ΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η “μάχη του παρασκηνίου” για την έδρα της ΔΟΥ δυτικής Αθήνας

 

Για την νέα ΔΟΥ  Α΄ Τάξης της δυτικής Αθήνας, στην οποία θα περιλαμβάνονται Χαϊδάρι, Περιστέρι, Αιγάλεω, Πετρούπολη γράψαμε σε δύο προηγούμενα δημοσιεύματά μας, με ένα από αυτά (Πού βρίσκεται το πιο κατάλληλο κτήριο για Εφορία στην Ελλάδα;) να αφορά την αναζήτηση της έδρας της ενιαίας υπηρεσίας. Υποστηρίζαμε ότι το καταλληλότερο κτήριο είναι, για συγκεκριμένους λόγους, αυτό της πρώην ΔΟΥ Χαϊδαρίου. Για το ζήτημα αυτό λάβαμε επιστολή υπαλλήλου του Υπ. Οικονομικών, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Μάς γράφει:

Αγαπητό Χαϊδάρι Σήμερα,

Πολύ καλό και ακριβέστατο το κείμενό σου για τη στέγαση της νέας Δ.Ο.Υ. Δυτικής Αττικής. Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα.

Αυτό που είχε γίνει, όταν η διοίκηση κλήθηκε να λάβει απόφαση για την έδρα της ΔΟΥ Χαϊδαρίου – Αιγάλεω, δηλαδή η «κατάληψη» έξω από την ΔΟΥ στον Κηφισό, πρωτοστατούντος μάλιστα στελέχους του Δήμου Αιγάλεω που ήταν και εφοριακός, ήταν αδιανόητο. Όπως και το να “επιλεγεί” (!) τελικά ο σημερινός χώρος, που λόγω θέσης και κατασκευής μάλλον για εργοστάσιο κάνει. Άλλωστε ήταν εργοστάσιο επίπλων και σήμερα διατηρείται μόνο η Έκθεση στο ισόγειο και το υπόλοιπο μισθώνεται στο Υπουργείο Οικονομικών.

Αντίθετα οι προδιαγραφές της Δ.Ο.Υ. Χαϊδαρίου ήταν πράγματι κατάλληλες, αφού ο εκεί ιδιοκτήτης είχε ρωτήσει ανθρώπους της υπηρεσίας πώς θα ήταν η ενδεδειγμένη κατασκευή για Δ.Ο.Υ. Ήταν και άδικο, δηλαδή, το γεγονός ότι δεν προτιμήθηκε το κτήριο του Χαϊδαρίου. Η δε επίκληση τότε του οικονομικότερου μισθώματος είναι πρόσχημα, αφού όλοι οι ιδιοκτήτες, λόγω κρίσης, ήταν διατεθειμένοι να κατέβουν στο χαμηλότερο δυνατό ποσό (χαμηλότερο από τον άλλο). 

Επίσης και το κτίριο της Α΄ Δ.Ο.Υ.  Περιστερίου, στο Λόφο Αξιωματικών, κάθε άλλο παρά ιδανικό είναι και μόνο της Β΄ Δ.Ο.Υ. Περιστερίου είναι σχετικά καλό, χωρίς όμως και αυτό να τηρεί τις προδιαγραφές. 

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλο κατάλληλο κτίριο στο Περιστέρι, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο που να τηρεί τις προδιαγραφές της Δ.Ο.Υ. Χαϊδαρίου. 

Πράγματι, ο Ανδρέας Παχατουρίδης πετυχαίνει πολλά για την πόλη του («κάνει ότι θέλει», λένε κάποιοι). Οι «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» υποστηρίζουν ότι ήθελε μία ενιαία Δ.Ο.Υ.  Περιστερίου, αλλά Α΄ Τάξεως, δηλαδή κανονική Δ.Ο.Υ. με Έλεγχο και Δικαστικό και όχι δύο Δ.Ο.Υ. στο Περιστέρι Α΄- Β΄ Τάξεως, δηλαδή ουσιαστικά γραφεία συναλλαγής και μάλιστα με προοπτική κατάργησης, όπως και όλες οι Δ.Ο.Υ. Α΄- Β΄  Τάξεως (γι’ αυτό άλλωστε έχουν λίγο προσωπικό). 

Φοβάμαι όμως ότι οι ασχολούμενοι με τα κοινά στον Δήμο Χαϊδαρίου δεν αντιλαμβάνονται «τη μάχη» που δίνεται στο παρασκήνιο για την έδρα της ΔΟΥ και δεν θέτουν σαν προτεραιότητά τους τη διεκδίκηση μιας μεγάλης δημόσιας υπηρεσίας, για την οποία υπάρχουν πολλοί «πρόθυμοι», αλλά εμείς έχουμε την καλύτερη προίκα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button