ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΑΞΙΔΙΑ

Η εκδρομή της Κυριακής: Μια υπέροχη μέρα στα Καλάβρυτα (και με τον οδοντωτό!)

Η εκδρομή στα Καλάβρυτα είναι μια εξαιρετική εμπειρία για τους λάτρεις της φύσης και όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. Δεν λέμε όχι και στο εξαιρετικό φαγητό στις ταβέρνες της περιοχής!

28/1, ΚΥΡΙΑΚΗ
Εκδρομή στα Καλάβρυτα
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ- ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 07:30 για τον Ισθμό, στάση για καφέ καθοδόν, και συνεχίζουμε για το Διακοφτό, απ’ όπου θα πάρουμε τον Οδοντωτό για να φτάσουμε στα Καλάβρυτα. Η διαδρομή είναι ονειρική και διαρκεί περίπου μία ώρα. Οι σήραγγες, η χαράδρα, οι καταρράκτες, τα σπήλαια και η πυκνή βλάστηση δημιουργούν μια εμπειρία ανεπανάληπτη.  Το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού είναι τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς, ενώ το  στενότερο σημείο του ονομάζεται «Πόρτες».

Ο «Μουντζούρης», το τρενάκι που έκανε πρώτη φορά τη διαδρομή του Βουραϊκού το 1895, λειτουργούσε με κάρβουνο. Εκατό χρόνια αργότερα, το 1996, επανέλαβε τη διαδρομή. Άφιξη στα Καλάβρυτα, την ιστορική κωμόπολη που βρίσκεται σε υψόμετρο 750μ. και αποτελεί αφετηρία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων (Χελμού). Επίσκεψη σε ένα ξεχωριστό μνημείο της πόλης, στον Τόπο Θυσίας, και κατόπιν στο χιονοδρομικό, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στο Μέγα Σπήλαιο και στον Ισθμό.
Τιμή συμμετοχής: 30 ευρώ το άτομο με το εισιτήριο του Οδοντωτού
20 ευρώ χωρίς τον Οδοντωτό

MG Travel.gr ΣΤΡ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 107 (ΠΑΛΑΤΑΚΙ) – ΧΑΪΔΑΡΙ
Τηλ: 210 5324850, 210 5324384 και στο κινητό 693 689 8498
Fax: 210 5324285
Email: info@mgtravel.gr

Η εκδρομή της Κυριακής 28 Ιανουαρίου: Μια μέρα στα Καλάβρυτα (και με τον οδοντωτό) 3

21/1, ΚΥΡΙΑΚΗ
MΟΥΣΕΙΟ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ – Ι.Μ. ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕKΔΡΟΜΗ 

Αναχώρηση στις 11:00 για το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας. Στη μόνιμη έκθεση προβάλλονται σύμφωνα με τις σύγχρονες μουσειολογικές και μουσειογραφικές μεθόδους τα πλούσια και ποικίλα ευρήματα από την ανασκαφή του ιερού της Βραυρώνας, καθώς και αρχαιότητες από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογαίας.

Παρουσιάζεται η ιστορία της περιοχής, η αρχιτεκτονική του ιερού, τα αγάλματα των «άρκτων» (μικρών κοριτσιών και αγοριών), αναθηματικά γλυπτά, η λατρεία και οι ιδιότητες της θεάς. Μετά την επίσκεψή μας στο μουσείο, θα συνεχίσουμε σε ταβέρνα της περιοχής για το μεσημεριανό μας γεύμα και το βράδυ θα επιστρέψουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στην ιστορική Μονή Νταού Πεντέλης.


Τιμή συμμετοχής: 12 ευρώ

Η εκδρομή της Κυριακής 28 Ιανουαρίου: Μια μέρα στα Καλάβρυτα (και με τον οδοντωτό) 5

21/01

ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΥΓΟΥΡΙΟ – ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΚΟΛΙΑΚΙ 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Αναχώρηση στις 07:30 με στάση στον Ισθμό και πέρασμα από την Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αργολίδας. Η μονή βρίσκεται σε καταπράσινο τοπίο ανάμεσα στη Δήμαινα και τη Νέα Eπίδαυρο, κτίστηκε τον 15ο αιώνα και υπήρξε πνευματικό κέντρο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Επόμενος σταθμός, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λυγουριό, όπου θα θαυμάσουμε μια μοναδική συλλογή από χειροποίητους γεωλογικούς χάρτες, πετρώματα, όστρακα και πολλά άλλα.

Στο υπέροχο αυτό σημείο της Αργολίδας βρίσκεται και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου που δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε. Η αισθητική, η ακουστική και η ιστορία του το καθιστούν ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της αρχαιότητας και πόλο έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Στο κοντινό ορεινό χωριό
Κολιάκι 
θα έχουμε το γεύμα μας και στην παραλία της Παλαιάς Επιδαύρου, τον απογευματινό μας καφέ.
Επιστροφή στην Αθήνα το βράδυ με στάση στον Ισθμό.

Τιμή συμμετοχής: 18 ευρώ

MG Travel.gr ΣΤΡ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 107 (ΠΑΛΑΤΑΚΙ) – ΧΑΪΔΑΡΙ
Τηλ: 210 5324850, 210 5324384 και στο κινητό 693 689 8498
Fax: 210 5324285
Email: info@mgtravel.gr

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button