ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η υπέροχη εκδήλωση “Άρωμα Μαστίχας”

Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου

Πιστός στην παράδοση, στα ήθη και στα έθιμα της Χίου ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ “ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ”, πρωτοστάτησε για άλλη μια φορά διοργανώνοντας την πιο μυρωδάτη εκδήλωση του καλοκαριού “ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ”, αφιερωμένη στα πολύτιμα δάκρυα της ευλογημένης Χιώτικης μαστίχας!

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου ασφυκτιούσε κυριολεκτικά από την παρουσία των Μελών και Φίλων του Συλλόγου την Κυριακή βράδυ!

Η υπέροχη εκδήλωση "Άρωμα Μαστίχας" 3

Η Εκδήλωση «ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ», τα είχε όλα! Παραδοσιακούς χορούς από το υπέροχο χορευτικό του Συλλόγου, χιουμοριστικό δρώμενο, πολυαγαπημένους σε όλους τους Χιώτες μουσικούς, βιντεοπαρουσίαση, νησιώτικο γλέντι και τραγούδια και Χιώτικα κεράσματα κυριαρχούσαν στο χώρο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπρη- Παπαμακαρίου, καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό με άπειρα ευχαριστώ στο ΔΣ και σε όσους βοήθησαν παντοιοτρόπως στην επίτευξη της εκδήλωσης και μίλησε για τη σχέση της Χίου και του Πυργίου με το μοναδικό και ευλογημένο προϊόν της μαστίχας, την ΕΜΧ, την MEDITERRA, το ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ και το ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ.

Η υπέροχη εκδήλωση "Άρωμα Μαστίχας" 5

Διάβασε τις επιστολές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου-Ψαρών και Οινουσσών κκ. Μάρκου και του Πυργούση Προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ κου Γιώργου Τούμπου! Κάλεσε δε όλους να επισκεφθούν τη Χίο για να βιώσουν την αυθεντική κουλτούρα της μαστίχας, την παράδοση και τις ομορφιές της .

Ο Δήμαρχος του Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, εξήρε την πλούσια δραστηριότητα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, συνεχάρη την πρόεδρο και το ΔΣ για την άψογη διοργάνωση της ξεχωριστής εκδήλωσης που προωθεί τη μαστίχα, προϊόν- πρεσβευτή της Χίου και τους προέτρεψε να συνεχίσουν ..να προσφέρουν πολιτισμό και να είναι πάντα έτσι δεμένοι μεταξύ τους οι Πυργούσοι. Ο ίδιος επισκέφθηκε τη Χίο και το Πυργί και απεκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις!

Ο χαρισματικός Χιώτης ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς μίλησε για τον “πολιτισμό της μαστίχας¨” και μάγεψε το ακροατήριο! Εκ μέρους του ΔΣ η πρόεδρος του Συλλόγου του απένειμε τιμητική πλακέτα για την έμπρακτη στήριξή του στο έργο του.

Μέλη του ΔΣ και της χορευτικής ομάδας παρουσίασαν, υπό την καθοδήγηση του ηθοποιού Γιάννη Τσική, χιουμοριστικό δρώμενο (Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου, Ισίδωρος Χαλλούς, Ειρήνη Γεωργιάδη, Ισίδωρος Θεοτοκάς, Μαρία Λυμπουσάκη, Ρούλα Γιαννακή – Μεργέ, Ηλίας Καρδερίνης) σε σενάριο του Πυργούση Γιάννη Κλεισσά, με Πυργούσικη ντοπιολαλιά προκαλώντας ευθυμία και άφθονο γέλιο και καταχειροκροτήθηκαν από τους πάντες!

Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και αποθεώθηκε κατά την παρουσίαση των παραδοσιακών χορών με αποκορύφωμα τον Διπλό Πυργίου (τραγούδησε η Μαρία Λυμπουσάκη) και τον Πυργούσικο!

Ο Νικόλας Καραολάνης στο βιολί-φωνή, ο Δημήτρης Ράπτης στο λαούτο-φωνή και ο Δημήτρης Βασιλειάδης στα κρουστά, πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση και ανέβασαν το κέφι στο Ζενίθ παίζοντας παραδοσιακά Χιώτικα τραγούδια, με τον κόσμο να χορεύει ως πολύ αργά! Το “τραγούδι του σκίνου” από τον Νικόλα Καραολάνη συγκίνησε όμορφα τους παρευρισκόμενους…

Η υπέροχη εκδήλωση "Άρωμα Μαστίχας" 11

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Δήμαρχος του Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός,ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Μιχάλης Καχριμάκης, η πρώην και υποψήφια βουλευτής Χαρά Καφαντάρη, ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο πρώην και υποψήφιος βουλευτής Μιχάλης Λιβανός, ο αντιπεριφερειάρχης παιδείας Αττικής Μπάμπης Αλεξανδράτος, η Χιώτισσα παραολυμπιονίκης ξυφασκίας Κέλλυ Λουφάκη.

Ο πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου και επικεφαλής Δημ. Παράταξης Μιχάλης Σελέκος,ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Βαγγέλης Ζεβόλης, οι αντιδήμαρχοι: Μορφη Σάββα, Βασίλης Καρατζαφέρης, Κωνσταντίνα Χρονοπούλου.

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι: ο Πυργούσης Γιάννης Θεοτοκάς, Αποστόλης Θεοφίλης-επικεφαλής δημ.παράταξης, Παναγιώτης Τσατσαρώνης, Ελένη Θερμού, Γιάννης Ηλιάδης, Ναουάφ Δαουάχερ, Αγγελική Γκανά Ρηγάκη, Μέμη Κοντογιάννη, Γιάννης Αλεξόπουλος, Παναγιώτης Μοσχονάς, Δημήτρης Αλεξάκης, ο πρόεδρος του αναπτυξιακού συνδέσμου Αθήνας Ανδρέας Μποζίκας, Κωνστανίνος Καλογράνας ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, η πρόεδρος της ΟΧΣΑ κα Μαριέλλα Βαρώνη.

Από το ΨΝΑ Δρομοκαϊτειον: ο πρόεδρος κος Αντώνης Χλωρός,ο Μιχάλης Κούτελος και ο Ορέστης Βαρώνης.

Πρόεδροι εκπρόσωποι Χιώτικων (Δαφνώνα- Ε. Μελής, Αττικοβοιωτίας “ο Κοραής”-Κυριάκος Τσιπούρας, Χιακής ενωσης Ελευσίνος-Κώστας Μαλαχιάς, Μεστούσων-Αυγουστής Πατατουκάκης, Πατρικούσων Γιώργος Ζερβούδης) και τοπικών Συλλόγων (Νεοφωκαέων –Ελένη Σαρρή, Οικόπολις-Σοφία Δημητρίου, Θεσσαλών-Κώστας Τσιώρας), ο πρόεδρος του Χριστοδούλειου Κος Γώργος Χριστοφοράκης.

Παρόντες και υποψήφιοι δήμαρχοι Χαϊδαρίου:΄Αρης Πανόπουλος και Χρήστος Νικολάου.

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστούν τον ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ , τον πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ, τον κο Γιώργο Τούμπο, και τον κο Γιάννη Μανδάλα της MEDITERRA S.A για την αποστολή κερασμάτων της εκδήλωσης! Ευχαριστούν την εταιρεία “Ανεμος”, τα Χιώτικα γλυκά “Μαρίνος” τον Ηλία Κατσίκη και τον Γιώργο Παγώνη για την διάθεση των προϊόντων τους! Ευχαριστούν όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου!! Και ήταν πολλοί τόσοι πολλοί …

Το Χαϊδάρι είν΄ όμορφο μα κι οι Χαϊδαριώτες!
Γι αυτό ήρθαν και κατοίκησαν πρώτοι εδώ οι Χιώτες!!!!
Και του χρόνου με υγεία! Καλό καλοκαίρι! Καλή αντάμωση στο Μυροβόλο νησί μας!!!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button