ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Ιωακειμίδης: Εάν η μισή βροχή της Θεσσαλίας είχε πέσει στο Λεκανοπέδιο…

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους όσων χάθηκαν από την κακοκαιρία, εκφράζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης, ενώ αναφερόμενος στις διαπιστώσεις του Πρωθυπουργού από την επίσκεψή του στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία περί όλιστικής διαχείρισης των υδάτων και νέου τρόπου ταχύτερης υλοποίησης των έργων υπογραμμίζει πως “Η συντεταγμένη Πολιτεία σε όλα τα επίπεδα δεν μπορεί να προβαίνει απλά σε διαπιστώσεις κατόπιν εορτής”,.

Επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός “επανέλαβε αυτά που ζητάμε εδώ και 3 μήνες για την Αττική” και ότι κατά παράβαση των προειδοποιήσεων της ΕΕ, δεν έχει επικαιροποιηθεί η μελέτη κινδύνου πλημμύρας του 2018.

Χαρακτηρίζει περισσότερο από ποτέ απαραίτητη την επικαιροποίηση καθώς η κλιματική κρίση εντείνεται και ζητά να αναλογιστούμε το μέγεθος του κινδύνου εάν η μισή βροχή της Θεσσαλίας είχε πέσει στο λεκανοπέδιο. Τονίζει , πως ”η Αττική, κυρίως στα νοτιοδυτικά, θα πλημμυρίσει. γι’ αυτό “χρειάζεται μελέτη και γρήγορα έργα”.

Κάνοντας λόγο για τις καθυστερήσεις των έργων λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών ο υποψήφιος περιφερειάρχης υπογραμμίζει πως εάν θέλουμε πρόληψη, η κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο ΤΩΡΑ.” Δεν έχουμε 5 χρόνια να περιμένουμε για να μην ξαναπνιγούμε, να μην ξανακαούμε” καθώς “Η ανυπαρξία υποδομών στα τέσσερα πέμπτα της Αττικής είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των κατοίκων και κοινωνικά βάρβαρη”.

Παρατηρεί ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι εδώ και δύο μήνες ουσιαστικά ακέφαλη. σημειώνοντας: “Ο κύριος Πατούλης ήταν απών στις φωτιές, απών στις πλημμύρες. Προχθές κόντεψαν να πνίγουν άνθρωποι στον κεντρικότερο δρόμο της πρωτεύουσας, στη Βασιλίσσης Σοφίας, από μια νεροποντή. Ο δρόμος αυτός ανήκει στην Περιφέρεια. Είχε καθαρίσει άραγε κάποιος τα φρεάτια;”

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης θέτει το ερώτημα για το ποιος διοικεί την Περιφέρεια και κατά τους επόμενους τέσσερις μήνες μέχρι την 1η Ιανουαρίου που αναλαμβάνει η νέα διοίκηση. Επίσης ζητά “εδώ και τώρα” απαντήσεις αφενός από την κυβέρνηση για το νομοθετικό πλαίσιο των διαγωνισμών αφετέρου από την Περιφέρεια για την μελέτη κινδύνου πλημμυρών που δεν έχει προχωρήσει το Υπουργείο και για την ενεργή καθημερινή διοίκησή της.

“Η Αττική ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ. Μας ενώνουν οι απειλές, οι κίνδυνοι, τα προβλήματα και η αντιμετώπισή τους. Η οποία πρέπει να γίνει ΟΛΙΣΤΙΚΗ” τονίζει επιγραμματικά ο Γιώργος Ιωακειμίδης

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button