αυτά είναι μερικά μόνο σημαντικά σημεία – μνημεία της Πόλης μας που θα έχουν ιδιαίτερη θέση στο μουσείο. Επίσης θα αποτυπωθεί η εξέλιξη της πόλης μας από την κοινότητα των λίγων εκατοντάδων κατοίκων που ήταν μέχρι τη σημερινή μορφή της. Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι και η ανάδειξη του έργου ξεχωριστών ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού που άφησαν το ίχνος τους στην πόλη μας, καθώς και η παρουσίαση όλων των εργατικών, πολιτιστικών, εθνικοτοπικών, αθλητικών και άλλων συλλόγων που δραστηριοποιήθηκαν στο Χαϊδάρι.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, καλούμε όλους τους Δημότες να συνεισφέρουν στην δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου προσφέροντας Αντικείμενα, Σκεύη, Πίνακες, Φορεσιές, Υφάσματα, Βιβλία, Εικόνες, Φωτογραφίες και ότι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να αποτυπωθεί η πλούσια Λαογραφική μας παράδοση.

 Σας προσκαλούμε όλους να συνθέσουμε μαζί την Λαογραφική μας ταυτότητα.

Μπορείτε να καλείτε και να συνεισφέρετε στο 213 2047236. Υπεύθυνη κ. Βαρυτιμιάδη Δέσποινα.                                                                              

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. παρτε πρωτα τον κωδωνα από το πεζοδρομιο στη λ. αθηνών , μπροστα στο παλατακι , που στέκεται ξεχασμένος και βρώμικος , φροντιστε το γκαζον και το αυτοματο πότισμα που ποτίζει το λιθοστρωτο, τις διαβάσεις που σταθμευουν συνεχεια στη καραϊσκάκη, , το πεζοδρομιο που είναι αποκλεισμενο από φορτηγα και οχήματα στην Μιαούλη , το παλατακι που είναι μουτζουρωμένο, τα σκουπίδια ,τα απεριποίητα δένδρα ,τα ξύλα που εχει βαλει από το Δεκεμβρη για τη πεζογέφυρα, α ναι τι έγινε με αυτή τη πεζογέφυρα τελικά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button