ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γιάννης Ηλιάδης: Πρωταρχικός στόχος η λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας σε ένα χρόνο

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ηλιάδης είναι ο νέος πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χαϊδαρίου. Το “Χαϊδάρι Σήμερα” μίλησε μαζί του για την κατάσταση της επιχείρησης -ένα κομμάτι του Δήμου ιδιωτικού δικαίου-, καθώς και για τις προτεραιότητες που βάζει ο ίδιος στη θέση που αναλαμβάνει.

«Οι αρμοδιότητες της ΚΕΔΧ»

Όπως μας διευκρίνισε ο κ. Ηλιάδης, η Κοινωφελής Επιχείρηση είναι υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (ΚΔΑΠ) και τα καλοκαιρινά προγράμματα απασχόλησης παιδιών. Επίσης για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη Δημοτική Συγκοινωνία. Σε συνεργασία με τον Δήμο διοργανώνει πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, όπως και την «Αγορά χωρίς μεσάζοντες». 

«Σε αυτούς τους τομείς θα δώσουμε έμφαση»

Σε ερώτησή μας για το ποια είναι η παρούσα οικονομική της κατάσταση, ο νέος πρόεδρος μας ανέφερε πως δεν έχει κανένα χρέος. Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, το νέο διοικητικό συμβούλιο θα δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Δημοτική Συγκοινωνία, σύμφωνα με την εξαγγελία του δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού. Όπως έχουμε ήδη γράψει, στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι να ξαναλειτουργήσει τον επόμενο χρόνο. Επίσης σημαντική θεωρεί την εύρυθμη λειτουργία του ΚΔΑΠ, που φιλοξενεί πάνω από 400 παιδιά.

Ακόμα ανάμεσα στους πρωταρχικούς στόχους είναι η εντατικοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα. Δυστυχώς σήμερα διαθέτει μόνο δύο εργαζόμενους. Για το λόγο αυτό θα αναζητήσουν προσωπικό μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ή θα αιτηθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών έγκριση για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Κλείνοντας μας υπενθύμισε πως η επόμενη «Αγορά χωρίς Μεσάζοντες», θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ιστορικής Μνήμης.

Το νέο Διοικητικό συμβούλιο

Το νέο 11μελές Δ.Σ. της ΚΕΔΧ πλαισιώνουν οι Γιάννης Ηλιάδης (πρόεδρος), Μάριος Χριστόπουλος (αντιπρόεδρος), Δημήτρης Τσατσαμπάς, Γιώργος Αργυρόπουλος, Μόρφη Σάββα, Βασίλης Παντελάρος, Γιάννης Αλεξόπουλος, Γιαννούλα Ζέρβα (ως εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα), Μαρία Καπετάνου, Ευαγγελία Παρασταστίδη, Κώστας Δημουλάς (ως εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΚΕΔΧ). Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου θα είναι διετής. Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 25ης Σεπτεμβρίου έδωσε ομόφωνη ψήφο για τη στελέχωση της ΚΕΔΧ.


Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button