ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γιατί έφυγαν τα αγριογούρουνα από το Δαφνί

Εξαφανισμένα είναι εδώ και αρκετό καιρό τα αγριογούρουνα από το Δαφνί, όχι όμως και από την ευρύτερη περιοχή του Ποικίλου. Οι πιο προσεκτικοί περιπατητές εντοπίζουν τα σκαψίματα ή τα κυλίσματά τους στις λάσπες σε κάποια πιο μακρινά σημεία του βουνού. Όσοι τα είχαν συνηθίσει γύρω από τη συνοικία του Δαφνιού χρειάστηκε να περιμένουν τα χιόνια για να τα ξαναδούν.

Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με το Δασαρχείο Αιγάλεω, μας ενημέρωσαν πως το περασμένο φθινόπωρο συνεργείο από άνδρες του, κινούμενο πεζό, απώθησε  τα περίπου οκτώ αγριογούρουνα, πού εμφανίζονταν σχεδόν κάθε βράδυ στον Άγιο Χριστόφορο, προς την κορυφή του βουνού. Παρότι μέσα στις αρχικές σκέψεις ήταν ακόμα και η λύση των όπλων, δεν αποφασίστηκε κάτι τέτοιο. Ο λόγος είναι πως στο Ποικίλο Όρος δεν το επιτρέπει η νέα υπουργική απόφαση που ισχύει μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Τις προηγούμενες μέρες στη διάρκεια της μεγάλης κακοκαιρίας ορισμένα αγριογούρουνα κατέβηκαν και πάλι προς το Δαφνί, όπως φάνηκε από τα σκαψίματα που έκαναν. Με τη βελτίωση όμως του καιρού γύρισαν πίσω. Άλλωστε βρίσκονται σε περίοδο αναπαραγωγής.

Συνήθως τρώνε καρπούς και βολβούς που βρίσκουν στο βουνό, ενώ όταν κατεβαίνουν στις κατοικημένες περιοχές ψάχνουν για τροφή σε κάδους σκουπιδιών.   

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Μαμά και τέσσερα αγριογουρουνάκια βόλτα στο ΨΝΑ Δαφνίου! – Video

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button