ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η Κατερίνα Μπουτσελάκου παρουσίασε την Ελλάδα στην “καρδιά της Ευρώπης”

Άρωμα Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την ομιλία της Κατερίνας Μπουτσελάκου, που με την παρουσία της έκανε περήφανο το 3ο Λύκειο και το Χαϊδάρι. Η Ελλάδα και η Ευρώπη ήταν στο επίκεντρο της παρέμβασής της, με την οποία παρουσίασε την ελληνική αποστολή στο πλαίσιο του προγράμματος Euroscola, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Της Αριάνας Χρόνη

Θέμα της ημερίδας, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ήταν η παρουσίαση της χώρας του κάθε αντιπροσώπου, ως προσομοίωση μίας ημέρας των Ευρωπαίων βουλευτών.

Η Κατερίνα, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής. Στις Στρασβούργο πήγαν οι 24 πρώτοι από όλη την Ελλάδα, με κριτήριο επιλογής την συγγραφή εργασίας, το πτυχίο ξένης γλώσσας και τον βαθμό της πρώτης λυκείου. Η μικρή συμπολίτισσά μας ψηφίστηκε από τα μέλη της ελληνικής αποστολής να την εκπροσωπήσει και να μιλήσει στην αρχή της ημερίδας για την χώρα μας ενώπιον των υπόλοιπων αντιπροσωπειών στο Κοινοβούλιο.

Τα θέματα που απασχόλησαν τους εφήβους στις ομιλίες τους ήταν η παρουσίαση της χώρας τους, τι έχει προσφέρει στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, καθώς και η θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Κατερίνα Μπουτσελάκου μίλησε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” για την εμπειρία της στο Στρασβούργο:

Η Κατερίνα Μπουτσελάκου παρουσίασε την Ελλάδα στην "καρδιά της Ευρώπης" 3“Το κλίμα ανάμεσα στις αντιπροσωπίες ήταν πάρα πολύ θετικό, ήταν όλοι πάρα πολύ ευχάριστοι, πρόθυμοι να βοηθήσουν, γνωριστήκαμε με όλους και αυτό ήταν πολύ ωραίο, γιατί εκτός από τις παρουσιάσεις γίνεται μια προσομοίωση μίας ολόκληρης ημέρας Ευρωπαίων βουλευτών. Στη συνέχεια χωριζόμασταν σε ομάδες με μαθητές από άλλες χώρες που συμμετείχαν, για να συζητήσουμε κοινωνικά θέματα , όπως η μετανάστευση και η κλιματική αλλαγή, ανεργία ισότητα μεταξύ των φύλων  ο πόλεμος, δεν υπήρχε κάτι που να μην μου άρεσε,   και σε όλους μας κιόλας. Ένιωσα πολύ περήφανη που επιλέχθηκα να παρουσιάσω την ελληνική αποστολή, ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που δύσκολα κάποιος την βιώνει, έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μαθητές από άλλους λαούς και τη δική τους νοοτροπία. Σου δίνει πολλά εφόδια για να συνεχίσεις, βλέπεις τον κόσμο με άλλο μάτι, χωρίς προκαταλήψεις, καταρρίπτοντας όλα τα στερεότυπα για τις εθνικότητες και γενικότερα για τους ανθρώπους. Αξέχαστη εμπειρία!”.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button