ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φόβος για μολυσματικούς ιούς σε δύο νηπιαγωγεία του Χαϊδαρίου

Στο κρεβάτι βρίσκονται αυτές τις μέρες παιδάκια του νηπιαγωγείου, άλλα προσβεβλημένα από σταφυλόκοκκο και άλλα με συμπτώματα ουρολοίμωξης. Όπως καταγγέλλουν κάποιοι γονείς, αιτία αυτών των ασθενειών είναι η πλημμελής καθαριότητα. Συγκεκριμένα πρόκειται για το 15ο και το 19ο Νηπιαγωγείο, που συστεγάζονται στο κτήριο της οδού Μπουμπουλίνας, στο Δάσος.  

Η «αιτία» του ιού

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Δεκεμβρίου εκπρόσωποι γονέων των δύο νηπιαγωγείων έθεσαν τους προβληματισμούς τους στη δημοτική αρχή. Όπως υποστήριξαν, η καθαριότητα δεν γίνεται όπως θα έπρεπε. Απέδωσαν το πρόβλημα στο προσωπικό, όμως ξεκαθάρισαν πως δεν επιθυμούν να στραφούν κατά εργαζόμενων. Να σημειωθεί πως οι σχολικές καθαρίστριες έχουν προσληφθεί από το Υπουργείο Παιδείας και όχι από τον Δήμο.

Υποσχέσεις για παροχή πρόσθετων υπηρεσιών

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Μάνος Πετούσης υποσχέθηκε στους γονείς πως ο Δήμος θα ξεκινήσει άμεσα να στέλνει ένα επιπλέον άτομο για καθαριότητα, από το προσωπικό του Δήμου. Θα προσφέρει τις υπηρεσίες του το πρωί, ενώ η υπάρχουσα καθαρίστρια έχει απογευματινό ωράριο. Παράλληλα θα ζητήσει από τις υγειονομικές υπηρεσίες να ελέγξουν τους χώρους και τις συνθήκες υγιεινής, προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες των γονέων.

Από την πλευρά της η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα σχολεία, Κωνσταντίνα Χρονοπούλου, τόνισε πως η δημοτική αρχή δρομολογεί την κατασκευή νέων τουαλετών στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα του Δάσους Χαϊδαρίου, που στεγάζει και το 5ο Γυμνάσιο.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button